План за материализиране на финансови цели по коучинг технологията на академия “Щастлив живот”

 

Днес ще ви разкрия някои малки тайни за това, как да привлечем конкретни мателиални придобивки в живота си.

За целта първо трябва да знаем ясно, каква е нашата материална цел. Записвате си целта ясно и точно. Ако е кола- цвят, модел, марка, състояние. Ако е къща-къде искате да е тя, колко голяма, колко етажа и т.н., възможно най-подробно.

Например:

„Аз лесно и бързо осъществих мечтата си да си купя еднофамилна къща с басейн и голям двор в квартал Овча купел в София.“ Много е важно в утвърждението задължително да пише „купувам“, защото ако вашата цел не е ясно написана, ами пише „Аз живея в еднофамилна къща с басейн и голям двор в квартал Овча купел в София.“, то Вселената може да разбере погрешно вашата цел и да осъществи за вас живеене под наем в такава къща и да ви даде временно тази мечта.

Нека анализираме нашата цел. 

Основният работещ механизъм при работата с материални цели е да превърнем нашата цел от мечта към просто покупка.  Когато ние искаме да си купим хляб например, просто отиваме и си купуваме от магазина. Не пишем утвърждения, не визуализираме тази наша цел. Задачата ни е да превърнем мечтата ни в покупка, да влезем в сайта, да си изберем къща, да се обадим на брокера и да я купим.

Обаче! Ако подсъзнателно ние не вярваме, че тази наша мечта е неосъществима, това означава, че имаме голяма вътрешна съпротива.

За да разкрием каква е вътрешната ни съпротива, трябва да отговорим на следните въпроси:

Защо имам нужда от реализирането на тази мечта?

Каква е моята мотивация за реализирането на целта ми?  

Пример:

„Аз лесно и бързо осъществих мечтата си да си купя еднофамилна къща с басейн и голям двор в квартал Овча купел в София.“

Въпроси:

-Защо искам да си купя къща?

-Какво ще ми даде тази покупка?

-Наистина ли харесвам София?

Грешен пример:

“Искам да си купя тази къща, за да докажа на всички, че мога да постигна мечтата си. Искам да живея там, за да ми се възхищават родителите, близките и т.н.. Да докажа, че не съм бедна или за да си имам високо самочувствие, или  др.подобни.” – това е невротична мотивация, която никога няма да сбъдне мечтите ви.

Правилен пример:

“Искам да си купя къща, защото искам да прекарвам повече време с децата си в градината. Искам да си купя къща там, защото обичам София и много бих искала да живея там. Искам да има басейн, защото много обичам да плувам” – това е здравословна мотивация за сбъдване на финансова цел.

Грешен пример:

“Искам да се преместя в друг град, защото родителите ми ме задушават от внимание. По този начин ще се виждаме по-малко и няма да имам такъв контрол.” – това е невротична мотивация, която никога няма да сбъдне мечтите ви.

Правилен пример:

Искам да си купя къща, защото сега е най-подходящото време. Криза е и цените на недвижимите имоти са ниски. Това е много печеливша инвестиция за моето семейство, а и ние имаме нужда от къща, за да сме самостоятелни.” – това е здравословна мотивация за сбъдване на финансова цел.

Грешен пример:

“Искам да си купя жилище, за да мога да го отдавам под наем, защото мразя работата си. Така ще мога да изкарвам пари без да се налага да работя нещо, което не ми харесва.” – това е невротична мотивация, която никога няма да сбъдне мечтите ви.

Правилен пример:

Искам да имам свой дом, да го обзаведа както искам и да се чувствам добра домакиня. Ще направя ремонт, за да иглежда по мой вкус и ще бъда щастлива да живея в него.” – това е здравословна мотивация за сбъдване на финансова цел.

Въз основа на примерите, които ви дадохме ние, попълнете самостоятелно таблицата по-долу:

        ЗДРАВОСЛОВНА МОТИВАЦИЯ          НЕВРОТИЧНА МОТИВАЦИЯ

Ако в полето на нездравословна мотивация сте написали например „Искам да си купя къща, за избягам от родителите си“, какви емоции и чувства предизвиква тази мотивация? Какви са подсъзнателните емоции у вас? Страх, че ще ги оставите сами далече от вас? Или например вина, че бягате от тях? Или срам, какво ще кажат другите, че оставяте родителите си, за да задоволите някакво ваше желание?

Анализирайте всяка една емоция, която е предизвикана. Наблюдавайте я. Разгледайте я внимателно. Почувствайте я.

Когато преработите съпротивата от всички до една невротични мотивации, ще се почувствате така, всякаш отивате до магазина за хляб. Много лесно и бързо ще стигнете до мечтата си.

Преразгледайте също и здравословните си мотивации. Какви чувства се крият зад това, да искате да си купите жилище по време на криза например? Изпитвате ли чувство на алчност, или пък страх, че ще изпуснете момента, ако не я купите сега? Тук изглежда, че мотивацията е здравословна, но отзад стоят нездравословни емоции, които ви пречат. За да може вашата цел да стане просто покупка, трябва да изчистите всяка една нездравословна мотивация и съпротива, която ви пречи по пътя към целта.

нашите актуални продукти

-26%
28.80 лв.
-41%
28.80 лв.
-26%
28.80 лв.

2 thoughts on “План за материализиране на финансови цели по коучинг технологията на академия “Щастлив живот”

 1. User Avatar
  Таня Желязкова says:

  Благодаря ти Стояна за всичко!❤??
  Благодаря !
  Благодаря !
  Благодаря !

 2. User Avatar
  Мая Камберова says:

  Нямам думи да изразя възхищението си , че Бог ми даде тази благословия да се запозная със Стояна и нейната енергия, познания, интелект, умение да учи хората, пример за подражание, красота, както външна, така и вътрвшна, добрина, усет да влияе на хората…………

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!