Работата на моите мечти

Работата на моите мечтиВсички знаем, че когато работим работа, която обичаме, няма да имаме нито един работен ден. Тогава сме по-удовлетворени, по-мотивирани, по-щастливи и по-успешни, и най-важното-не ходим на работа без желание и по принуда. Когато един човек обича и вярва в себе си и Бога, и когато осъзнае какви са уменията и талантите му е много по-възможно да намери мечтаната работа.

Задайте си въпроса: „За какво работя аз?“  

Най-честият отговор ще е „За пари“, защото те са нужни за физическо оцеляване- храна, сметки, лекарства, дрехи. Има хора обаче, които работят и за удоволствие. Тези хора работят от сърце и със желание. Помислете какво харесвате, къде е вашата сила и вашите интереси. Помислете за качествата си. Напишете си 30 вашии талант, защото е много важно и приятно вие да изкарвате пари от своя талант. Когато вие приемете себе си като творец на своята реалност, вие започвате да привличате това, което искате. Може би знаете, че има художници, които продават уникално красиви картини за по 100 лв., има и такива творци с безсмислени творби, които ги продават за милиони. Запитвате ли се защо? Защото те вярват себе си! Как ние да повярваме в себе си и как по-лесно да намерим мечтаната работа за нас? Първото нещо, което трябва да направим е да се научим да обичаме себе си. След това да имаме цел в живота. Само тогава, когато имате мечти и цели, няма да бъдете използван за да реализирате целите на някой друг. Направете си план и визуализация на целите.

Как да разберем какви са талантите?

Давам ви малко насочващи въпроси и упражнения, за да осъществите по-лесно намирането на мечтаната работа. Отговорите ще  бъдат посоката, в която трябва да вървите.

  1. Помислете какво искахте вие като дете?
  2. Какви бяха желанията ви, талантите ви? Какъв/ва искахте да станете като пораснете?
  3. Напишете си на лист, какви 30 таланта имахте.
  4. Какво бихте работили за без пари (ако имахте спестени милиони)? Отговорът е разковничето към правилната за вас професия.
  5. Какво правите много добре, според мнението на хората?
  6. За какво хората биха ви давали пари? За какво ви търсят? За какви услуги?
  7. Защо към момента не работите работата, която желаете? (напишете поне 3 причини)
  8. Направете си професионална автобиография, която да пускате за кандидатстване в сферата, в която искате да работите. Обърнете внимание на външния си вид, на държанието, на представянето си, на облеклото си, на чувствата.
  9. Не мислете негативно. Не се събирайте с хора, които ви спъват или не вярват във вас.
  10. Постоянно да си казваме позитивни утвърждения, например: „Слава Богу, аз вече работя работа, за която цял живот съм мечтал/ла.“ Тази афирмация си я казвате поне 50 пъти дневно.

Нашите предложения:

-26%
28.80 лв.
-26%
28.80 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!