Основни правила за лично щастие

1. Почитайте предците, майка си и баща си.
Свързвайте се с корените си, отдавайте благодарност и почит на поколенията преди вас. Учете децата
си да следват и уважават традициите.

2. Контролирайте реакциите си, не се опитвайте да управлявате събитията, Вселената или околните.
При криза обикновено хората противодействат с агресия (бий се), замръзват и не правят нищо (с глава в пясъка) или бягат да се спасят (обикновено в зависимости). А трябва да се научим да реагираме осъзнато. Да се питаме – как предизвиках конкретно тази ситуация? Какво е хубавото в лошото? Как мога да променя нещата? Не спасявайте целия свят, не правете непоискано добро. Градете собствения си щастлив живот!

3. Научете се да живеете тук и сега.
Повечето хора обитават миналото и изпитват негативни емоции, докато го преживяват отново и отново в съзнанието си – срам, вина, агресия,
обида, съжаление… А това води до потиснатост и депресивни състояния. Друга разпространена заблуда е да опитваме да пребиваваме непрекъснато в бъдещето и да проектираме в него негативните чувства от миналото, като се опитваме да начертаем визия за предстоящи събития.
Това носи тревожност и страхове. Замислете се за моментите, в които сте се чувствали наистина щастливи и ще разберете, че общото в тях е вашето присъствие с всичките ви сетива: и телом, и духом сте били в настоящия момент.

Щастие

4. Вземете решение, че искате и си РАЗРЕШАВАТЕ да бъдете щастливи, радостни, благополучно да взаимодействате с целия свят.

5. Грижете се добре за себе си.
Полагайте усилия да се чувствате добре чрез хубава храна, достатъчно сън, медитации и духовни практики. Животът е забързан, но не забравяйте да сложите себе си за приоритет.

6. Обкръжете се с положително настроени хора.
Успехът ви се дължи само 10 процента на вашите знания и умения. Има толкова интелигентни и талантливи хора, които не разгръщат потенциала си! И много неособено даровити, които правят милиони и живеят като царе. Помнете, че останалите 90 процента от вашия успех зависят от начина ви на мислене и от хората около вас. Всъщност обкръжението ви до голяма степен формира вашето мислене. Така че го подбирайте мъдро и внимателно.

7. Помислете над това – каква е вашата мисия?
Какво ви доставя удоволствие? Обмислете как да прекарвате повече време в правене на неща, които обичате. Идеалният вариант е изобщо да не
правите това, което не желаете.

8. Благодарете за всичко!
Няма вариант да си наистина благодарен и да не се чувстваш добре. Колкото повече благодарите за нещо, толкова повече
то ще се проявява във вашия живот, ще разцъфва и ще става ваша реалност.

9. Правете добро за другите, но уважавайте техните граници.
Съсредоточете се над малките добрини, дарявайте с мярка неща и действия, които са поискани и оценени. Колкото повече ДАВАТЕ безусловна любов, приемане, разбиране и благодарност, толкова повече получавате отвън.

10. Не очаквайте от хората неща, които те не могат да ви дадат.
Всеки човек има свой капацитет и лимити, собствени желания. Колкото по-малко очаквания имате, толкова по-добре ще живеете.
Не установявайте съзависими отношения. Научете се сами да удовлетворявате неразкритите си потребности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!