Супер Техника 5 Защо

🌟СУПЕР Техниката 🌟ПЕТ ЗАЩО?🌟
⚜️Моята любима КОУЧИНГ техника за разрешаване на проблеми и намиране на основни ценности и необходимости се нарича “5 Защо”.
⚜️Това е прост и ефективен начин за стигане до корените на проблемите. ⚜️Полезна е за отстраняване на различни проблеми, свързани с подобряване на качеството, работата с клиенти, управлението на хора и др.
🤩Тази техника е подходяща най-вече за прости до умерено трудни проблеми.
🤩По-сложните проблеми могат да изискват значително по-задълбочен анализ, както и участието на повече хора, но дори и при тях петте въпроса “Защо?” ще провокират важни отговори и ще дадат полезна храна за размисъл.

Техника 5 Защо

⚜️Етапи на провеждане на техниката
🌟Изложете проблема. Опишете фактите.
⚜️Задайте първия въпрос “Защо?” Защо се случва този проблем? Каква е причината? Какви са фактите? Записвайте отговорите.
⚜️Продължете със следващите четири въпроса “Защо?” Всеки следващ въпрос трябва да изяснява във все по-голяма дълбочина ситуацията и истинските причини за обсъждания проблем. Записвайте отговорите под всяко следващо “Защо?”. Не бързайте с изводите или с решенията, докато не получиш много добра представа за цялостната ситуация.
⚜️Спрете да питате, когато главната причина е вече ясна. Няма смисъл да се задават нови и нови въпроси “Защо?”, ако причината за проблема е изяснена. Нещо повече, ако причината стане ясна още на третото “Защо?”, спрете там, а не настоявайте за пет “Защо?” – числото “5” е само ориентир.
⚜️Преценете какво следва да е решението на проблема, така че той да не се повтаря повече.
⚜️ Напишете сценарий на действие.
✨️Не търсете причини защо няма да стане, а потърсете начини защо точно при вас и точно сега ще се получи!
✨️Ако желаете да научите как да се измъкне от стагнацията и апатия и да започне да действате и да се наслаждавате на мащаб и развитие във всяка сфера на вашия живот, имам чудесна новина за вас.
✨️Това обучение ще ви помогне да научите
✨️Какво е коучинг и защо успешните хора го използват.
✨️Как да постигнете най-смелите цели, като останете в хармония със себе си.
✨️Как да преодолеем съмненията, мързела, блокиращите вярвания.
✨️Основните техники на тази технология, които помагат да се придвижите към целта по-бързо и лесно.
✨️Основни работещи техники и инструменти които ще ви позволят да прилагате коучинг метода за да подобрите живота си и да помагате на другите.
✨️Как да започнете да практикувате коучинг за личен финансов растеж.
🌟 Открий нови възможности
✨️Основи на коучинг метод DCS® https://happylifeacademy.eu/…/osnovi-na-kouching-metod…/
🏆Ако желаете да развиват собствен успешен бизнес или да се сертифицирате като БИЗНЕС КОУЧ DCS®️ и да помагате на вашите клиенти да започнат бизнес или да мащабират, присъединете се към новия ни от 20.09.2022 на
✅️КУРС БИЗНЕС КОУЧИНГ DCS®️
✅️ Супер промо цена от 480лв за първия поток!
🏆 Побързайте местата са ограничени!
🌟 Доверете се на качеството! АКАДЕМИЯ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ е отличена за Компания на годината за 2022 в категория ОБУЧЕНИЯ ЛИЧНОСТНО И БИЗНЕС РАЗВИТИЕ 🌟🌟🌟🌟🌟
✨️Ще научите ефективни техники, благодарение на които можете да преодолеете препятствията, вместо да се отказвате при първа възможност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено !!