Умението на успешните и щастливи хора

Умението на успешните и щастливи хора – ФОКУС НА ВНИМАНИЕТО.

⚖️ Факт е, че Вселената винаги създава баланс. Черно и бяло, добро и зло, радост и нещастие, любов и омраза. В крайна сметка, без да знаем какво е „лошо“, никога няма да разберем какво е „добро“. Но ако човек по-често се фокусира върху „лошото“, тоест забелязва повече лоши неща, говори по-често за лоши неща, отколкото за добри неща, тогава, разбира се, той свиква да вижда само лоши неща. Това е разрушителен навик, защото тогава по инерция такъв човек по-често привлича в живота си лоши, неуспешни и разрушителни събития.
❣️ Вие можете да се научите да контролирате фокуса си. И дори в най-трудните моменти можете да видите и привлечете щастието, любовта и успеха в живота ви. Мозъкът ви е устроен по такъв начин, че да реагира повече на опасни и лоши ситуации, за да ви защити.

🙌 Как да се научите да контролирате фокуса на вниманието си?
👉 Първо излезте от състоянието на жертва. Тоест постоянно следете какво и как обсъждате. Ако говорите през цялото време за проблеми, за това колко нещастен сте, за това колко светът е несправедлив, тогава сте заседнали в състояние на жертва. Това състояние провокира постоянно самосъжаление, което ви прави по-слаби. Освен това в състоянието на жертва човек просто не е в състояние да реализира своя потенциал.

👉 Второ, задавайте си правилните въпроси по-често:
Вместо „Какво загубих?“, задайте въпроса
„Какво имам?”
Вместо „Не мога да направя това“, задайте въпроса
„Какво МОГА да направя сега?“
„В какво съм добър? И как мога да приложа това за свое добро?

👉 И трето, изберете подходящата среда.
Вече са проведени много научни изследвания по този въпрос. Околната среда ви влияе много повече, отколкото предполагате. Затова избягвайте хората, които мислят само за лошото, и потърсете нова компания, в която хората забелязват повече доброто.

Запишете се за животопроменящият курс Основи на констелациите DCS
https://happylifeacademy.eu/course/kurs-osnovi-na-konstelacziite-metod-direct-change-solution-potok-7/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!