Защо не се доверяватe на Вселената?

Защо не се доверяватe на Вселената?
Защо не се доверяватe на Вселената?

Темата за доверието е изключително важна, защото ако ви липсва доверие, подхождате подозрително и липсата на доверие е ограничаващо вярване, което в един момент, започвате да виждате като потвърждение в околната среда непрекъснато. Влиянието на доверието може да наблюдавате във вашите отношения.
До колко се доверявате на другите? – от това зависи как ви възприемат по принцип. В което вярвате, винаги ще го виждате като отражение във вашия живот. Откъде, всъщност, идва това дали се доверяватe или не се доверяватe?

Защо не се доверяватe на Вселената от къде идва всичко?

Всичко естествено идва от детството, преди да се родите, от пренаталното ви съществуване- т. е. когато сте били в корема на вашата майка. И нейното отношение към околния свят, е отношението, което вие придобивате за нормално и правилно. Вие сте едно с тази жена, докато сте в корема на вашата майка и се храните, не само от нейната кръвоносна и лимфна система, вие изпитвате и буквално изживявате абсолютно всяко чувство, което тя изпитва. А майките ни не са били много осънзати и се случва жената, докато е бременна, при нея хормоналния фон е различен, че майката по кръвен път предава на детето си тези емоции.

После като се роди самото дете, също зависи дали с майката са били заедно непрекъснато или са взели детето и са го отделили и впоследствие, вече майката като тръгне на работа и детето възприема това, че мама я няма, като изоставяне понякога. Майката може да остави детето на баба и дядо, например, а детето да го приеме много дълбоко. Първите години от вашия живот и още преди това, влияят на вашето отношение към света изобщо. Ако майка ви ви е държала на ръце и непрекъснато се е грижела за вас, най-вероятно вие ще имате доверие към света, защото я чувствате зад себе си тази подкрепа. Почти всичките случаи на недоверие към света идват от нашето детство. Точно за това е книгата „Силата за рода“, имам книга „Живот без страхове“, в която има много кратки практики как да преодолеете основните седем страха.

1. Какво означава доверие, според вас?

Това означава движение напред без страх. Вие няма откъде да разберете дали светът е безопасен, освен от вашите родители и авторитетните фигури във вашия живот – т.е. майка ви ви казва: „ Недей ходи там…“, „ Не прави това“ и във вас остава усещането, че светът не е безопасно място. Децата помнят най-много, точно най-силно негативните моменти и емоции, просто така е създадена детската психика. В основата на моята констелационна практика е, че вие проектирате образа на мама и на татко върху целия свят – хората, които виждате, вие, всъщност, виждате в тях образа на родителите си. Това, което искате да получите от парите, обикновено е това, което не ви е достигало от майка ви или баща ви. Това, което искате да получите от партньора, често е онова, което търсите от родителите си. И се оказва, че от тези страхове, ние имаме много силна болка в нашето съзнание, точно защото помним само лошото.

Ако вие нямате спомени, най-вероятно е имало някакви болезнени спомени, които психиката е потиснала, защото за да се запазите вие, природата е много мъдра и потиска тези болезнени спомени. И впоследствие, понеже проектирате върху околните всичко, което сте изживяли до 7-10 годишна възраст, вие после се отказвате от любов, пари, внимание и забавление, защото мозъкът смята, че може би ще последва болка и това е нужно да бъде отработено на констелации, само че вие сте били деца тогава и ситуацията, която си спомняте, може изобщо да не е била такава, защото детският мозък още не е сформиран и много често децата имат силно въображение или правят неправилни, нелогични връзки, обаче за сметка на това толкова много чувстват, че тази връзка, която се е формирала: „Майка ми е хладна, майка ми не ме приема..“ или „ Баща ми еди какво си..“, в един момент започваме да го проектираме върху хората, не защото са лоши, а защото вие подсъзнателно предполагате, че това ще се случи и се държите така, за да го предизвикате подсъзнателно.

Мислите, че сте много осъзнати, а всъщност, само на 5 % контролирате това, което се случва в живота ви, а 95 % от това, което се случва реално във вашия живот, това са всички, много дълбоко вкоренени, подсъзнателни програми на страх: „Мене ще ме изоставят“. И вие самите го проектирате това нещо, без да искате, несъзнателно. Това, че не се доверявате на Вселената, не сте виновни единствено вие, защото сега сте зрели личности и можете да започнете да ги отработвате тези неща, но аз искам да ви кажа кой е коренът. Няма как да се научите какви са моделите на живота, освен ако не погледнете във вашето детство как са формирани. Родителските модели могат да ви обяснят страшно много неща.

2.Защо не се доверяватe на Вселената? Как идва промяната?

Промяната не може да дойде отвън и моделът да спре да се повтаря, защото никой не може да ви накара да се промените. Промяната идва чрез осъзнаване, чрез решителност и чрез действие. И тези действия трябва да бъдат от порядъка на 3 месеца до една година, за да видите наистина някаква промяна. Освен това, вас основно ви движи подсъзнателна програма. Ако постоянно ви лъжат, например, трябва да се запитате къде сте имали в детството тази програма за предател?

