Как Дивна Стоянова промени живота си след обученията в Академия Щастлив Живот?

Как бихте представили себе си?
Аз съм късметлийка. Аз съм човек, който знае много добре какво иска и постигам мечтите си, даже и най-смелите. Аз съм създателят и собственикът на онлайн магазина Свиден дар, аз съм щастлив и обичам човек, аз съм успяла бизнес дама и носител на наградата „Бизнес дама на годината“ – „Бизнес развитие“, аз съм професионалист, аз съм щастлива съпруга, обожавана и любяща майка, аз съм верен приятел. Аз съм Дивна Стоянова.

 

Как личностното развитие помага според вас? Как вие промените живота си?
Личностното развитие е всичко. Инвестиция, която се отблагодарява ежеминутно във всеки аспект от живота ми. Аз промених живота си из основи. От работник във фирма работещ еднообразна работа с добра заплата се превърнах в създател и собственик на голям онлайн магазин за иновативна корейска и био натурална козметика. Пътувам много, уча постоянно нови и интересни неща и се развивам. Срещам се с интересни и вълнуващи хора, които ме обогатяват емоционално и професионално. Случват ми се наистина приказни неща, докато сбъдвам мечтите си и се занимавам, точно с това, което винаги съм искала – козметиката.

Какво означава любов към себе си? Как обичате себе си?
Любовта към себе си и поставянето на личните граници бяха разковничето за преобразяване на моя живот. Наистина, когато човек постави себе си на първо място, не от егоизъм, а от безусловна любов към себе си, и останалият свят го заобиква повече и вижда светлината в него, която заразява и вдъхновява всеки. Смело мога да кажа, че, към момента, обичам безусловно себе си, такава каквато съм с чисто човешките ми плюсове и недостатъци. Странно е как, когато преди над 20 години бях млада, красива и слаба не се обичах и винаги исках да променя нещо в себе си: визуално и духовно. Сега, когато съм на почти 41 години, около 20 кг по-тежка, с белезите на времето по тялото, лицето и в косите ми, се обичам и харесвам, точно такава, каквато съм. Не търся естетическа промяна. Грижа се за себе си да съм здрава и да поддържам естествената си красота, без естетическа намеса. Когато се погледна в огледало си казвам само позитивни неща.

Какви нови знания и навици ви помогнаха да промените живота си?
Научих много за себе си. Осъзнах какво е необходимо да променя, за да живея мечтания и желан от мен живот, с лекота и удоволствие. Промених старите си навици за отношение към мен самата. Така се промени и отношението ми към най-близките ми и обичани хора, както и към околните. С моята промяна, настъпи и промяната в околните към мен, позитивна промяна. Основният навик, който придобих е ставане и лягане с позитивни мисли за мен самата, които ме зареждат и карат да се усмихна. Старая се да се държа във висока вибрация винаги. Естествено, понякога я губя, но вече съм се научила как да се „вдигам“ емоционално, бързо и ефективно.

Какви са вашите хобита, увлечение? Как си почивате ? Какво ви дава енергия и ви вдъхновява?
Обожавам да съм със семейството си и да пътуваме заедно и да преоткриваме нови и далечни дестинации. Обичам да съм с приятелите и близките си. Обичам много да чета книги: психологически, за себепознание и себеразвитие, исторически. Обожавам също и да плувам. Там, във водата, се чувствам в „свои води“.
Обожавам да преоткривам света във всеки негов аспект. Обичам да уча, да търся нови предизвикателства, да намирам иновативни и работещи козметични продукти и да ги внасям на българския пазар, в момента, в които са излезли, а не след години. Всяко едно от изброените неща ме зарежда. Аз съм деен човек и рядко се отдавам на разточителни следобеди в леглото.

