Пет стратегии как да спрем да чакаме и да започнем да живеем.

Пет стратегии как да спрем да чакаме и да започнем да живеем.Хората все чакат цял живот нещо – идеалния партньор, да изплатят ипотеката, да се сдобият с идеалното тяло, да завършат образование, да отгледат децата си, да изкарат достатъчно пари… Списъкът е безкраен. Освен това все се надяват и чакат одобрението на другите, любов,  потвърждение, комплимент,  приемане …
И толкова рядко чуваме онова тъничко гласче в нас – гласът на нашето сърце. Защото ние сме дошли тук на Земята с много по – голяма цел от това само да оцелеем физически и да плащаме сметки. Като деца ние сме много близо до Божественото, пълни с енергия, мечти и планове. С годините,  минавайки през различни етапи, изпитвайки болка, страх и други негативни чувства се затваряме в наш илюзорен свят и рядко си спомняме младежките мечти и планове. Лошата новина е , че животът има тенденция към приключване. А на смъртния си одър едва ли някой съжалява, че не е работил достатъчно. По-скоро хората съжаляват за нереализираните си мечти, неизживяните си любови и че не са били достатъчно смели да заявят себе си.
.
Ето пет начина за да вземем живота си в ръце и да го изживеем пълноценно:
.
1. Не чакайте, а оценявайте. Не чакайте принца на белия кон, следващото лято , перфектното тяло, да изплатите кредита или каквото и да било. Оценете и благодарете за живота си , партньора, тялото ви в момента. И се постарайте да изпитате положителни нагласи и емоции от това.
2. Направете си списък със желания. Дори и да ви изглеждат утопични и нереалистични. Запишете ги. Отделете тези, които звучат най-реалистично и направете подробен план за реализирането им.
3. По-често казвайте ДА на необичайни и неочаквани идеи и покани, в рамките на разумното разбира се. Облечете се добре и се покажете на света.
4. Повече се забавлявайте! Децата се усмихват 400 пъти на ден, възрастните 10. Направете си списък със забавни за правене неща и всеки ден си позволявайте нещо от списъка.
5. Заобичайте се и приемете себе си такъв какъвто сте – просто един несъвършен човек , достоен за всичко най-хубаво в този живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!