Стояна Нацева е ‘ЖЕНА НА ВЪРХА’ в категория WOMEN4EDUCATION

– Какво вложихте в проекта Академия „Щастлив живот“?

Любов, ум, време, труд… Тази модерна компания, насочена към обучения за личностно и бизнес развитие, е моя сбъдната мечта!

Отдадох над 25 години от живота си за нейното изграждане, а през 2021-ва патентовах метода на директните промени DIRECT CHANGE SOLUTION COACHING AND CONSTELLATIONS.

Над 100 хил. души са подобрили живота си в моите 50 авторски курса. Иска ми се все повече хора да прилагат преподавания от мен системен подход, защото ние живеем в свят, управляван от системи, и само който не го осъзнава, е осъден на кризи и загуби.
Интервю на Стояна Нацева в списание ELLE

Всеки иска да бъде щастлив… Но в какво се състои щастието?
– Щастието е въпрос на личен избор и на волята да го осъществиш. А мнозина у нас живеят в заблудата, че щастието е нещо, което може да те сполети
изведнъж, без усилия – както се намира детелина с четири листа или се печели от лотарията. Още в една от първите ми книги – „Бъди центърът на своята
вселена“, споделям защо е важно всеки да опознае и заобича себе си, както и кои са най-лесните методи за промяна в начина на мислене и приемане на себе си.“
Интервю и корица на госпожа Стояна Нацева
за списание “Журнал за жената”

ЩАСТИЕ, УСПЕХ, ХАРМОНИЯ, БАЛАНС: какво е нужно, за да ги имаме?
Решихме, че за отговора на този въпрос трябва да се обърнем към правилния човек — специалиста по щастие Стояна Нацева.
Вдъхновяваща личност, която е хванала нишките на щастието и успеха — и не само умело плете с тях своя живот, но и споделя с
останалите тайната как се случва това. Ако трябва да разкажем всичко за Стояна, можем да напишем книга.
Интервю на госпожа Стояна Нацева
за списание “Български Предприемач”

В това интервю, ще използваме възможността да представим Стояна и нейните лични и професионални успехи на нашите читатели.
Ще ни разкажете ли повече за себе си и с какво се занимавате в момента?

Здравейте, казвам се Стояна Нацева – ментор системно развитие на личността и бизнеса, щастлива съпруга и майка на две чудесни деца. Основател съм на Академия „Щастлив живот“ – модерна компания, специализирана в провеждането на обучаващи курсове, консултации и менторство в областта на личностното и бизнес развитие.
Стояна Нацева с награда Бизнес дама 2023 Международна професионална асоциация

Основателката на Академия „Щастлив живот“ Стояна Нацева спечели още една престижна награда – на 26 февруари тя бе обявена за „Бизнес дама на годината”. Това е пореден приз за Стояна – през 2022 година тя получи най-много номинации от публиката и бе отличена с голямата годишна награда за женско предприемачество „Златно токче“Интервю на Стояна Нацева за Бизнес Лайфстайл ТВ

Как Стояна Нацева за 3 години създаде империя?


Г-ЖА СТОЯНА НАЦЕВА КОРИЦАТА НА ОНЛАЙН СПИСАНИЕ “НОВ СВЯТ ЗА ЖЕНАТА” 2023 Г.

1. На какво отдаваш мащабния успех на твоята Академия?

На това, че самата аз следвам модела на поведение, който преподавам – така моят успех е и доказателство за ефективността на уникалния метод на директните промени DIRECT CHANGE SOLUTION. Посветих 25 години от живота си на натрупването на знания и систематизирането им, преди да го патентовам. Днес Академия „Щастлив живот“ е моя сбъдната мечта. Тази модерна компания е насочена към провеждането на обучения за личностно и бизнес израстване; вече над 100 000 души са преминали през нашите 50 платени програми и са променили живота си.
Госпожа Стояна Нацева с награда GRAND PRIZE UNIVERSE 2022 във Виена

На 1 октомври във Виена на пищна церемония в хотел Аркол, г-жа Стояна Нацева бе удостоена с високата Международната бизнес награда Grand Prize Universal 2022 за Менторство, личностно и бизнес обучение и развитие и създаването на уникалния метод DIRECT CHANGE SOLUTION COACHING AND CONSTELLATIONS ®️. Стояна е първият български ментор, отличен с толкова високо международно отличие.