Как Академия Щастлив Живот промени живота ви? Какви са вашите осъзнавания от обученията?
Разбрах преди 2 години за „Академия Щастлив живот“ много случайно, но нали знаете, нищо не е случайно. Точно в него момент, имах нужда точно от Академията. Спомням си, че ми хареса много и самото й име: Академия „Щастлив живот“. Доста добра заявка за сбъдване на мечтания живот. Бях „потънала“ в много тъмен период и търсех как да „изплувам“. Започнах с безплатните видеа, за да „усетя“ Стояна. После преминах през „НЛП Експрес“, „Основи на Констелациите“, „Академия за треньори и консултанти“ и 2 пъти бях част от „ВИП“ проекта. Имам и книгите на Стояна. Харесва ми, това, че Стояна е събрала, в своите обучения и книги, опита и мъдростта от много психологически учения и ги е синтезирала в един достъпен и лесносмилаем формат. Спомням си, че, коагто я гледах в едно от видеата й си помислих: „Искам да я познавам лично“. И тази мечта се сбъдна.
Основните ми осъзнавания, които и промениха живота ми бяха, че трябва да се спазват личните ми граници – както от мен, така и от околните; да поставям любовта към себе си на първо място, което е и свързано с личните граници; да променя „звученето“ на вътрешния си глас на позитивно, а не критично; да вярвам силно в себе си, без значение какво мислят останалите хора за мен и мечтите ми. Естествено, промяната е процес, който не спира.
На мозъкът му е лесно, бързо и неусетно, да се върне отново към старите и познати коловози, които отново могат да те отведат към предишното ти „аз“. Но с тренировки, бързо се връщам към позитивното си и щастливо аз. Преди години много хора ми казваха „Странна си.“ Все гледах да се променя, според техните очаквания, но сега… сега ми харесва да съм странна.  Все пак, трябва да си различен, по позитивен начин, за да се откроиш сред тълпата.

Какъв съвет бихте дали на човек, който не се чувства удовлетворен от живота си? От къде трябва да започне промяната?Как човек може да промени реалността си?
Удовлетвореността от собствения ни живот зависи изцяло от нас самите. Щастието  идва отвътре навън. Човек трябва да вярва в себе си и да рискува, за да постигне дори и най-смелите си мечти. Истина е, че променим ли света вътре в нас, променим ли себе си, и светът около нас се променя. Казвам го от собствен опит.

Животът ми не винаги е бил приказка. Имала съм много предизвикателства и, също като останалите хора, съм плакала и страдала, губила и отчайвала, но точно тези тъмни моменти ме накараха да търся начин да променя живота си. Исках да живея пълноценно, както аз искам и да постигна и най-смелите си мечти. Затова и непрестанно търсех начин как да го сторя. „След най-тъмната нощ, идва най-светлата сутрин.“ Точно тъмните моменти са тези, които ни изкарват на повърхността. Просто трябва да намерим правилния начин да ги приемем, като опит, които ще ни даде нещо много важно в бъдещ момент и да се справим с тях със собствени усилия и, при нужда, с „побутване“ от човек, който държи на нас или личностен коуч. „Печелиш или учиш.“
Тази мисъл звучи в главата ми вече, а не старата добре позната на всички: „Печелиш или губиш.“ Всичко е до настройка и работа със себе си, която продължава дългосрочно.

Какво бихте пожелали на нашите последователи?
Вярвайте в себе си. Повярвайте, че всичко е възможно, без значение какво казват другите за вашите мечти: че са невъзможни, че са нереални и т.н. Все пак, те говорят за техните възможности, не за вашите. Ако вярвате, че ще го постигнете, каквото и да е, и си представяте, че вече го имате, Вселената ще доведе при вас хората и ситуациите, които ще ви съдействат да постигнете дори и най-невъзможното, според другите. Вярвайте и сбъдвайте мечтите си! Не се отказвайте при първата, при втората… при поредна „затворена врата“. Сбъдването на големите мечти изисква време, понякога години, но вярата и постоянството ще ви изведат до сбъдването им. Светът е пълен с възможности. Никога не е късно да сбъднете най-съкровените си мечти. Аз започнах
на 40 г. На края на живота си човек съжалява, за това което не е направил, а е искал, не затова, което е направил. Живейте, така, че, когато настъпи сетният ви час последната ви мисъл да е: „Ако живея живота си отново, бих го изживял по точно същия начин.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!