Как Диана Балканджиева промени живота си след обученията в Академия Щастлив Живот?

 Как бихте представили себе си?

Казвам се Диана Балканджиева и съм човек, които следва личната си легенда и сърцето си и вярвам, че това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си.
Аз съм психолог и семеен консултант и това е моето призвание.
Много хора мислят, че основен инструмент в работата на всеки психолог, са неговите знания и дипломата му по психология, но дори и с всички тези знания, понякога не можеш да станеш добър психолог.
Защото основен инструмент за работа на един психолог е неговата душа, пътят, по който тя е преминала, опита, който е придобила.
Този път съм преминала и аз, което ме направи разбираща болките и копнежите на другите.
Неслучайно К. Г. Юнг е казал: ”Само раненият лечител е способен да лекува.”

Как личностното развитие помага според вас? Как вие променихте живота си?

Личностното развитие е много важна стъпка към един щастлив и удовлетворяващ начин на живот.
Това е процес, който продължава през целия живот. Той е израстване не само от гледна точка на себепознанието, но поддържа стремежа ни към постигане на цели в дългосрочен план.
Това е начин, чрез който хората могат да оценят своите умения и качества, да търсят смисъла в живота си и да си поставят задачи, като усъвършенстват своя потенциал.
Аз промених живота си, минавайки дълъг път на себепознание.
На много проби и грешки, на различни опитности.
На много учене, усъвършенстване и свързване със себе си.
И най- вече, когато поставих себе си на първо място, след много компромиси и жертви, които правех .
Не беше лесно и бързо, но си струваше . И винаги ще си струва да следваш мечтите си.
Казват, че най- тъмно е преди зазоряване и точно тогава много хора се отказват от целите и мечтите си, вместо да продължат още малко, докато видят светлината и първите признаци на успех.
И това е неизбежно- просто така работи Вселената.
Всъщност, аз не спирам своето личностно развитие , защото виждам резултатите и това ме мотивира още повече.
Вече имам свободата да живея живота на мечтите си- реализирах се професионално в това, което е мое призвание; имам време за себе си и любимите си хора; творя; пътешествам и се радвам и наслаждавам на всеки миг.

Какво означава любов към себе си? Как обичате себе си?

Днес любовта към себе си е по- важна от всякога, защото светът минава през сериозни турбуленции, които виждаме в политиката, в околната среда, в технологиите.
Затова е много важно да сме свързани със себе си, с нуждите си, с истинските си желания и потребности, да започнем с опознаването на себе си. Любовта към себе си е действие. Съзнателно действие в посока отвътре- навън.
Да обичаш себе си е любов за цял живот, от която всъщност зависят и отношенията ни с другите- и най- вече тяхното качество.
Любовта към себе си означава да цениш себе си, да приемаш себе си и да си позволиш да израснеш в това, което всъщност си.
Тя е нашата суперсила.

Какви нови знания и навици ви помогнаха да промените живота си?

През последните години, аз придобих много нови знания и навици, които доведоха до промяна в живота ми. На първо място се научих на търпение и че не мога да прескачам стъпала, както много години се опитвах да правя. Да стигна от А до Я с една крачка.
След това на приемане на нещата, ситуациите и хората такива, каквито са. На прошка и благодарност към всички хора, които срещаме в живота си, което не беше лесно.

От обученията ми в ‘’АКАДЕМИЯ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ’’ се научих да поставям себе си на първо място, защото ние живеем в системи, а най- важната система е ‘’АЗ’’ и ако там не сме на правилното място, тогава сме на чуждо място във всички други. Научих как да целеполагам, а не просто да мечтая и да очаквам чудеса, без правилни действия. Също така определих кои са моите базови ценности, как да влизам в ролята на страничен наблюдател.
Станах по- смела, целеустремена, упорита и осъзната.
И още, и още…..
И продължавам…..

Какви са вашите хобита, увлечение? Как си почивате ? Какво ви дава енергия и ви вдъхновява?

