Седемте принципа за чистотата на един човек

Седемте принципа за чистотата на един човек:
1. „Чистота на ръцете“ – това е да не се взима нищо ненужно и чуждо. Не бива да се облагодетелстваме за чужда сметка. Ако парите не са предназначени за нас, а ние сме ги получили с измама или чрез хитруване, те ще ни докарат паразити и проблеми в нашето тяло и в живота ни.
2. „Чистота на ушите“ – ще бъде реална тогава, когато престанем да слушаме несигурни, злобни и суетни хора и трябва да предпазваме слуха си от клюки и празни разговори.
3. „Чистота на очите“- не замърсявайте зрението си със завист и пожелаване на това, което някой друг има, а вие – не. Не замърсявайте очите си и с наблюдаване на сцени на насилие и жестокост. Пазете взора си чист, наблюдавайки съвършенството и великолепието на света.
4. „Чистота на устата“ – не замърсявайте устата си с излишно многословие и сквернословие. Злите нотки в речта силно замърсяват тялото и живота.
5. „Чистота на тялото и дрехите“- означава да пазите тялото и дрехите си чисти. Бъдете внимателни към външния си вид. Грижете се за себе си така, че да ви е приятно да се погледнете.
6. „Чистота на мислите“- подразбира се всички негативни и неприятни мисли.
7. „Чистота на душата и сърцето“ – вашата душа е най-чистото и светлото у вас. Не си позволявайте да игнорирате позивите й. Ако в живота си се ръководите от нейните подсказки, ще изминете най-благоприятния за вас път.
Свами Дев Мурти

Нашите актуални предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!