Спрете да се тормозите със собствените си мисли

Спрете да се тормозите със собствените си мисли

 

1.Спрете да критикувате. Спрете да се критикувате незабавно. Критиката никога, никого не променя. Откажете се да критикувате себе си. Приемете себе си точно такива, каквито сте. Когато критикувате себе си, вашите промени са отрицателни. Когато одобрявате себе си, вие се променяте положително.

2.Спрете да се заплашвате и да се тероризирате със собствените си мисли. Това е ужасен начин на живот. Намерете за себе си такъв образ, който е приятен за вас (за мен – това е жълта роза), и веднага преминете от плашещи мисли към приятни.

3.Бъдете щедри, любезни и търпеливи. Бъдете щедри към себе си. Бъди добър със себе си. Бъдете търпеливи, докато овладявате нов начин на мислене. Отнасяйте се към себе си като към истински любим човек.

4.Бъдете любезни към ума си. Да мразиш себе си означава да мразиш мислите си. Не трябва да го правиш. По-добре ги променете.

5.Хвала на себе си. Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвалете се колкото е възможно повече. Кажете си колко добре се справяте с всяко малко нещо.

6.Подкрепете себе си. Намерете начини да се подкрепите. Обърнете се към приятелите си и ги оставете да ви помогнат. Естествено е да поискате помощ, когато имате нужда от нея.

7.Отнасяйте се с любов към вашите недостатъци. Осъзнайте, че сте ги създали сами, за да задоволите някои от вашите нужди. В момента търсите нови положителни пътища, които да отговарят на вашите нужди. Така че внимателно се отървете от старите негативни стереотипи на поведение.

8.Грижете се за тялото си. Научете се да ядете правилно. Каква храна е необходима на тялото ви, за да поддържа оптимална енергия и жизненост? Научете се да правите физически упражнения. Кои от тях ви доставят удоволствие? Нежно обичайте и уважавайте храма, в който живеете.

9.Работете с огледалото. Гледайте се в очите по-често. Покажете чувствата си на нарастваща любов към себе си. Поне веднъж на ден казвайте на себе си: “Обичам те. Наистина те обичам.”

10.Направете го сега. Не чакайте, докато нещата се оправят: ще отслабвате утре, ще намерите нова работа друг път или ще имате нови връзки когато му дойде времето. Започнете сега и направете всичко възможно за сбъдване на мечтите ви.

нашите актуални продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!