Като един свободолюбив човек, много обичам да пътешествам, да се потапям в различни светове и култури.
Обожавам да ходя на опера, концери и театър – изкуството в различните му форми. Това изключително много ме зарежда.

Медитирам всеки ден, ходя на йога, обичам дългите разходки в природата. Обичам да чета / откакто се помня / и слушам аудио книги, предимно с психологическа насоченост или вдъхновяващи романи и автобиографии. За мен ден без книга е пропилян ден.
Всичко това ми дава много енергия.

Но истински ме вдъхновява да съзерцавам залеза над река или море. Гледката истински ме омагьосва и омиротворява. Неслучайно не мога да си представя живота си, далече от река или море .

Как Академия Щастлив Живот промени живота ви? Какви са вашите осъзнавания от обученията?

Открих Стояна Нацева и ‘’АКАДЕМИЯ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ’’ преди по- малко от две години , точно когато бях готова за пълен рестарт на живота си.
Въпреки психологическото ми образование и многобройните квалифиации и обучения, през които преминах, нещо в живота ми не беше наред и усещах неудовлетворение. Започнах с аудио книгата ‘’Бъди центъра на своята Вселена’’ и много бързо след това си поръчах още четири аудио книги, а след това и на хартиен носител.
Първото обучение, през което преминах беше ‘’НЛП- Мислене на победител’’, което преобърна представата ми за всичко, което знаех до момента. След него категорично се отказах от предната ми работа, започнах да правя видеа в страницата ми във Фейсбук, направих си канал в Youtube и започнах да монетизирам знанията си.

Последваха курсовете ‘’Силата на рода’’, ‘’Аз и моите родители’’ ,’’ Аз съм всемогъщ’’ и много осъзнавания и промени. Приех родителите си, научих много за двата си рода, осъзнах талантите, които нося от предците си и получих благословията им.
И някак си, живота ми се промени, представата ми за света се промени. Обкръжението ми се промени, хората, които привличам, се промениха.
Всичко! Мисленето ми стана мащабно, излязох от кутийката на собствените си ограничения, събудих се. И смело сбъдвах мечтите си.

И бях готова за перлата в короната на обученията в Академията- ‘’Основи на констелациите’’, след който вече нищо не беше същото! Свързването с рода, връщането на неработещи за мен модели на предците ми, приемане и благодарност…едва ли мога да изброя всички осъзнавания. Преродих се .
И разбира се, продължих с втора част на констелациите- ‘’Бизнес констелации’’, ‘’Бъди архитект на живота си’’ и ‘’Любов и интимност’’, които перфектно допълниха знанията ми, като ме изграждат като един професионален констелатор и ме поставят на моето място във всяка една система. Което доведе до организирани от мен семинари на живо в Русе и три интервюта в пресата- и това в рамките на един месец. Гордея се с тези резултати.

Какъв съвет бихте дали на човек, който не се чувства удовлетворен от живота си? От къде трябва да започне промяната? Как човек може да промени реалността си?

Да започне от себе си.
Да си зададе въпросите: ‘’Кой съм аз?’’, ‘’От какво имам нужда, за да бъда щастлив?’’, ‘’Какви са моите мечти, ако всичко е възможно?’’.
И да започне от днес, с малки крачки. Да повярва в себе си, да търси вдъхновяващи примери на хора, променили живота си и сбъднали мечтите си. И да спре да търси признание отвън, защото всичко необходимо е вътре в него. Само така ще случи промяната.

Какво бихте пожелали на нашите последователи?

На последователите на ‘’АКАДЕМИЯ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ’’ пожелавам да вярват в себе си и никога да не се отказват от мечтите си. Да бъдат смели, защото само така ще осъзнаят великите мащаби на собствените си способности!
И да не спират да се развиват, възпозвайки се от ресурсите, които дава Академията и невероятната Стояна Нацева. Защото тя е тук за нас и вярва във всеки един от нас!

Гледайте интервюто с Диана Балканджиева тук
https://www.youtube.com/watch?v=pQtGboPREZY&t=2s

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!