Кой в детството ви е предал? Повечето хора, които са в токсични отношения, първо тези отношения вече са ги изживявали в тяхното семейство и трябва преработка, и второ, те не могат да разберат как ги вижда техният партньор. Когато потискате себе си, това транслирате – това означава, че вие сте много добър/а навън, а авто-агресията я слагате вътре в себе си. След което привличате агресори, а когато се държите като жертва, привличате или спасители, или агресори. Когато не си знаете границите и не можете да се отстоявате или когато сте готови да направите всичко, само за да ви приемат, и хората са склонни да прекрачват вашите граници.

Промяната започва само отвътре. 50% от промяната идва от осъзнаването защо това е така, вие много лесно останалите 50% ще ги отработите. Понякога, реагирате неосъзнато, много от вас имат чувство за вина или страх, което не е тяхно, понякога е на майка ви или на баща ви. Просто трябва да им го върнете. Например, отношението ви към клиентите е, всъщност, вашето отношение към майка ви. Аз търся от клиентите внимание, защото майка ми не ми е дала достатъчно. Това, което сте изживяли, ви дава отношение , не само в отношенията към момента, а ви дава отношение към финансите.

Основният закон, върху който искам да ви обърна внимание е, че каквото посеем, точно това ще пожънем! И когато престанете да контролирате света и започнете да контролирате себе си, осъзнавате, че има неща, които не зависят от вас. И колкото повече се опитвате да контролирате онова, което се случва около вас, но не поемате отговорност за това, което се случва вътре във вас, толкова по-изнервени ще бъдете. Вашето отношение към родителите ви е, всъщност, отношението, което имате към себе си. А то предполага отношението ви към света.

Защо не се доверяватe на Вселената? Съвети за преодоляване

Първият закон е Законът на живота. Вторият е Законът на свободната воля. Ако няма хора, които да искат войни и болести, то просто няма да има. Обаче, докато има хора, които живеят в страх и в ниската вибрация, може да не искате нещо, но ако мислите за него и непрекъснато го преживявате, то вие го привличате. Нали така? Затова е важна книгата „Живот без страхове“, за да се научите да спрете да живеете в страх. Защото онова, което иазпитвате, в комбинация с това, което мислите, вие го привличате. Защото хората, които критикуват, критикуват най – вече себе си. Цялата Вселена е вътре във вас, вие виждате отвън точно това, което седи вътре във вас. Съгласни ли сте? Когато вие се научите да обичате себе си, да се приемате и да сте толерантни към самите вас, точно тогава ще започнете да се доверявате и на околните и на света.

1. Защо не се доверяваме на себе си? Кои сте вие? Защото, ако не се доверявате на Вселената, тя като добра майка отстранява онова, което идеализирате, докато си отговорите на въпросите. Защото една от тайните вие да се доверите на себе си е, да си повярвате и да имате цели и мечти. Ако вие нямате цели и мечти, тогава започвате да сбъдвате мечтите на другите. Когато обикнете и повярвате на себе си и престанете да си измисляте хора, вие ще разберете колко лесно работи Вселената.

2. Махнете всичко, което ви пречи да вървите напред. Отговорете си на въпросите: Кои са вашите страхове и ограничаващи вярвания и просто си ги пропишете и преработете. Направете си списък какво ви пречи да вървите напред.

3. Влезте в активна жизнена позиция. Ако влезете в позиция: „ Аз съм творец на своята реалност!“ , започвате да правите действия, без да се оплаквате или обяснявате, тогава шансът да вървите напред и да се доверявате първо на себе си, после на Вселената и хората, е много голям.

4. Да държите на точно определена ваша цел, без да търсите външна референция. Тогава вие започвате да се доверявате на себе си, като отбелязвате победи, следователно това е възможно.

5. Да отстраните деструктивното обкръжение.

6. Съобщавайте вашите очаквания на хората, защото трябва да имате граници и стандарти и да заявявате какво очаквате. Когато сте твърди и непоколебими, тогава хората спират, защото не могат да ви манипулират.

7. Вселената ви кара да се развивате, независимо от вас. Направете си списък за какво сте били сърдити на Вселената, че се е случило и сега казвате, че това е най-хубавото нещо. Всяко негативно нещо от миналото, ще видите, че има логика и е за добро, така че учете се да виждате доброто.

Обобщение:
Когато нямате доверие към света и Вселената изобщо, тогава вашият родителски модел, например майка ви или баща ви, най-вероятно са ви го предали. Всички страхове и ограничаващи вярвания идват от детството. Най-лесният начин да ги преработите са констелациите и чрез книгите: „ Силата на рода“ и „Живот без страхове“. Следващото нещо е да имате ясни цели, за да не изживявате целите на другите. Да не идеализирате хората или да си ги измисляте. Да си отработите миналото. Да започнете да мислите мащабно. Да виждате хубавото в онова, което ви се е случило, да работите за любов към себе си и какво можете да контролирате и какво не можете да контролирате. И да работите върху вярата в себе си и към Вселената. “Увереност“ означава: „Аз вярвам в себе си“. Когато започнете да вярвате и да приемате себе си, вие ще започнете да се доверявате на другите. Защото, когато започнете да се доверявате, вие също привличате доверие.

Започнете още днес работа със себе си, като вземете моите хитови книги-тренинги от тук https://happylifeacademy.eu/produkt-kategoriya/knigi/knigi-knigi/ или направо цялата кутия на Щастието от тук https://happylifeacademy.eu/produkt/sthastie-v-kutiya-new/

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!