Психосоматика на безплодието

Психосоматика на безплодиетоОбикновено безплодието се дължи на физически проблеми при мъжа или жената.

Пътят на жената (когато проблема идва от нея) е много дълъг и труден. Трудностите са от всякакво естество – финанси, „притискане“ от роднини/партньор, притеснения, множество изследвания и не на последно място по важност разочарованието и болката от това да не може да станеш родител. Когато дълго време една жена или мъж не може да се възпроизведе, у него се създава психическа травма. В не малко случаи обаче, след направени изследвания и на двамата партньори, се указва, че те нямат физически пречки да станат родители. Тогава се касае за проблем на психическа основа. Може би повечето от вас знаят, че на произхода на думата психосоматика е с гръцки произход  (psyche – душа, soma –тяло). Психосоматиката се занимава с влиянието на нашите емоции и страхове върху здравето ни. Научно е доказано, че нашите вътрешни преживявания, проблеми и чувства водят до физически заболявания. Когато ние преработим нашите вътрешни проблеми, тогава нещата стават много по-лесни. Най-трудната част е, човек да разбере и осъзнае, че има проблем. Когато го осъзнаеш, започва работата върху самият проблем. Когато човек има проблем, той изпитва автоагресия, отричане, съжаление и много други емоции, докато не разбере, че приемането на кармичния урок е най-важната стъпка за решаването на проблема.

 1. Първото нещо, върху което трябва да работим е свалянето на идеализацията. Колкото повече ние мислим за това нещо, толкова повече то контролира нашите мисли и емоции, и нищо друго няма значение. Когато поставим нещо над нас ( в случая опитите за забременяване) и му предадем излишен потенциал, това нещо става наш идол. Разрушена е пирамидата на Маслоу, защото всяко нещо, поставено над вас, е ваша проблемна зона и то започва да разрушава вашия живот. Вселената не ви дава това, което искате, докато първо не се научите да обичате и цените себе си и Бог на първо място. Както вече знаете децата сами избират родителите си и кога да се родят, за това не е необходимо и да се изтощавате с мислите си, защо не се получава. Проявете търпение, проявете разбиране и най-вече благодарност за това, което ви се случва тук и сега! Най-висшата форма на енергия е благодарността. Когато вие напишете 108 благодарности за кармични уроци, вие взимате мъдрост, която се превръща в невронна връзка в мозъка ви. Помислете, какви може да са кармичните уроци от това препятствие, което преживявате и ги пропишете без да влагате негативни емоции, а благодарност и любов. Спрете ли да идеализирате „нещото“, то ви случва с лекота от нищото. Как да премахнем идеализацията? Най-важното нещо е да не живеете само с мисълта, че вашата мисия е само да имате деца. Вие трябва да имате и друга грандиозна цел! Трябва да върнете силата и енергията си, която влагате в грешния фокус върху само една конкретна цел. Трябва да имате план Б. Помислете какви са другите ви мечти. Изместете фокуса върху нещо друго. Започнете да работите върху сбъдване на друга мечта.
 2. Втора проблемна точка е, че всяко едно желание, което е продиктувано от болка, страх, завист, няма да се сбъдне. Само желанията, които са намислени с любов, благодарност и изобилие се осъществяват. Когато вие вършите действие от страх, точно това привличате във вашия живот. Също така, когато вие имате страхове, вашата енергетика е много ниска и когато се фокусирате върху негатива, вие привличате само негатив в живота си.
 3. Друга възможна причина да не можете да забременеете е, че вие имате вторична изгода от това. Това означава, че вашето подсъзнание смята, че за вас е по-изгодно, да нямате това, което желаете. Тя е пряко свързана с вашите ценности. Вие привличате желания, които отговарят на вашите ценности. Т.е., ако вашата ценност номер 1 е свобода, но същевременно искате да имате 10 деца, няма как да привлечете сбъдването на това желание, защото подсъзнанието ви знае, че тези деца ще отнемат цялото ви време. Когато нещо противоречи на вашата ценностна система, вие това нещо не можете да го привлечете и да го имате, защото подсъзнанието ви го смята за вторична изгода. Каква може да бъде вторичната изгода? Как да разберете? Запитайте се, какво е хубавото от ситуацията към момента, че вие нямате дете? Свободно време? Повече пари? Повече спокойствие? Така че, помислете много добре, какви ваши ценности трябва да промените и преосмислите. Изпитвате ли любов към себе си? Любовта е може би най-важното нещо, което ви кара да се променяте. Ако ние не обичаме себе си, подсъзнателно се саботираме. Ако изпитваме например вина за нещо, привличаме в живота си наказания. В много случаи жените изпитват неистов страх от раждане например, или от това дали няма да надебелеят/погрознеят, изпитвах страх от непознатото, промяната, и това е причина подсъзнанието ви да не позволява вие да забременеете.

