Защо не бива да сте добро момиче?

Защо не бива да сте добро момиче?Случвало ли ви се е, да се замисляте за факта, че когато сте прекалено добър с хората,  не сте добър за себе си или ако вие зачитате първо себе си, не сте добър и удобен за другите?

В стремежа си да направят щастливи всички около себе си, добрите жени угаждат на всякакви прищевки и капризи, само за да доволни останалите. Това е една огромна „мечешка услуга“ за самите тях. Тези жени притежават „синдрома на  Пепеляшка“-„Аз ще направя това. Аз ще свърша това задължение, вместо теб. Аз ще ти дам това. Аз мога да направя сама това“, и всичко това с единствената цел да получат одобрение и насърчение.

Хората свикват много бързо със всичко, което правите за тях и го приемат за даденост. Толкова са свикнали да се раздават за хората, че неусетно как се превръщат в „товарен кон“ и забравят за себе си и своите мечти и желания. Това е най-прекия път до физическите и психическите проблеми у жената.

За да сте добре вие, престанете да бъдете даденост. Няма как да угодите на целия свят. Не мислете толкова много за другите, кой, какво ще си помисли, какво ще каже, не изпитвайте чувство за вина, ако откажете да свършите нещо за някой. Когато вие станете даденост за някой, хората спират да ви уважават и преставате да бъдете личност.

Кажете СТОП!  Разрешете си да бъдете лошо момиче. Давайте си почивка. Не е задължително всяка вечер да готвите тристепенно меню за семейството си. Правете неща, които ви карат да се чувствате добре. Разберете, че вие не можете да обичате другите, ако не обичате себе си, няма как да се грижите за другите, ако не се погрижите сама за себе си. Направете си дневник с вашите мечти, вашите постижения, благодарности към себе си. Хвалете се. Хората ви обичат, когато слагате себе си на първо място и се уважавате. Вие сама сте отговорна за вашето лично щастие. Бъдете добри за себе си.  Вие не сте на този свят да удовлетворявате желанията на другите, а да сбъдвате собствените си мечти и желания.

Нашите продукти

One thought on “Защо не бива да сте добро момиче?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!