Практикувайте ежедневни коучинг въпроси

Самокоучингът предполага висока отговорност и дисциплина на човек, който си е поставил някаква важна цел. В суматохата на ежедневието, без подкрепата на обучен коуч, е трудно да държите основната цел на фокус през цялото време.

Но има много прост и ефективен инструмент, с който ден след ден, стъпка по стъпка, ще се придвижите към целта, без да я губите от поглед. Нарича се: Сутрешни и вечерни въпроси.

Практикувайте ежедневни коучинг въпроси

Хубаво при коучинга е, че той ще изисква минимум усилия от вас. Дори не е необходимо да отделяте специално време за него, дори можете да го практикувате докато пиете любимата си чаша кафе или докато си миете зъбите сутрин или вечер.

Всяка сутрин си задавайте няколко въпроса:

Какво мога да направя днес, за да постигна целта си?
Какво възнамерявам да направя днес, за да постигна това, което искам?
Защо тази цел е важна/интересна за мен?
Към какво първо ще насоча вниманието си днес?

За да не забравите за сутрешните въпроси, фиксирайте си напомняне там, където сте Всяка сутрин – например в банята близо до огледалото или в кухнята, където закусвате. Бърз поглед към тези въпроси, 5 минути размисъл и посоката на днешния ден няма да бъде хаотична.

Вечерта е времето за обобщаване на деня, което означава време за вечерни въпроси

Какво направих днес, което ме тласна към целта ми?
Какво научих днес?
Доколкото изминалият ден направи живота ми по-добър, как мога да използвам опита?

Имайки изграден правилен навик за използране на коучингови въпроси, никога няма да загубите от поглед целта си – това е като ежедневно направляване на маршрута на вашия кораб към светлината на фара (живота на вашите мечти)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!