Тайната на успеха с госпожа Стояна Нацева

 

Стояна Нацева е основател на Академия Щастлив Живот, модерна и просперираща компания с предмет на дейност провеждане на обучаващи курсове, консултации и менторство по личностно и бизнес развитие. Посветила е над 25 години от живота си на личностното развитие и е преминала много обучения в чужбина (професионален лайф и бизнес коучинг,менторинг в бизнес процесите, констелации, мастер практик нлп, ериксонова хипноза и др), въз основа на които притежава много натрупани знания и личен опит. Автор е на над 50 тренинга и през нейните обучения са преминали хиляди хора, а безплатните обучения са с милиони гледания. Написала е седем великолепни книги, които бързо се превърнаха в бестселъри и вече са продадени в над 50 000 екземпляра. Създател е на патентованата и международно призната система за коучинг и констелации Direct Change Solution. Над 1000 човека започнаха нов професионален път след обучения в треньорската академия по метода.

– Госпожо Нацева, защо основахте Академия Щастлив Живот и каква е концепцията й?

Преминала съм много международни обучения за коучинг, констелации и менторство по международни стандарти в чужбина. Установих, че в България липсва цялостна система, чрез която човек може да подобри живота си – обработка на миналото чрез констелации и проектиране на бъдещето чрез коучинг метода. И създадох Академия Щастлив Живот, за да помагам на хората бързо и лесно да решават проблемите си. Първоначално в мен се появи осъзнаването, че има какво да дам на хората и желанието да напиша книга за любов към себе си. Смятам, че чрез любовта към себе си, можем да разкрием потенциала си и да даряваме любов и на другите. Ние можем да сътворим собствената си действителност като се фокусираме върху потенциала си. Така се появи книгата „Бъди центърът на своята вселена“, паралелно с това започнах и да правя кратки мотивационни видеа и направих facebook страницата Академия Щастлив Живот, на която да мотивирам хората да живеят по-щастливо и хармонично. Идеята бе приета много радушно и бързо се разрасна, което доведе до втората книга „Правилата на царицата“. Досега всичките ми книги се приемат с огромен интерес и имат над 50 000 бройки продажби.

– Какви методи използвате в работата си?

Използвам например моя собствен метод за констелации direct change solution, който е международно сертифициран. Той се занимава с това да определи кое чувство е наше, и кое идва от родителите ни, и как да ги обработим, за да намерим мястото си в системите на общуване – с приятели, майка, баща, деца. Когато човек не е на собственото си място и реагира така, както би направила например майка му, той не живее собствения си, а чужд живот. А това не води до удовлетвореност и разкриване на личния потенциал. За преработването на тези емоционални ограничения няма възраст – имам ученици от 18 до 65 години. Когато и да дойде моментът на осъзнаване, винаги е за добро. Дори на 60+ години можеш да започнеш печеливш бизнес, щастлива връзка, или да пътуваш по света.

– Какво представлява коучингът и на кои хора бихте го препоръчали?

Това е една от най-съвременните психотехнологии, чрез които всеки от нас може да проектира и планира своето бъдеще, да осъзнае потенциала си, и да изгради мечтания живот. За коучинга миналото няма такова значение. Тук основополагащи са Сократовите въпроси: „Кой съм аз?“, „Коя е идеалната ми визия?“, „Какво искам да постигна?“, „Какви ресурси са ми нужни?“. Тоест, съсредоточаваме се върху рамката на решението, а не върху проблема, и с правилните въпроси сами достигаме до важни открития за себе си. Изключително модерна технология – буквално няма успешен политик, богат човек, голям спортист, които да не я прилага. Коучингът е съчетание на позитивната психология с time мениджмънта и психологията на спорта. Фокусът е в целта и се достига до нея с вяра в собствения потенциал и търсене на решения.

 

– Какъв според Вас е пътят към хармонията в живота за един съвремен човек?

Съвременният човек може да бъде щастлив само ако постигне баланс в различните сфери на живота си. В коучинг системата ни използваме уникален инструмент, който се нарича „колелото на баланса“. Там има различни сфери – личен живот и любов, кариера и финанси, приятели, хобита, духовно развитие… И ако някоя от тях, например здравето, се неглижира, няма как да се получи хармония и баланс. Идеята е планирано, година след година, да извършваме действия във всички сфери, които са съобразени с нашия потенциал.

-Написали сте 7 книги за хармоничен и щастлив живот, които се радват на сериозен интерес.       Бихте ли ни разказали нещо повече за това Щастие в кутия?

Щастие в кутия е един сборен продукт на всичките ми произведения. В този уникален продукт в една кутия съм вложила моите творби. „Бъди центърът на своята вселена“ е посветена на любовта към себе си. „Правилата на царицата“ е насочена към съвременната жена, която да поддържа баланс във всички сфери, да бъде щастлива и удовлетворена, но и да се свързва с божествената част във себе си. „Силата на рода“ се радва на изключително голям интерес, насочена е към родовите модели – отработка на работата с майка и баща, отказване от негативни вярвания в родовата система и от чувства, които не са наши. Да се помирим с миналото си и да излекуваме травмите си, за да тръгнем напред към щастливо бъдеще. „Живей в изобилие – Енергия на парите“ е насочена към финансите, как човек да осъзнае мисията си и да започне да гради финансова стабилност. Един човек може да помага, само когато има и е богат. Имам книга, посветена на енергията, която е много важна и търсена. Ние отдаваме твърде много време на страхове, мъка и негативни емоции, което взима твърде много от нашата енергия, което пък ни пречи да сбъднем желанията си. „Живот без страхове“ е много актуална, тъй като живеем в динамично променящ се свят със здравни и финансови кризи, криза на ценности, войни… Да се наслаждаваме, да реализираме потенциала си и да сме полезни. Новата ми книга „Изборът любов“ е моята гордост, защото е наситена с практически психологически упражнения, които помагат на хората да възстановят правилното взаимодействие в любовните си отношения. Много от хората живеят в Триъгълника на Карпман – жертва, спасител или агресор. И не могат да се насладят на здравословната и зряла любов.

