Отделили ли сте се психологически от мама и татко?

Не сте, ако се наблюдават следните проявления.

1.Родителите ви редовно ви дават съвети как да живеете (къде, с кого и т. н.), къде да работите, как да се държите с други хора, с децата си и тнт

2. Родителите ви не спазват личните ви граници: ровят във вашите неща, питат кой се е обадил и за какво сте говорили, влизат в стаята ви, без да чукат или в апартамента ви без предупреждение (ако живеете отделно, но родителите ви имат ключовете от жилището ви)

3. Родителите ви се обаждат по няколко пъти на ден или изискват вие се обаждате (един, два или повече пъти на ден)

4. Родителите ви изискват редовно да участвате в живота им, при условие че самите те са напълно здрави и жизнеспособни (ако родителите наистина не са здрави или са с инвалидност, това е съвсем различна ситуация) – тогава може да ги заведете в клиниката, да купите и донесете продукти, да решите други въпроси.

Отделили ли сте се психологически от мама и татко

5. Вие постоянно правите нещо за майка си или баща си в ущърб на себе си и живота си (отивате при майка си, вместо да прекарвате време със съпруга и децата си; плащате ваканция на майка си вместо ваканцията на семейството си, правите ремонт в апартамента на родителите си, въпреки че трябва да го направите във вашия…)

6. Изпитвайте чувство за вина, когато трябва да откажете помощ на родителите си (дори когато те могат перфектно да се справят сами)

7. Опитайте се да отговорите на очакванията на родителите си, вместо да живеете живота си (не напускайте нелюбимата си работа, защото майка ви не я смята за добра; не се развеждайте със съпруга си само защото майка ви не е съгласна с поведението му и т.н.).

8.Живеете с родителите си или те са с вас на ваша територия и управлявате общо домакинство

9. Ако вие вместо като деца се държите като родители на родителите си, разменили сте местата си с тях, тогава това може да доведе до много негативни последици по отношение на собствения ви живот и на техния.

Включете се в предстоящето обучение Основи на контелациите DCS и преработете отношенията с вашите майка и баща
https://happylifeacademy.eu/course/kurs-osnovi-na-konstelacziite-potok-6/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!