Медитация на прошката по Александър Свияш

“Какво да сторим, когато нещата не вървят така, както ни се иска”
1. Всички изпитвани в живота негативни преживявания се складират в нашето емоционално тяло във вид на мисъл-форми.
2. Негативните мисъл-форми не се изтриват веднага при промяна на нашето отношение към света и при прощаването на предишните ни врагове.
3. За ускоряване на очистването на емоционалното тяло ние предлагаме да се провежда медитацията на прошката, в хода на която, както и в резултат на многократното повторение на определена фраза, негативната мисъл-форма се изтрива.
4. Медитацията на прошката е необходимо да се изпълни по отношение на всички хора, с които сте имали някакви нап¬регнати взаимоотношения, включвайки в тях родственици и познати, също както себе си и Животът
“Медитация на прошката”
Това е достатъчно известно упражнение, използвано от различните духовни школи в един или друг вариант. То също така ще ви помогне да спрете “словобъркачката” си. Основава се на принципа на изместване на неконтролираните мисли с други, по-положителни. Може да го изпълнявате по всяко време, когато главата ви не е затормозена от работа или от хаотични мисли. Например, когато ходите по улицата, возите се в автобуса, седите на съвещания, на опашки и т.н. Т.е. – тогава, когато вашата воля отслабва, главата не е съзнателно претоварена и “словобъркачката” ви не се опитва да се включи на пълна мощност.
Упражнение “медитация на прошката”
Изберете си човек, по отношение на когото ще изтрива¬е мисъл-формата на вашата обида (или пък друга негативна емоция). Например нека това бъде баща ви. Почнете мислено да си повтаряте многократно фразата “С любов и благодарност прощавам на баща си и го приемам такъв, какъвто Бог го е създал. Моля прошка от баща си за мислите и емоциите си към него.”
Тази фраза трябва да си я повтаряте дотогава, докато в гърдите ви не се появи чувство на топлина, идващо направо от сърцето. Подобно усещане ще ви покаже, че напълно сте изтрили мисъл-формата на обидата си към него. При някои хора топлото чувство се появява само след пет минути, затова на тях не им е нужно да се ориентират по този показател. При други то не идва никога, и това също не е страшно. Главното условие за успешна работа е общото време за медитация.
Общото време за медитации върху един единствен човек, с когото обаче сте имали много напрегнати отношения в течение на дълги години, може да трае от три до пет часа, които да са съставени от епизодични медитации по всяко свободно (от натоварване на главата) време. Ако конфликтите са били по-малко, медитацията може да продължи 30 -50 минути.
След очистването на мисъл-формата от обида към бащата започнете мислено да си повтаряте следващата фраза: “С любов и благодарност моят баща ми прощава”. По този начин ще изтриете във вашето емоционално тяло онази негативна мисъл-форма, която баща ви е лепнал по време на вашите конфликти (вие навярно също понякога сте му причинявали огорчения и той е изпитвал раздразнение, гняв или обида към вас).
Тази фраза трябва да се повтаря дотогава, докато в гърдите ви отново не се появи топло чувство. И ако си затворите очите, ще видите лицето на баща си. Ако тази процедура по изтриването на неговата мисъл-форма е успешно завършена, той може да се обърне с лице към вас (на мисления ви екран), да се усмихне и даже да ви помаха с ръка. Това показва, че вашето емоционално тяло е пречистено от прикачените обиди и други негативни емоции.
Медитирайте върху всички известни ви хора
Ние разгледахме медитацията на прошката само по отно¬шение на бащата. Както сами разбирате, това е едва първата крачка към изчистването на вашето емоционално тяло. По-нататък е нужно същата тази медитация да се проведе по отношение на майката, братята или сестрите, съпруга или съпругата (колкото и да сте ги имали). Медитирайте върху всички родственици, които по някакъв начин са се намесвали в живота ви (върху всекиго поотделно). На познатите по работа или по увлечения. На вашите любими, с които сте се разделили. На самата (самия) себе си. Фразата за медитация е почти една и съща “С любов и благодарност прощавам на самата себе си и се приемам такава, каквато съм. Моля се за прошка за своите мисли и емоции спрямо самия (самата) мене. С любов и благодарност си прощавам.”
На хората им е свойствено да се самоосъждат или да се обиждат на самите себе си (защо съм такъв неудачник, грозник, срамежливец, глупак и т.н.). Обаче осъждането на себе си е също такъв грях, както и осъждането на другите. Затова обезателно трябва да простим на себе си, както и на любимия (любимата).
След това е желателно също да се медитира върху Живота. Най-вероятно вие понякога сте се обиждали на Живота -например, че ви е отнел любимия или роднината, или защото на вас не ви се получават нещата и т.н. Фразата за медитация върху живота ще звучи така: “С любов и благодарност прощавам на Живота и го приемам такъв, какъвто е. Моля Живота да ми прости за всичките ми мисли и емоции по отношение на него. С любов и благодарност Животът ми прощава.”
Общото време за медитацията на прошката зависи от това, колко обиди към Живота сте натрупали през годините. Медитацията върху хората, с които сте имали най-конфликтни отношения, ще изисква общо няколко часа. За старите познати или родственици, за които трудно сте си спомнили, общото време може да съставлява 10-30 минути за всекиго от тях.
Премерете приблизително своето време за изпълнение на това упражнение. Например за пълното очистване от всички обиди на един близо четиридесетгодишен човек ще му трябва не по-малко от месец работа над себе си по всяко свободно време. Общото време за медитация трябва да съставлява не по-малко от 30 часа.
При прочитането на тези редове може да възникне въпросът: защо е нужно толкова дълго да се повтаря медитацията на Прошката? Та нали вие вече не помните обидите към някои хора, простили сте на други и даже съчувствате на проблемите на трети? Менталът ви е чист, за какво тогава да ви възпитават?
Греховете са като мазно петно върху хартия
За да отговорим на този въпрос, ще се опитаме да се възползваме от едно просто сравнение. Представете си, че вашата негативна мисъл-форма е мазно петно върху лист хартия. Колкото е по-голяма мисъл-формата, толкова по-голямо е и лекето.
Вие трябва да почистите хартията, като за целта си имате неголяма гумичка. Всяко нейно движение очиства малка площ от замърсената повърхност. За да почистите целия лист, ви е необходимо да направите множество движения. И колкото по-голямо е петното, толкова повече движения трябва да направи¬те.
Именно затова ви предлагаме да повтаряте многократно на¬ум медитацията на прошката. Всяко повторение изтрива само малка част от вашата мисъл-форма, затова за пълното очиства¬не медитацията трябва да се повтаря много пъти. А осъзнатата погрешност на вашите предишни убеждения и прощаването на неприятелите ви – това си е силен и голям ход, който ще ви поз¬воли да изтриете най-изявената част на вашата негативна ми¬съл-форма. Но макар и голяма, все пак е част.
Затова наред с прошката и приемането на всички прояви на този свят, никога не оставяйте на мира предишните си обиди и негодувания. Поработете с тях поотделно и на вашия “наблюдател” няма да му се налага повече да прилага към вас .

Нашите актуални предложения

-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-41%
Original price was: 48.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-71%
Original price was: 206.60 лв..Current price is: 59.90 лв..
-52%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 18.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!