Най-важната тайна на Щастливия Живот

В моята практика установявам, че онова, което най-много пречи на хората, колкото и да са интелигентни, през колкото и обучения да са преминали, е това, че те не искат да поемат отговорност за своя живот. Правите афирмации, медитации, практики за 5 минути на ден и през останалите 23 часа и 55 минути, мислите по стария начин, опитвате се да контролирате и вашето съзнание седи в позицията на „жертва“. Не сте свикнали да контролирате вашето съзнание и да поемате отговорност за вашите действия, мисли и емоции, и изобщо да поемате отговорност.
Тайнта на Щастлив Живот Стояна Нацева
Тайнта на Щастлив Живот Стояна Нацева

Най-важната тайна на Щастливия Живот е

Нека всеки един от вас да каже: „Аз съм предизвикал в живота си финансовото състояние, което имам. Аз съм отговорен в моя живот за семейното положение, в което съм. Аз съм отговорен за абсолютно всички отношения в моя живот, аз съм отговорен за моето тяло, аз съм отговорен за абсолютно всичко, което се случва в моя живот.“. За съжаление много малко хора могат да го направят. Докато другите все са ви виновни и не се запитате: „Кой съгражда моя живот?“. Защото никой, освен вас, не може да изгради живота ви. Има такава пословица, че единствените ръце, които има Бог – това са вашите ръце. Какво означава това? Означава, че вие сте Божие създание и сте тук, за да създавате, вие самите творите реално вашия живот, с това, което казвате и онова, което криете; с това, с което се съгласявате и с това, с което не сте съгласни; всяко ваше „ДА“ и всяко „НЕ“. Затова това е много важно упражнение – да успеете да кажете: „ Аз съм отговорен за своя живот, за хората в него, за състоянието, в което съм, за здравословното състояние“. Вие сте отговорни.
Има неща, които не можете да контролирате. Например, събирате пари, искате да направите нещо и се случва, че някой умира, случва се нещо – природен катаклизъм. Защото другото нещо, което Бог ви дава, освен живота, е свободната воля. И как реагирате на кризисната ситуация, защото вашата реакция предопределя вашата съдба. Обикновено хората тогава изпадат в състоянието на „жертва“. Отказват се при първия удобен случай, което е груба грешка.

Какво правят хората, когато има криза? Коя е най-важната тайна на Щастливия Живот?

1. Първата нормална реакция е на агресия
2. Втората е: „заравям си главата в пясъка“ като щраус, правя се, че това не съществува.
3. Бягство – намиране на зависимости, изчезване от тая ситуация, така да се разминат нещата.
И трите ситуации и реакции са грешни.
При кризисна ситуация:
Поемате отговорност, как сте я предизвикали, какво сте помислили или не сте, как сте постъпили или не: “Какъв кармичен урок имам да науча?“. От вашата реакция зависи съдбата ви занапред. Въпросът е дали виждате възможности или ще се отчаете и ще спрете, дали виждате оправдания да замрете в позата на какавидата и да избягате или да сте агресивни, или да видите какво е хубавото в лошото, какво може да се направи: „Как аз да преобърна тази ситуация в моя полза?“. Колкото и нетипичен да ви изглежда, трябва да придобиете този начин на мислене, защото гарантирано ще промени вашия живот. Много лесно е да сте жертви, като привличате внимание, събирате се с други жертви, страдате, но това качествено не променя вашия живот.
Вие заслужавате в момента всичко, което имате: здравословно състояние, парите си, отношението с хората, абсолютно всичко, така че поемете отговорността. Вие сте частица от Бога, а Той е Творец, следователно и вие сте творци, ама какво сте направили от живота си, освен да се оплаквате.

Коя е най-важната тайна на Щастливия Живот

Кажете: „Слава Богу, аз съм творец на своя живот!“, поемете отговорност и се запитайте: „Аз от тая ситуация как мога да изляза, какво е хубавото за мен, какъв е правилният изход, какво трябва да направя?“. За преработка препоръчвам да се напишат „ 108 благодарности“ на ситуацията. Важното е да излезете от състоянието на жертва, за да спрете да сте зависими от някой друг, а когато поемете отговорност, пред вас се разгръща един нов свят.  Изключително важна е позицията на създател на собствения си живот, с Бога, заедно да видите какъв е кармичният урок, каква е правилната реакция, какво искате да постигнете и продължавате напред.
Никой не ви е длъжен и вие на никой не сте задължени. Вие сте отговорни само за вашите реакции, вашият партньор – за неговата реакция. Вие носите отговорност единствено за себе си и децата си до 18 години. Не правете непоискано добро, съсредоточете се върху себе си – точно това е любовта към себе си – да създадете себе си, защото вие може да помагате на другите, само ако сте щастливи, здрави, осъзнати и в ресурс. Когато нямате, нищо не можете да дадете. А ако имате в излишък, тогава можете да давате на другите, а не да спасявате безсмислено целия свят. Започнете със Себе си и открийте най-важната тайна на Щастливия Живот!
Открийте тайната на Щастливия Живот сега с моите книги и обучения
Започнете със преработката на себе си чрез моите бестселър книги от тук 👉 https://happylifeacademy.eu/produkt-kategoriya/knigi/
Или направо вземете всички книги в комплект със специални подаръци, подожки за зареждане на водата и гривна за хармонизиране на чакрите от тук  👉 https://happylifeacademy.eu/produkt/sthastie-v-kutiya-luks/

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!