Основни закони на Вселената

1. Законът на Божественото Единство: законът на Божественото Единство ни помага да разберем,че живеем в свят, където всичко е свързано с всичко друго.Всичко,което правим, казваме, мислим и вярваме, се отразява на другите и на вселената около нас.

2. Законът на Вибрацията: този Вселенски Закон, казва че всичко във Вселената се движи, вибрира и пътува в кръгообразни шаблони. Същите принципи на вибрация във физическия свят, се отнасят и до нашите мисли, чувства, жадувания и желания в Етеричния свят. Всеки звук, предмет, дори и мисълта, си имат своята вибрационна честота, уникална сама по себе си.

3. Законът на Действието: той трябва да бъде приложен, за да можем да проявяваме нещата на земята. Затова, трябва да се заемаме с действия, които подкрепят мислите, мечтите, емоциите и думите ни.

4. Законът на Съответствието: той казва, че принципите или законите на физиката, които обясняват нашия физически свят – енергия, Светлина, вибрация и движение – имат своите съответни принципи в ефира или вселената. Което означава, че всичко което виждаме във физическия свят е било преди всичко – нечия мисъл. “Каквото е над, такова е и под”.

5. Законът на Причината и Ефекта: този Вселенски Закон казва, че нищо не се случва по случайност или извън Вселенските Закони. Всяко действие има реакция или последствие, а ние “жънем това, което сме посяли”.
– Каквото и да изпратиш към Вселената, то се връща. Действието и Противодействието са както равни, така и противоположни.
– Казвай добри неща на всеки; Отнасяй се към всеки с абсолютно уважение и всичко ще се върне. Никога не се тревожи какво ще получиш, просто се концентрирай върху това, което ти можеш да дадеш.

6. Законът на Разплатата: той е законът на Причината и Ефекта, приложен върху осигурените ни блага и изобилие. Видимите ефекти от нашите дела са ни дадени под формата на дарове, пари, наследства, приятелства и блага.
Това което получавате е резултат от усилията, които влагате. Ако искате да имате по-добри резултати, трябва да помислите за нов или по-добър начин да се снабдите с тази облага.

7. Законът на Привличането: този Вселенски Закон демонстрира как ние създаваме нещата, събитията и хората, които идват в нашия живот. Нашите мисли, чувства, думи и действия, произвеждат енергии, които в замяна привличат сходни енергии. Негативните енергии привличат негативни енергии, а позитивните енергии, привличат позитивни енергии.
– Всичко вибрира – нищо не почива.
– Съзнателното взаимодействие с вибрацията, се нарича – чувство.
Твоите чувства, контролират парадигмите и вибрацията ти.
Това диктува какво привличаш.
– Когато не се чувстваш добре, разбери за какво мислиш, тогава помисли за нещо приятно.
8. Законът на Безкрайното Превръщане на Енергия: той казва, че всички хора носят в себе си силата да променят обстоятелствата в своя живот. По-високите вибрации поглъщат и трансформират по-ниските; затова всеки един от нас може да променя енергиите в живота си, като разбере Вселенските Закони и приложи принципите по такъв начин, че да повлияе на промяната.
– Енергията влиза във физическа форма.
– Образите,които държите в съзнанието си, най-често се материализират като резултати в живота ви.

9. Законът на Относителността: този Вселенски Закон казва, че всеки човек ще получи поредица от проблеми (Въвеждащи Тестове), с цел да се засили вътрешната Светлина. Трябва да приемаме всеки един от тези тестове като предизвикателство и да останем свързани с нашите сърца, когато действаме спрямо разрешаването на проблемите. Този закон ни учи също да сравняваме проблемите си с тези на другите и да поставяме всичко в подходящата перспектива. Без значение колко лоша усещаме да е ситуацията ни, винаги има някой, който е в по-лоша позиция. Всичко винаги е относително.

10. Законът на Полярността: този Вселенски Закон казва, че всичко е континуум
и има своята противоположност.
Можем да потушим и да трансформираме нежеланите мисли, като се концентрираме върху противоположния полюс. Това е законът на умствените вибрации.

11. Законът на Ритъма: този Вселенски Закон казва, че всичко вибрира и се движи в определени ритми.
Тези ритми установяват сезоните, циклите, стадиите на развитие и шаблоните.
Всеки цикъл се отразява върху постоянството на Вселената.

12. Законът на Сорта (Пола): този Вселенски Закон казва, че всичко има своите
мъжки (Ян) и женски (Ин) принципи, а те са в основата на цялото сътворение.

13. Законът на Мисълта: законът на Мисълта казва, че вие ставате това, което преобладава най-много в ума ви.
Ако постоянно сте зает с проблемите в живота ви, не само че ще виждате все повече проблеми, но и няма да позволите на ума си да създаде решения. Получавате това, за което мислите.

14. Законът на Продоволствието: някои може да го нарекат Законът на Искането. Така е, винаги искаме повече, винаги се увеличаваме. Също като семе, което иска да порасне, така и ние непрекъснато еволюираме да искаме повече и повече.

15. Законът на Приемането: приемането не е взимане, приемането е благосклонно да позволите нещо да дойде при вас. Ако залюлеете една люлка, тя ще се върне към вас почти под същия ъгъл, под който сте я залюлели. Законът на Приемането е за даване до крайна степен, за да можете да приемете до крайна степен.

16. Законът на Нарастването: когато някой ви направи комплимент, как се чувствате? Ако някой продължи да насърчава работата ви, не се ли чувствате задължен да го направите отново и дори по-добре? Това е Законът на Нарастването. Даването на повече, ще ви позволи да приемете повече.

17. Законът на Противостоенето: Ако протестирате за сигурност, никога няма да я имате. Мирът, хармонията и радостта изискват вие да БЪДЕТЕ мир, хармония и радост. Да се борите за мир, не създава мир. Създава повече борба. Единственият начин да не сте в конфликт, е да се “оставите по течението” и да не се противопоставяте. Това не означава да се отказвате, а означава да не влизате в борба.

18. Законът на Прошката: В трудните времена е лесно да обвиняваме другите. Лесно е да обвиняваме и себе си. Научете се да прощавате. Ако се научите да прощавате, спомените повече няма да ви ядосват. Излезте емоционално от ситуацията и действайте за нейното подобряване. Това е единственият път напред.

19. Законът на Пожертването: той  се отнася до дисциплината.
За да получите нещо, трябва съзнателно да пожертвате или да се откажете от вреден навик или нещо, което отнема вниманието ви от това, което искате.
Пеперудата се отказва от удобния си и сигурен дом, за да получи свободата на полета си.
Всяко нещо си има цена. Способни ли сте да платите цената, на това което искате?
Повечето хора – не са.

20. Законът на Подчинението: в много отношения подчинението предполага уважение. Способността да задържите езика или действията си, като по-подходящ начин да постигнете мир и хармония, е винаги по-ползотворен от разрушението. Това също значи да се подчиняваме на Законите. Работете СЪС Законите и те ще ви възнаградят. Работете СРЕЩУ тях и ще платите цената.

21. Законът на Успеха: без значение какво правите, това е успех. Получавате резултат.
Може и да не ви харесва резултата, но той е резултат и нищо по-малко от това. Да работите с Закона на Успеха, означава да действате по Определен Начин, така че успеха със сигурност да се случи.
Ако не чрез образование, то чрез опит и постоянство.
Можете да постигнете повече, защото сте родени да постигнете повече. Правете повече правилни, отколкото погрешни неща и успехът ви е неизбежен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!