– Как един човек може сам да „програмира“ своето щастие?

Първата стъпка е осъзнаването. Това, което виждаме около нас – семейството, къщата, приятелите ни, парите, са „ниво обкръжение“. И проблемите не се решават чрез бягство от обкръжението. Действителността ни се обуславя от действията или бездействията ни, например аз имам ниско платена работа, но не правя действия да надграждам квалификацията си или да ходя на интервюта за по-платена работа… Това се обуславя от навиците и вярванията ни. Това се отнася и до ценностите – ако например за някого семейството не е вътрешна ценност, но го е направил, защото така трябва, то вътрешните му ценности са в конфликт с желанията му. Затова на върха на пирамидата стои въпросът: „Кой съм аз и за какво живея?“ Отговорът е – аз съм господар на живота си и творец на собствената си реалност.

– Предлагате и менторска програма в областта на личностно и бизнес развитие. В какво се изразява тя?

Академия Щастлив Живот в момента е фокусирана върху професионалните обучения на хора, които желаят да се развиват в областта на коучинга, констелациите, треньорството. Предлагаме и менторство в областта на бизнеса или личното усъвършенстване. Имаме обучение за бизнес коучинг, ще направим и бизнес менторство. Тези обучения са много полезни за малкия и среден бизнес, тъй като средата в момента е много променлива, и със специфични похвати можем да помогнем на хората да мащабират или да преструктурират бизнеса си. Програмите ни се радват на изключително голям интерес – вече имаме над 20 000 души, които са преминали различните ни обучения и над 1000 треньори, които работят по системата DIRECT Change Solution Coaching and Constellations.

– Отличена сте с много престижни награди, кои са най-важните за Вас?

В наградите First Lady Awards бях отличена за „ментор бизнес израстване“, което е изключително голямо признание за мен. От дамски клуб Бизнес на високи токчета бях наградена за „Бизнес дама на годината“, имам и призове за Будител на годината, за Дама на годината, за Бизнес израстване… Академия Щастлив Живот бе номинирана за Компания на годината в сектор Образование, а Международната професионална асоциация на треньори и терапевти, на която аз съм председател, е номинирана за Компания на годината. Призовете стимулират човек да продължи да дава най-доброто от себе си.

– Какви качества трябва да притежават лидерите на новото поколение?

За да бъде един човек лидер, той трябва да е опознал себе си. Лидерът трябва да увлича и мотивира хората, да взаимодейства с тях, а не да си противодейства. Лидер се става чрез знанието, любовта, личният пример. Да се показва това, за което се говори. Мислите, действията и чувствата трябва да вървят в една посока. България, а и светът като цяло, имат нужда от нови лица, от млади хора, които обединяват и вдъхновяват. Лидерите на новото време ще помагат на хората да живеят осъзнато и да търсят отговорите вътре в себе си, да ги стимулират да се развиват.

– Какви са плановете Ви за бъдещето?

Книгите вече ми са преведени и качени в Amazon, имам амбицията да изляза на международния пазар, тъй като всичките творби са на изключително високо ниво и се радват на огромен интерес. Моят метод на работа е цялостна система за работа с човешката психика, която може да помогне на много хора и много треньори могат да се обучат по него и да стартират собствен бизнес в тази област. Ще продължим да развиваме коучинга и менторството на международните пазари с курсове и книги. Засега имаме представител за Канада и САЩ, треньорите ни са от цял свят и прилагат успешно тези професионални знания. Искам и да популяризирам Международната професионална асоциация, да развием система от клубове за хората, занимаващи се с подпомагащи професии – психолози, терапевти, коучове и други специалисти. Този тип услуги за личностно развитие е все по-търсен по света.

– Кои са местата, които Ви зареждат с най-много позитивна енергия? Имате ли хобита?

Пътешествията са ми любима сфера в колелото на баланса.
Неотдавна се върнах от почивка в Тунис и се чувствам много позитивно заредена, по принцип много обичам Африка. Обичам да откривам нови светове и култури, да общувам с нови хора, да изпробвам нови кулинарии. Досега съм посетила 45 държави. Смятам да развия инициативата „духовни пътешествия“ – посещаване на нови държави, но съчетано духовни центрове и семинари за личностно развитие. Имахме такива пътешествия в Дубай и Кипър, сега предстои да отидем в Йордания, до древния град Петра. И в България семейно пътуваме често, харесваме невероятната ни природа, хората, храната… Хобитата ми са пътуване, снимане, много обичам красиви дрехи, силна енергия, вдъхновяващи книги за саморазвитие. Харесвам комедии и романтични филми. Фокусът ми на внимание винаги е към позитивното и приятното.

  • Благодарим на г-жа Силвия Джагарова и на целия екип на списанието за поканата и професионализма.
    Изданието на списание БАНКЕР СПЕШЪЛ е налично от 5 юли.

Нашите предложения

-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-41%
Original price was: 48.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-71%
Original price was: 206.60 лв..Current price is: 59.90 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!