Медиите за нас: Стояна и нейната Академия за щастлив живот: Много хора живеят в миналото и това ги прави нещастни

Здравейте, Стояна. Вие сте мотиватор и създател на Академия Щастлив живот. Кое е онова нещо, което трябва да направим, за да намерим баланса в себе си и да бъдем щастливи?

За да намерим баланса в себе си, първо трябва да опознаем и обикнем себе си. Когато опознаем достатъчно добре себе си, приемем и одобрим себе си, тогава започват да се случват чудеса. Повечето хора мислят на ниво обкръжение – каквото имам около мен, това е мерило за това кой съм аз. Само познанието и само развитието на личността всъщност водят до драстична промяна в живота ни, защото се замисляме за причините да се чувстваме или живеем по определен начин, за целите, мечтите ни, обкръжението ни, ограничаващите вярвания, нашите ценности, мисията ни.

Ние сме тук на тази прекрасна планета преди всичко, за да развием своя божествен потенциал, да сбъднем мечтите си като живеем в мисията си и помагаме на другите. Осъзнаването на човека като господар на живота си и творец на собствената си реалност е смисълът на създаването на проекта Академия Щастлив Живот. Когато хората осъзнаят, че не са счупени или повредени и имат свободна воля, сила и ресурс всеки един момент да променят живота, тогава се осъществява истинската трансформация.

Промяната винаги започва отвътре. Балансът в живота е истинския ключ към щастието. В системата на Академия Щастлив Живот ние работим с един прекрасен инструмент Колелото на баланса. В него определяме 6 основни сфери –любов и семейство, здраве и външен вид, пари и работа, материални блага, хоби и социален кръг, духовност и саморазвитие. Чрез оценка на всеки един от тези сектори може да се прецени къде се чувстваме достатъчно удовлетворени и къде даваме прекалено много или малко енергия. Имаме като реализиран потенциал в различните сектори, така и нереализиран потенциал. Вярвам, че човек може да е щастлив,  когато негово колело на живота е в баланс, без силно подценени и нереализирани сектори. Затова трябва да планираме нашето развитие и да разгърнем потенциала си, за да живеем в хармония.

Колко ученици сте имали до момента и какви техните отзиви?

До момента над 8 000 човека преминаха през нашите платени обучения. Безплатните ни материали са гледани от над 200 000 човека. Отзивите за великолепни. Имаме над 1 000 писмени, силно положителни отзива от доволни клиенти, които са променили живота си в положителна посока. Много любов и благодарност се излива в милите отзиви на нашите клиенти.

 

От колко време се занимавате с мотиваторска и вдъхновителска дейност и как дойде идеята за създаването на Академията?

Аз се занимавам със саморазвитие над 25 години. Осъзнах как кратки и ясни практики могат по вълшебен начин да променят живота ни за много кратко време. С годините систематизирах цялото получено знание в моя система, която сега преподавам и която изключително бързо и лесно въздейства и буквално променя животи. Много съм горда със своята работа. В момента върви процес на описването на моя метод, систематизирането му и съответно ще направим стъпки към заверката на авторското ми право върху тази безценна система.

Разкажете ни за случай на Ваш ученик, в който е било трудно да го убедите, че за да е щастлив, трябва да погледне навътре в себе си, а не да търси причината за нещастието си отвън?

Доста случаи на хора, които не са убедени в силата си да променят живота си има в моята практика. Аз съм изключително силен и въздействащ мотиватор и бързо превеждам работещи примери как за всичко в нашия живот сме отговорни самите ние чрез изборите които правим или неправим и чрез действията, които предприемаме или не. След работа с мен в много кратки срокове хората започват да пишат книги, започват бизнес, взимат решения и си позволяват да имат мечти и да ги превръщат в цели, в последствие да ги достигат чрез стратегическото планиране. В световен план само 10% от хората мечтаят и само 1% от хората имат цели, всъщност точно този 1% постигат нещо значимо.

Коя е най-честата причина за нещастие и преминаването в крайност?

Много хора живеят в миналото. Доста от нас са имали негативни опитност, потиснати чувства или родителски и родови модели, които все още носят със себе си. Аз работя с модела за емоционална хигиена. Когато човек осъзнае колко безценна жизнена енергия отдава на негативни чувства, е добре да предприеме действие за отработка и освобождаване. Тук работим с рода, с родителите, с това кой съм аз и какво ми е позволено и разрешено. Хората живеят като наблюдатели, а не като активни творци на живота си. Като добавим и ниска самооценка и липса на любов към себе си, картината добива ясни очертания. Ако си зает да създаваш живота на мечтите си, пълен си с благодарност, радост и любов, няма вариант да бъдеш на ниска вибрация. Всекидневен избор. Направете осъзнат този избор.

Как най-лесно можем да се придвижим от крайност към центъра?

Винаги започваме от Осъзнаване. Това е 50% от целия процес. Ясна визия за желаната действителност, благодарност, любов, извличане на уроци и активни действия към желаната цел и състояние. Няма вълшебни пръчици или магически таблетки. Има Осъзнаване, желание, практика и действия. Пътят по-лесно се изминава с подкрепящ наставник. Тук е нашата роля.

Вие самата някога изпадала ли сте в крайност и как се справихте с проблема?

Имала съм труднимоменти в моя живот и вярата ми е помагала много. Критично мислене, позитивизъм, ясна цел и визия и действия.

Освен с личностно развитие Академията се занимава и с теми като самореализация и щастливи семейни и приятелски взаимоотношения. Коя според Вас е най-честата причина за развод или раздяла, съдейки по Вашия опит?

В 90% от разводите и разделите става въпрос за липса на правилна комуникация. Жените и мъжете не са толкова различни по принцип. Всички искаме любов, разбиране и уважение. Друга причина е обезличаването ни като личност, загубата на себе си, на интересите ни. Когато забравим за себе си, когато не сме интересни на себе си, това се отразява на отношението и на околните към нас. Всичко е енергия. Обичайте себе си, грижите се за себе си и се саморазвивайте.

Правите семинари, имате и няколко книги по темата. Какво Ви предстои от тук нататък? Кои са следващите Ви проекти?

Трите книги “Бъди центърът на своята вселена”, “Правилата на Царицата” и “Силата на рода” се превърнаха в бестселъри за много кратко време и аз съм много горда от прекрасните отзиви на хората. Сега преиздаваме “Книгата на Чудесата”, този уникален коуч дневник за сбъдване на мечтите. Четвъртата ми книга ще излезе през май и ще е посетена на парите и финансовото изобилие.

Предстои трета Академия за треньори и консултанти през май към Академия Щастлив Живот. Вече над 250 треньора преминаха през първите 2 потока и отзивите са фантастични.

Създадохме Международна Асоциация на Професионалните терапевти и треньори по личностно развитие, на която съм председател и в която към момента членуват 100 треньора от 10 държави и разработваме нови курсове за квалификации на треньорите в нея. Предстои удостоверяване на авторското право по моя метод за саморазвитие и логично разширяване на авторската ми система по целия свят.

 

Интервю: Илиана Симеонова за Sofialive.bg

Източник: sofialive

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!