Силата на майчината обич

Знаете ли историята на Томас Едисон, син на Нанси Едисон.

Нанси Едисон била около 37-годишна, когато се родил нейният седми и последен син – Томас. Учителка по професия, тя с желание помагала на малкия си син да развива изключително любопитния си ум. Научила го на четене, писане и математика, а по-късно Томас продължил да развива себе си като сам четял и търсил знания.

Томас пораснал и дошло време да тръгне на училище. Разбира се, това било вълнуващо приключение за любопитното момче. Един ден, няколко месеца след началото на учебната година, Томас се прибрал вкъщи с бележка в ръце и казал на майка си: „Мамо, учителят ми ми даде тази бележка и каза само ти да я прочетеш. Какво пише вътре?“

Майката веднага отворила плика. Очите ѝ се изпълнили със съзли и трепет в гласа си тя зачела:

“Синът Ви е гений! Нашето училище е твъде малко и няма достатъчно добри учители за него. Моля Ви, учете го Вие.”

Минали години, Томас Едисон се превърнал в най-великия откривател в историята – това е добре известно на всички. Сред неговите повече от 1000 открития са електрическата крушка, техниката на звукозаписа и кинофилма. Имал е брилянтен ум, успешен бизнес, слава…но преди всичко е имал невероятна майка!

Малко след нейната кончина, той отишъл в родния си дом. Между вехториите той намерил сгънат лист – онова същото писмо, което донесъл на майка си като ученик. Отворил го и зачел:

“Синът Ви е умствено изостанал. Не можем да му позволим да посещава нашето училище. Изключен е!”

Историята на Нанси Едисон показва силата, която можем да дадем на своите деца, ако им покажем колко силно вярваме в тях. Повярвай в своето дете!
Запиши се сега в уникалното обучение Коучинг школа за родители
https://happylifeacademy.eu/course/kouching-shkola-za-roditeli-potok-5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!