ЖИВЕЙТЕ В ХАРМОНИЯ И РАДОСТ

МИСЛИТЕ СА МАТЕРИАЛНИ
Всичко, което сме, е резултат от това, което мислим за себе си. Ако човек говори или действа с лоши мисли, болката го преследва. Ако човек говори или действа с чисти намерения, той е последван от щастие, което като сянка никога няма да го остави. Буда казва: “нашето съзнание е всичко. Вие ставате това, за което мислите. Джеймс Алън казваше: “Човекът е мозък”. За да живеете правилно, трябва да напълните мозъка си с “правилните” мисли. Вашето мислене определя действията; вашите действия определят резултата. Правилното мислене ще ви даде всичко, което желаете.

 ЗАПОЧНЕТЕ С МАЛКО
“Стомната се пълни постепенно, капка по капка.” Ралф Уолдо Емерсън каза:”Всеки майстор някога е бил аматьор”. Всички започваме с малки стъпки. Ако сте последователни и търпеливи, ще успеете! Никой не може да успее само за една нощ: успехът идва при онези, които са готови да започнат малки стъпки и да работят усилено.

ПРОЩАВАЙТЕ ЛЕСНО
Да задържиш гнева в себе си е като да хванеш горещ въглен с намерението да го хвърлиш в някой друг, но вие ще се изгорите. Когато простите на всички, вие освобождавате себе си от този затвор. Не можете да потискате никого, без да потискате и себе си. Научете се да прощавате. Научете се да прощавате по-бързо.

САМО ДЕЙСТВИЯТА ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ
Колкото и книги да четете, колкото и умни неща да казвате, какво означават те, ако не ги следвате?
Казват: “думите не струват нищо” и това е така. За да се развивате, трябва да действате; за да се развивате, да действате всеки ден.

РАЗБИРАЙТЕ И ПРИЕМАЙТЕ 
Оспорвайки настоящето, изпитваме гняв и започваме да се борим със себе си. Стефан Кови казва: “Първо се опитайте да разберете и едва след това се постарайте да ви разберат.” Лесно е да се каже и трудно да се направи; трябва да положите усилия  да разберете гледната точка на другия човек. Изслушайте другите, разберете тяхната гледна точка. Съсредоточете се повече върху това, да сте щастливи, отколкото да сте прави.

ПОБЕДЕТЕ СЕБЕ СИ
По-добре да победиш себе си, отколкото да спечелиш хиляди битки. Тогава победата е твоя. Който победи себе си, той е по-силен от всеки господар. За да победите себе си, трябва да победите ума си. Трябва да контролирате мислите си. Прогонете мислите, които не отговарят на принципите на живота, на които искате да живеете.

ЖИВЕЙТЕ В ХАРМОНИЯ 
Хармонията идва отвътре. Не я търсете отвън. Не търсете навън нещо, което може да бъде само в сърцето ви. Често можем да търсим навън, само за да се отклоним от истинската реалност. Истината е, че хармонията може да се намери само в себе си. Хармонията не е нова работа, нова кола или нов брак. Хармонията е нови възможности и те започват с вас.

Основи на констелациите DCS – ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА
0879222036 или тук

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!