Госпожа Стояна Нацева на корицата на списанието “Жената днес” 

– Госпожо Нацева, Вие сте основател на Академия „Щастлив живот“, какво за Вас лично означава да живееш щастливо?

Знам, че за мнозина ще прозвучи малко нескромно – сякаш само аз разбирам, (че и обяснявам), как се живее щастливо, а толкова много древни мъдреци и съвременни философи са се трудили над формулата на щастието. Но аз съм от тези, които първо четат, а после пишат; първо учат, а после преподават. Затова нека да започна оттам, че много харесвам една мисъл, приписвана на Ейбра хам Линкълн: „Повечето хора са толкова щастливи, колкото са решили да бъдат“. Срещала съмя и в друг вариант, там преводът като че ли е по-точен: „…колкото са си разрешили…“. И в двата случая говорим за това, че човек избира да бъде щастлив. А не да се жалва за лошия си късмет и да очаква някой друг да поеме отговорността за неговия живот.
Госпожа Стояна Нацева с приз Първа дама 2022, отразено от BNEWS

Стояна Нацева с отличие Ментор и Личностно и Бизнес развитие

Добрите новини около бизнесдамата на 2022г. Стояна Нацева не секват в последните месеци, а наградите за труда й валят една след друга. Основателката на Академия Щастлив Живот се похвали в кратко емоционално видео в социалните мрежи с отличието, което й бе връчено на церемонията по раздаване на годишните награди First Lady – приза “Мисис България Първа дама 2022 – Ментор личностно и бизнес израстване“ .


Интервю на госпожа Стояна Нацева в CODE FASHION TV за наградата МЕНТОР БИЗНЕС ИЗРАСТВАНЕ 2022


Тайната на успеха с госпожа Стояна Нацева – интервю и корица на списание BANKER SPECIAL

– Госпожо Нацева, защо основахте Академия Щастлив Живот и каква е концепцията й?

Преминала съм много международни обучения за коучинг, констелации и менторство по международни стандарти в чужбина. Установих, че в България липсва цялостна система, чрез която човек може да подобри живота си – обработка на миналото чрез констелации и проектиране на бъдещето чрез коучинг метода. И създадох Академия Щастлив Живот, за да помагам на хората бързо и лесно да решават проблемите си. Първоначално в мен се появи осъзнаването, че има какво да дам на хората и желанието да напиша книга за любов към себе си. Смятам, че чрез любовта към себе си, можем да разкрием потенциала си и да даряваме любов и на другите.
Будителката Стояна Нацева учи на щастлив живот

Според авторката на шест бестселъра, Стояна Нацева, разковничето е в създаването на собствена система от ценности.

Според писателката хората са огледала – реагират към нас така, както ние реагираме към себе си

Основателката на Академия “Щастлив живот” Стояна Нацева спечели поредната си престижна награда – “Будител на годината” на конкурса “Мисис Дама’2022”. Това е втори приз за нея за една седмица – преди това бе отличена с голямата годишна награда за женско предприемачество “Златно токче”. Този двоен успех отбелязва нейните постижения в сферата на личностното развитие у нас.


Интервю на госпожа Стояна Нацева в CODE FASHION TV за наградата БУДИТЕЛ 2022


IAPTC раздаде годишните си награди

IAPTC раздаде годишните си награди.
Връчиха статуетки на най-добрите треньори по личностно развитие у нас
Основателката на Международната асоциация на професионалните терапевти и треньори (IAPTC) Стояна Нацева поздрави лично най-успешните членове на организацията в България за изминалата 2021 година. Тя връчи призовите статуетки по време на церемонията в столичния хотел „Вега“ в неделя, 3 април.Нова статия в Обекти за ДНЕВНИК НА ВЪЛШЕБНИКА

КАК ДА СБЪДНЕМ ЖЕЛАНИЯТА СИ?

