Как Злати Димова създаде свой бизнес след обученията в Академия Щастлив Живот?

Как бихте представили себе си?

Казвам се Златка Димова, на 39г. от гр. Бургас. Аз съм щастлива и осъзната жена, грижовна и всеотдайна майка, работохолик, обичащ работата си, безкраен оптимист и изключително свободолюбив човек. Ценя високо истината, откровеността и откритите отношения между хората. С цялата си душа вярвам в доброто и красивото.  Като всеки човек и аз съм минала съм през много изпитания в живота си, но не спирам да гледам света през своите розови очила и знам, че най- доброто предстои.

Как личностното развитие помага според вас? Как вие променихте живота си?

Личностното развитие помага да осъзнаеш кои са твоите базови ценности и потребности, какво ти е необходимо, за да бъдеш щастлив. След като знаеш какво те прави щастлив- остава само да започнеш да правиш действия и да следваш стъпките, за да стигнеш до своето щастие и да намериш своя вътрешен мир. Има хора, които преследват грешните цели и гонят чужди мечти. Когато ги постигнат се чувстват отново неудовлетворени и се чудят защо не са щастливи. Така бях и аз. И в това няма нищо лошо. Това е пътят на израстването. Когато разбрах какво мен ме прави щастлива, просто спрях да преследвам чуждите вярвания и идеи за щастие, и започнах да преследвам и сбъдвам собствените си мечти една по една.

Какво означава любов към себе си? Как обичате себе си?

За мен любовта към себе си означава да се обърнеш навътре към душата си и да попиташ от какво тя има нужда. Какво теб би те направил щастлив човек? Какво ти е нужно в този момент, за да се чувстваш добре? Твоите действия съвпадат ли с твоите желания и ценности?

Обичам себе си, като си давам сама внимание, разбиране, време, грижа. Като си давам щастие. Предния път в лайф- интервюто със Стояна споменах за моя списък “Щастие”. Имам си един списък в телефона, който винаги отварям, когато не се чувствам добре. Там са написани неща, които ми носят щастие. Преглеждам списъка и си избирам да правя това, което в момента би ми донесло щастие и спокойствие. Част от нещата в този списък са: да слушам музика, да прекарвам време с любимите хора, да пътувам, да чета любими книги, да слушам видеата на Стояна, да правя йога, да отида на масаж, да си направя маска или някоя друга разкрасителна процедура, да си облека най- красивата рокля и да отида на хубав ресторант, да се разходя в морската градина, да отида на плаж и т.н. И не е нужно тези неща да са свързани с харченето на пари. Има толкова много безплатни неща, които могат да ни донесат щастие! Понякога сутрин излизам на терасата и гледам изгрева на слънцето- това много ме зарежда и вдъхновява. И всеки път, когато правя нещо ново, което ми носи щастие и удовлетворение- просто го допълвам в списъка.

Какви нови знания и навици ви помогнаха да промените живота си?

Новите знания и навици, които помогнаха да променя живота си, е да определям на време лични граници, да поставям себе си на първо място и да умея да менажирам по- добре времето си. Приоритизирам нещата и хората в живота си. Питам първо себе си какво аз искам, от какво имам нужда. Често, забързани в ежедневието, особено ние жените, забравяме кое е важното за нас и правим нещата по навик и механично. Много съм се съобразявала с това какво някой друг би искал за мен, какво някой друг очаква да направя. Няма лошо в това,  стига то да съвпада с моите цели и ценности. Давала съм време на хора и неща, които са ми изпивали енергията- просто защото знам, че така трябва и така е редно.

Какви са вашите хобита, увлечение? Как си почивате ? Какво ви дава енергия и ви вдъхновява?

Колкото и тривиално да звучи- моето хоби е моята работа. Занимавам се с продажба на недвижими имоти от както се помня, вече 17 години. Да намирам мечтания дом на своите клиенти е моето най- голямо удовлетворение и радост от работата. Интересно ми е всичко, свързано с недвижимите имоти.

Най- добре си почивам, когато съм с любимите хора. Когато правим нещо заедно- независимо дали ще е да гледаме филм, да готвим, да сме на плажа или да пътуване някъде. Обичам, когато прекарваме време заедно. А времето лети толкова бързо. Трябва да създаваме колко се може повече щастливи моменти заедно.

Енергия ми дава любовта, както и постигането на нови мечти и цели. Вдъхновяват ме пътуванията и откриването на нови места. Хубавата храна, красивите моменти и това, да съм заобиколена от осъзнати и смислени хора, които имат мечти и цели. Обичам също така да давам знания на хората и да ги мотивирам.

Как Академия Щастлив Живот промени живота ви? Какви са вашите осъзнавания от обученията?

Най-важното и ценно, което получих, беше откриването и разбирането на моите лични ценности. Приоритизирането им. Себеосъзнаване, определянето на личните ми граници- как може другите да се отнасят с мен и как не може. Промяната на мои стари вярвания, внедрени от обществото, семейството и средата, в която съм израснала. Обръщането назад към рода, връзката с миналите поколения. Осъзнаването, че мога да поемам отговорност за своите действия. Преодоляването на страха от грешки и провал. Толкова много хора се спират да действат, точно заради самия страх от провал! А всъщност дори и да сгрешиш- това не е толкова лощо нещо, така ще придобиеш нови знания, уроци и опит. Осъзнах, че едни и същи неща ни се случват точно защото не сме си научили уроците предния път и не сме променили начинът си на мислене и действията. Веднага след като изкарах първия курс в Академията, аз отворих и своята собствена агенция за недвижими имоти- нещо, което съм отлагала с години. Започнах да мащабирам, да искам и да вярвам, че мога повече и повече.

След курса за треньори, се записах и на обучението “ Аз съм всемогъщ”- също много хубаво обучение, променящо и дълбоко осъзнаващо. Имам вече и почти всичките книги на Стояна.

Какъв съвет бихте дали на човек, който не се чувства удовлетворен от живота си? От къде трябва да започне промяната? Как човек може да промени реалността си?

Първия съвет, който бих дала, е да попита себе си какво го прави щастлив. Какво му носи щастие. Ако го няма все още това нещо в живота си- да си направи ясен план как да достигне до него и да започне да действа.

Промяната трябва да започне отвътре. Да осъзнаеш твоите нужди и да ги поставиш на първо място. Променяш реалността като действаш сега, веднага и на момента. Не отлагаш и не чакаш да дойдат по- добри времена.

Какво бихте пожелали на нашите последователи?

Да следват мечтите си, да не се отказват само защото една мечта е твърде голяма и ги плаши. И когато сбъднат вече една своя мечта- веднага да я заместят с друга, защото не трябва човек да остава без мечти!

Гледайте интерютто с успешната Злати тук

https://www.youtube.com/watch?v=LxKdqyLrEFg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!