“Отровните чувства”, които блокират нашите чакри

“Отровните чувства”, които блокират нашите чакриПърва чакра – Манипура – червен цвят, намира се в в основата на опашната кост и отговаря за връзката ни  със Земята.  Свързана е със жизнената сила на човека. Енергията, която протича през нея е изключително мощна затова овладяването й е много важно ! Първа чакра блокира най-вече,  когато човек изпитва страх. Това е основното състояние, което пречи за нормалното й функциониране.  Помислете върху страховете си и това, което ви блокира да вървите напред.  Не ги подтискайте у вас или да ги оставяте на страни. Поставате страховете си пред  себе си, застанете лице в лице с тях и ги погледнете в очите. Осъзнаването е първата стъпка за премахването им. Нарушените връзки в рода ни и вътрешната ни несигурност  са другите блокажи   пречат за нормално функциониране на Муладхара чакра.Хармоничното развитие на първа чакра утвърждава жената в ролята й  къщовница. Тази която създава домашния уют и топлина.

Втора чакра – Свадхистана – оранжев цвят. Свързва ни с Ефирния свят. Намира се два пръста под пъпа и отговаря за творческат реализация и удовлетворяване на потребностите. Това е силно активен център, който е свързан с целият ни живот. Блокирането настъпва, когато човек изпитва вина. Това е разрушително за нас състояние. Когато изпитваме вина, всъщност ние сме в лапите на безизходицата. Премахването на блокировката, става както и с първа чакра – работим с чувството за вина. Не бягайте от вината. Разберете се със себе си и проучете добре, какво ви кара да се чувствате виновни. Погледнете ситуацията и от друга страна. При блокаж на втора чакра вие не може да проявите страстта си към живота и не изпитвате удоволствие от ежедневните си дейности.
Добрите любовници имат добре балансирана втора чакра.

Трета чакра, Муладхара – жълт цвят. Свързва ни с Виталния свят. Намира се в центъра на коремната област, енергийния център на организма ни, отговаря за силата на нашите намерения. Блокираме я когато изпитваме срам и  РАЗОЧАРОВАНИЕ.  И ако с разочарованието някак си можем да се справим, то да се срамуваме ни учат още в детските ни години. Най-често задаваният въпрос към децата е „ Не се ли срамуваш от това, което направи ?“  По този начин блокираме не само трета, но и втора чакра. Отблокирането става както  с втора и трета чакра. Ако искате да бъдете добър сътрудник и партньор в бизнеса  хармонизирайте третата си чакра. Чрез нея ще засилите самоуважението и ще работите правилно с властта и парите. Трета чакра отговаря и за отношенията и мястото ни в социума.

Четвърта чакра, наричана на санскрип  Анахата се асоциира със зеления цвят, свързва ни с Астралния свят, символизира сърцето, което пък от своя страна е свързано с всички жизнени процеси в организма ни.
Блокажите на четвърта чакра настъпват, когато човек изпитва скръб. Това е доста разрушително емоционално състояние за нас. Когато тази чакра е затворена ние изпитваме  тежест и неприятни болки  в областта на сърцето. Отблокирането й не е  толкова лесно както с първа, втора и трета. Апатията, която обикновенно съпровожда човека в това състояние прави още по-трудно  да погледнем адекватно на проблема. Нужна е силна воля, за да можем в състояние на дълбока тъга и скръб да се опитаме да разберем ситуацията, да видим причината и да я разгледаме от всички страни.
Доброто функциониране на четвърта чакра дава възможност на дамите  да  проявят  в пълнота женската  си сила,  да бъдат добри майки, дъщери или приятелки. Когато работим върху този център ние сме искрени , излъчваме любов, близост, приемане и безкористно служене.

Пета чакра – Вишудха, осъществява връзката ни с менталния свят, светло син цвят, намира се в областта на гърлото и отговаря за обмяната на веществата и комуникацията.
Блокирането става, когато човек избира лъжата или лъже сам себе си. Вероятно това е най-сложния избор, да не лъжем. Особено ако сме заобиколени от хора, които живеят по този начин. Те вижат лъжата и измамата във всичко и всички, дори и другите да не го правят. За съжаление лъжата е „заразна“. Ако вникнете внимателно в това състоение, ще видите, че то е като вирус и внимателно се предава от един на друг. Трудно е да се „имунизираме“ срещу него, но не и невъзможно. Не отговаряйте на лъжата с лъжа и най-вече не лъжете  себе си ! Ако жената е развила добре своята шеста чакра, то тя  е в състояние на муза. Изразява себе си пълноценно и  това вдъхновява и останалите.

Шеста чакра – Аджна, индигов цвят, намира се по средата на челото на мястото на третото око, настройва тялото ни за контакт с подсъзнанието. Асоциира се с духовната воля и кармата. Блокирането на тази чакра става, когато човек усеща разделение и живее с илюзии. Това се отнася и за онези, които искат повече от това, което може да носят или пък са завладяни от „звездна болест“. Това обаче винаги води до падение, защото ставате слепи и глухи за всичко. Приемете реалността, такава какво е ! Когато шеста чакра е хармонична ние сме творци на собствения си живот. Усещаме ясно своятя житейски мисия и живеем в съгласие със своята интуиция

Седма чакра –  Сахасрара, вилетов цвят, намира се над главата, свързва  тялото с духовния свят.
Блокирането й става, когато човек има силни земни привързаности, като под земни разбираме всичко – дом, кола, отношения с хора и др. Трябва да се научите да пускате всичко.  Както знаем най-трудно е да пуснем  човека, който обичаме, но ако приемем, че любовта не е материална, тогава можем да го постигнем. Не приемайте земните си привъзаности като догма. Използвайте по-рядко думата „мое“. При хармонично работеща чакра ние сме в състояние на божествена душа.Усещаме се в единство с Божествения аз и Първоизточника.

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!