Нова статия в Обекти за ДНЕВНИК НА ВЪЛШЕБНИКА

Всички обичат маскарадите – можеш да се престориш на някой друг и хубавичко да се повеселиш от негово име, но да не се притесняваш какво ще си кажат хората. Тоест да си поиграеш, без да те спира отрезвяващата мисъл, че вече не си дете. А това сигурно е сред основните причини Хелоуин да става все по-популярен празник, не само сред най-малките.
Интервю на Стояна Нацева в БНР
за Закуска на тревата

Психическото и емоционално насилие – умението на жените да го познаят и съответно да му се противопоставят. На какво се дължи тази своеобразна слепота към нещо, което не само руши връзката, но и личността?
Интервю със Стояна Нацева в HEALTHY MORNING за изобилието, любовта и щастието

– Винаги си усмихната. Твоята усмивка е наистина зареждаща.
Как го постигаш – има ли рецепта за това, защото все по-често виждам сърдити  и намръщени хора?

Рецептата за щастлив живот е до това всеки да установи за себе си какво го прави щастлив.
Интервю на госпожа Стояна Нацева за успеха CODE FASHION TV

– Като една изключително успешна и вдъхновяваща жена, бихте ли ни разказали повече за пътя към успеха?

Смятам, че всяка една жена е родена за успех. Смятам, че във всеки един от нас има духа на предприемача.
Интервю на Стояна Нацева за родовите травми в Refresh

Благодаря за поканата и за интереса към тази толкова важна и толкова подценявана тема за силата на рода и на родовите енергии, които ни влияят.
Женско предприемачество – интервю
със Стояна Нацева за Refresh

Във време на криза е най-естествено е да говорим по темата за изобилието и за това как да постигнем финансова стабилност. Особено актуална тема за дамите ….
Интервю с г-жа Стояна Нацева за “София Лайф”

Здравейте, Стояна. Вие сте мотиватор и създател на Академия Щастлив живот. Кое е онова нещо, което трябва да направим, за да намерим баланса в себе си и да бъдем щастливи?

– За да намерим баланса в себе си, първо трябва да опознаем и обикнем себе си. Когато опознаем достатъчно добре себе си, приемем и одобрим себе си, тогава започват да се случват чудеса. Повечето хора мислят на ниво обкръжение – каквото имам около мен – това е мерило за това кой съм аз. Само познанието и само развитието на личността всъщност водят до драстична промяна в живота ни, защото се замисляме за причините да се чувстваме ….


ИНТЕРВЮ с госпожа Стояна Нацева за списание ВАГАБОНД

– От какво зависят щастието и успехът?
 – Истинският ключ към щастието е балансът. Ние сме тук преди всичко за да развием своя божествен потенциал, да сбъднем мечтите си, като живеем в мисията си и помагаме на другите. Първото правило, което следвам, е да живея в любов.
Всичко, което е направено с любов, разцъфтява и носи великолепни плодове, а саморазвитието и постоянното обучение и надграждане са ключът към личния и обществен прогрес. Вярвам в творческия процес като жизнен подход във всички сфери на живота.
Резултатите на които се наслаждавам само потвърждават моите убеждения. Аз съм щастливо омъжена с две прекрасни деца, пътешестваща и весела душа. Написала съм шест великолепни книги, които са продадени в над 40 000 екземпляра. Развивам успешен бизнес – Академия Щастлив Живот е лидер в областта на обученията за личностно развитие в България. Създател съм на патентованата и международно призната система за коучинг и констелации Direct Change Solution. Основател и председател съм на Международната Професионална Асоциация на