4.Друг проблем, който може да е причината е блокирана чакра. Страховете блокират нашата коронна чакра и самата енергия не може да се издигне към горните чакри. Вината пък блокира нашата сакрална чакра, която отговаря за детеродните функции и за всички удоволствия от живота. Всяка една негативна емоция, блокира различна чакра, за това е толкова важно вие да проработите вашата енергийна система.

5.Проблеми в детството. Както вече знаете децата реагират много емоционално за всичко. Когато родителите им имат проблем или са тъжни, детето винаги мисли, че то е причината. Много от хората са „замръзнали“ в детските години и дори когато вече са възрастни, те се държат по същият детски начин. Всяко едно дете взима като модел на подражание, отношенията на майка си и баща си, защото като деца те нямат друга база за сравнение. Ако в последствие осъждате вашата майка (а вече знаете, че 50% от генетичния материал е от нея), вие всъщност осъждате себе си и това може да доведе до проблеми със забременяването, защото вие отричате женското начало във вас.  Отричането на бащата също може да доведе до същите последствия, затова е от първостепенно значение, отношенията с родителите да бъдат отработени. Да се отработят също ограничаващите вярванията и техните модели. Най-вероятно сте чували от родителите си, колко е трудно да имаш деца, колко трудно се гледат, как са пренебрегвали себе си заради вас, колко боли самото раждане, колко е трудно да износиш дете и т.н. Всички тези ограничаващи вярвания ви пречат за сбъдване на мечтите и да водите нормален начин на живот.

 1. Следваща възможна причина е съмнения в партньора. Ако имате някакви съмнения в това, дали той ще бъде добър съпруг, добър баща, дали ще може да ви бъде упора, подсъзнанието ви ще ви пази да сбъднете това ваше желание, с цел да ви предпази.
 2. Жените, които са имали предишен аборт, независимо дали сте вие, вашата майка или баба, трябва да напишат ритуално писмо с благодарност към починалото бебе (има примери в Книгата за рода) . Когато жената има аборт или ранно починало дете, това означава, че детето чисти някаква карма (по негово желание). Тук болката трябва да бъде отработена задължително, ако искаме сбъдването на нови желания и деца.
 3. Винаги е необходимо да работите върху вашата женска енергия. Повечето жени за като „товарни коне“. Работят по 12 часа, имат много ангажименти, задължения, къщна работа и на тях не им остава енергия да сбъднат каквото и да е желание. За това пропишете си 108 удоволствия, и всеки ден се опитвайте да си ги набавяте.

Няколко кратки съвета за това как по-бързо да сбъднете желанието си да станете родител:

-Да напишете вашето желание като благословия. „Слава Богу, аз вече съм майка на здраво и красиво дете“, като дори можете да му дадете име, защото според старото поверие „Наричане“, всяко нещо, на което му се даде име, оживява и започва да съществува. Казвайте си поне 2 пъти дневно тази благословия с щастие и благодарност.

-Визуализирайте с любов, вяра и благодарност. Как например усещате голямото си коремче, как държите бебето си в ръцете си, как ухае то и т.н..

-Разчистете от обкръжението си негативните хора. Смейте се повече, гледайте комедии, събирайте се с хубави хора.

-Не идеализирайте идеята за майчинство. Доверете се на Бог и Вселената и когато трябва да се появи детето ви, то ще дойде. Вашето дете само ще реши кога да дойде при вас.

-Правете повече практики, които съм ви дала.

Нашите продукти

One thought on “Психосоматика на безплодието

 1. User Avatar
  Руми says:

  Здравейте!Благодаря!Благодаря!Благодаря! От както открих страницата на Академията чета,уча и се опитвам да прилагам всичко. Понякога оставам до късно,за да гледам видеата. Харесва ми ,директният изказ, ненаърапчивият тон и не на последно място лекотата с ,която е поднесена информацията.Точно и ясно без претенции и превъзнасяне.Адмирации ,любов и благодарност и прегръдки!Бъдете благословена и не спирайте да творите .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!