Забавен ритуал за пречистване на чакрите

Забавен ритуал за пречистване на чакрите по Дорийн Върчу.

чакри

Ще работим със следните чакри отгоре на долу.

Коронна – намира се на темето, блести в кралско виолетово. Тя се повлиява от мисли и тревоги за Бог, божествените напътствия, които получаваме, какво изпитваме към Бог- любов, страх или яд.

Ушни чакри – разполагат се над ушите отляво и отдясно. Те блестят в червено-виолетово. Отнасят се към способността да „чуваме” божествените напътствия. Повлияват се от онова, което чуваме от медиите или от другаде,  и повтаряме като записи на мисълта в мозъка- страх, обиди, шум.

Трето око – разположено в междувеждието, блести в индигово синьо. Когато е отворено окото гледа навътре, а не навън, тъй като светът всъщност е вътре в нас. Третото око записва живота ни като филм, всички мисли и емоции, които преживяваме и ги възпроизвежда след като си отидем от този свят, и когато настъпи момента да ревизираме изминалия живот в отвъдното. Третото око се повлиява от мисли за бъдещето и миналото. Ако сте били преследвани в минали животи заради ясновидство от страх, в този живот то е затворено и по време на медитацията може да изчистите тези страхове.

Гърлена чакра – разположена при Адамовата ябълка. Блести ярко синя. Повлиява се от комуникация с другите, свързана с говорене, писане, пеене, художествени проекти, преподаване. Свързана е с изразяване на собствената истина и с изразяване на нужди.

Сърдечна чакра – в гръдния кош, до сърцето, блести в изумрудено зелено. Отнася се към взаимоотношения – семейство, любовни, приятелски, с работодатели и колеги. Отнася се към всички аспекти на любовта. Към привързаности и обсебвания, зависимости – от храни, наркотици, шоколади ( 😀 ), алкохол, цигари… Както и се отнася към прошката и себе-прошката.

Слънчев сплит – разположена около пъпа, блести в ярка, златисто-жълта светлина. Има отношение към въпроси, свързани с власт, сила, контрол. Страх от или желания за власт, сегашни или минали преживявания, когато някой с по-голяма власт ни е потискал. Отнася се към страха да не „изпуснем от контрол” живота си, който страх блокира намесата на божествената сила и помощ.

Сакрална чакра – в долната част на корема, блести с чисто оранжево. Отнася се към удоволствията от храна, напитки, секс, както и към тяхното пристрастяване. Също има отношение към почивката, съня, мислите ни I  за това как изглеждаме.

Коренна чакра – в основата на гръбнака, блести в ярко червено. Отнася се към богатството, кариерата, дома, собствеността, физическото оцеляване и нужди. Повлиява се от мисли и емоции свързани с тези области.

 

Балансираните и изчистени чакри са с еднаква големина, вибриращи, блестящи в съответния цвят, отворени и оформящи един общ светлинен канал.

 

Медитация за изчистване и балансиране на чакрите

  1. Седнете или легнете в удобна поза. Ако имате нужда, пуснете си нежна, отпускаща музика.
  2. Повикайте своите ангели да ви помогнат. Повикайте Арх. Михаил и Рафаил да ви асистират. Арх. Михаил да ви пази и премахва страховете и негативните емоции, а Арх. Рафаил да осъществи пречистването.
  3. Вдишвайте и издишвайте дълбоко.
  4. Визуализирайте прахосмукачка. Започнете за почиствате чакрите си отгоре на долу, като се спирате на всяка една толкова дълго колкото e нужно. Опитайте да се представите в какво състояние е чакрата, колко е отворена, има ли назъбени краища, твърда ли е, има ли запушвания, прилепнали материали и т.н..
  5. След като приключите с всички чакри визуализирайте лъч светлина, който се спуска отгоре и ви облива като изпълва всяка чакра отгоре на долу със светлина. Вижте чакрите как се оформят в еднакви по големина кръгове и блестят в ярка собствена светлина. Вижте как оформят един общ светлинен канал от върха на главата до петите ви и през този канал се влива божествена енергия. Почувствайте се част от тази светлина и се свържете с истинското си божествено Аз.
  6. Върнете се бавно в реалността като благодарите на ангелите и докосвате с ръка всяка една от чакрите. Затворете чакрите като поставите символичен кръст или друг затварящ знак.
  7. Отворете очи и изпийте с удоволствие едно горещо питие.
  8. Ако по време на тази медитация ви се появи спонтанна идея или мисъл- те са от извора, запишете ги.

нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!