Мъдри съвети

❗МЪДРИ СЪВЕТИ ❗
От книгата на Марк Аврелий “Към себе си’
👉  “Вие имате власт над разума си – а не над външни събития. Осъзнайте това и ще придобиете сила. „
Въпреки че на моменти това ви се струва невероятно трудно, разберете, че имате силата да преодолеете всичко, което ви се случва. Хората могат да се сдобият с невероятна сила, преживявайки събития, които кардинално са повлияли на живота им.
Мъдри съвети
👉  ‘Щастието в живота ви зависи от качеството на мислите.“
Можем да погледнем към хора, на които, както изглежда, им е провървяло по-малко, отколкото на нас, и да се запитаме как са успели да живеят в  щастие и удовлетворение. Щастието се свързва с мисленето. Смисълът и благодарността могат да се придобият по много начини.
👉  “Често се чудех как  се получава така, че всеки човек обича себе си повече от всички останали хора, но въпреки това цени по-малко собственото мнение за себе си, отколкото мнението на другите.“
Когато приемаме всичко за своя сметка, всъщност се съгласяваме с казаното за нас. Негативните коментари на другите хора могат да ни наранят, дори и да не са верни и да не съвпадат с нашето мнение за самите нас. Трябва да помним, че коментарите на другите хора, които те правят за нас, са отражение на характера им, а не на нашия.
👉  “Когато някой ви обвинява, говори, че ви мрази или ви критикува, обърнете се към душата му, проникнете вътре, за да видите какви хора са. Ще осъзнаете, че няма нужда да се притеснявате за това какво мислят за вас. „
Трябва да разберете, че начинът, по който хората се отнасят с вас, засяга повече за тях, отколкото   вас. Защо трябва да ви пука, че някой лош човек говори неприятни неща за вас? Тяхната природа е такава – да се държат незряло и инфантилно, затова такова поведение не трябва да ви изненадва или притеснява.
👉 “Колко време може да си спести човек, който не обръща внимание на това, което съседът му казва, прави или мисли и се интересува само от онова, което самият той прави?“
Най-добрият начин да общувате с невежи хора е да ги игнорирате напълно. Занимавайте се с вашите дела за да нямате време дори да се притеснявате за неща, които другите казват за вас.
👉 “Никога не позволявайте бъдещето да ви безпокои. Ако се наложи, ще го посрещнете със същото оръжие на разума, с което днес посрещате настоящето. „
Развивайте и укрепвайте способността си да разсъждавате, за да не бъдете заслепени от нещастни обстоятелства. Каквото и да се случи с вас, решете, че ще се справите със ситуацията по емоционално разумен начин.
👉 “Отхвърлете усещането, че сте травмирани, и травмата ще изчезне сама.“
Хората могат да ви наранят само, ако им позволите да направят това.
👉 “Най-доброто отмъщение е когато не приличате на врага си.“
Избирайте по-висш път. Ако хората се опитват да ви свалят до тяхното ниво, не им доставяйте това удоволствие. Нека вашите успехи бъдат най-голямото ви отмъщение. Ако не реагирате на обидите и нападките на другите, това ще ги обезкуражи.
👉 “Винаги, когато искате да обвините някого в нещо, си задайте следния въпрос: „ А дали няма  нещо такова в мен, което искам да критикувам? “
Случвало ли ви се е някога, когато сте в гадно настроение да насочите гнева си към някого, който не го е заслужил? Били ли сте някога груби с някого, безпричинно? Случвало ли ви се е да клюкарствате и да критикувате човек зад гърба му? Всички това сме правили в лош за нас момент, за което по-късно сме съжалявали. Имайте това предвид, когато се чувствате наранени от някой друг.
👉 “Приемете всичко, което ви се случва, защото това може точно да отговаря на вашите нужди.“
Всичко се случва не случайно. Може да не ви харесва. Но всичко се случва в съответствие с това, което диктува природата. В този миг, в който спрете да се съпротивлявате на това, което ви се случва, и го приемете, ще почувствате свободата.
👉 “Не пропилявайте напразно остатъка от времето, което е останало в живота ви, като размишлявате за съседите си, освен ако не става въпрос за взаимна изгода. Да си задавате въпроса какво прави даден човек и защо или какво казва, мисли, замисля – с една дума, всичко, което ви разсейва от лоялността към владетеля вътре във вас, означава да загубите способността си да изпълнявате всякаква друга задача. „
Притеснението за това, което другите хора мислят и казват за вас, не само предизвиква болка, но и ви пречи да се съсредоточите върху онова, което наистина има значение. Колкото повече внимание им отделяте, толкова по-малко време ви остава да влияете положително върху собствения си живот.
👉 “Когато постъпвате злонамерено, вредите на себе си; а който постъпва несправедливо, върши зло на себе си. „
Спомнете си това, когато хората ви предават или ви вредят. Всъщност те правят лошо на себе си. Когато мислите за възмездие, не забравяйте, че всичко ще се върне при вас като бумеранг.
👉 “Приемайте всичко, което се случва с вас, защото това може по-точно да отговаря на вашите нужди?“
Ако искате да се обградите с осъзнати хора, заповядайте в нашата VIP Зона 
Включи се от тук https://happylifeacademy.eu/produkt-kategoriya/vip-zona/

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!