Супер Техника 5 Защо

🌟СУПЕР Техниката 🌟ПЕТ ЗАЩО?🌟
⚜️Моята любима КОУЧИНГ техника за разрешаване на проблеми и намиране на основни ценности и необходимости се нарича “5 Защо”.
⚜️Това е прост и ефективен начин за стигане до корените на проблемите. ⚜️Полезна е за отстраняване на различни проблеми, свързани с подобряване на качеството, работата с клиенти, управлението на хора и др.
🤩Тази техника е подходяща най-вече за прости до умерено трудни проблеми.
🤩По-сложните проблеми могат да изискват значително по-задълбочен анализ, както и участието на повече хора, но дори и при тях петте въпроса “Защо?” ще провокират важни отговори и ще дадат полезна храна за размисъл.

Техника 5 Защо

⚜️Етапи на провеждане на техниката
🌟Изложете проблема. Опишете фактите.
⚜️Задайте първия въпрос “Защо?” Защо се случва този проблем? Каква е причината? Какви са фактите? Записвайте отговорите.
⚜️Продължете със следващите четири въпроса “Защо?” Всеки следващ въпрос трябва да изяснява във все по-голяма дълбочина ситуацията и истинските причини за обсъждания проблем. Записвайте отговорите под всяко следващо “Защо?”. Не бързайте с изводите или с решенията, докато не получиш много добра представа за цялостната ситуация.
⚜️Спрете да питате, когато главната причина е вече ясна. Няма смисъл да се задават нови и нови въпроси “Защо?”, ако причината за проблема е изяснена. Нещо повече, ако причината стане ясна още на третото “Защо?”, спрете там, а не настоявайте за пет “Защо?” – числото “5” е само ориентир.
⚜️Преценете какво следва да е решението на проблема, така че той да не се повтаря повече.
⚜️ Напишете сценарий на действие.
✨️Не търсете причини защо няма да стане, а потърсете начини защо точно при вас и точно сега ще се получи!
✨️Ако желаете да научите как да се измъкне от стагнацията и апатия и да започне да действате и да се наслаждавате на мащаб и развитие във всяка сфера на вашия живот, имам чудесна новина за вас.
✨️Това обучение ще ви помогне да научите
✨️Какво е коучинг и защо успешните хора го използват.
✨️Как да постигнете най-смелите цели, като останете в хармония със себе си.
✨️Как да преодолеем съмненията, мързела, блокиращите вярвания.
✨️Основните техники на тази технология, които помагат да се придвижите към целта по-бързо и лесно.
✨️Основни работещи техники и инструменти които ще ви позволят да прилагате коучинг метода за да подобрите живота си и да помагате на другите.
✨️Как да започнете да практикувате коучинг за личен финансов растеж.
🌟 Открий нови възможности
✨️Основи на коучинг метод DCS® https://happylifeacademy.eu/…/osnovi-na-kouching-metod…/
🏆Ако желаете да развиват собствен успешен бизнес или да се сертифицирате като БИЗНЕС КОУЧ DCS®️ и да помагате на вашите клиенти да започнат бизнес или да мащабират, присъединете се към новия ни от 20.09.2022 на
✅️КУРС БИЗНЕС КОУЧИНГ DCS®️
✅️ Супер промо цена от 480лв за първия поток!
🏆 Побързайте местата са ограничени!
🌟 Доверете се на качеството! АКАДЕМИЯ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ е отличена за Компания на годината за 2022 в категория ОБУЧЕНИЯ ЛИЧНОСТНО И БИЗНЕС РАЗВИТИЕ 🌟🌟🌟🌟🌟
✨️Ще научите ефективни техники, благодарение на които можете да преодолеете препятствията, вместо да се отказвате при първа възможност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!