Лунен календар

ЛУНЕН КАЛЕНДАР

Лунен календар с психологически съвети за всеки един от дните в месеца. Чудесно е да знаем, че вече имаме този лунен помощник, чрез който да знаем какви вибрации и енергии притежава съответния ден. Така ще можем да планираме важни предстоящи събития или просто ще плануваме подходящия ден за работа върху себе си. С този интересен инструмент ще можете по-лесно да планирате дневния или седмичния си график.

 Ден 1

На първо число Вселената ни праща чиста и светла енергия. Денят е подходящ за формиране на правилно желание и намерение. На този ден смело можете да мечтаете и да поставяте цели.

Започнете деня си с положително утвърждение и чаша не много гореща водя.  Намерението можете да формирате така: „Слава Богу, днес започвам денят си на чисто. Мислите ми са чисти. Сърцето ми е чисто. Намеренията ми са чисти. Днес излъчвам само светлина и любов!“ Кажете го на глас и изпийте водата. Напишете си на лист 10-20 желания, за които мечтаете.

Тъй като на днешният ден желанията и мислите се сбъдват лесно и бързо, ако в главата ви има страхове или черни мисли, направете следното нещо: Вземете лист и химикал и напишете всичко, което ви притеснява. Всичко, от което се страхувате или всичко, което ви носи негативи. Изгорете листа с чувството, че всичко лошо изгаря и ви напуска.

Ден 2

Това е денят на осъзнаването. Осъзнаване на силите и способностите ви. Чудесен ден за физически тренировки.

Започваме отново денят си с чаша гореща вода и казваме положително утвърждение:  „Слава Богу, аз отрих  източника на своята сила. Днес насочвам силата си към доброто за мен и Вселената. Днес аз спирам да хабя енергията си за хора и ситуации, които не си заслужават.“

Днес денят е много подходящ за пазаруване, защото всички пари, които даваме, ще се възстановят много бързо. Днес подарете всички вещи, които са ненужни са вас или не харесвате. Купете си това, което искате от доста време, а не сте си позволявали. Вечерта преди да си легнете изберете едно от желанията, които написахте и се опитайте да го разделите на стъпки и етапи, до постигането на крайната цел.

Ден 3

Днес е ден за преминаване от решение към действие.

Започвате деня с чаша гореща вода 30 мин. Преди закуска. Казвате намерение: „Днес аз се чувствам спокойна. Слава Богу, чувам и разбирам гласа на своята интуиция. Аз избирам правилната посока и бавно вървя по нея.“ Важно действие за днешния ден е да направите първата стъпка към мечтата, която избрахте вчера. Например, ако искате да си купите нова къща, разгледайте обявите за продажби на имоти. Възможно е днес да усетите агресия и напрежение, но въпреки всичко, опитайте се да запазите спокойствие и увереност.

Ден 4

Днешното осъзнаване е „ Ако отговаряте на злото със зло, никога няма да спечелите или да бъдете щастлив/а.“

Изпиваме чаша гореща вода преди закуска  и казваме гордо „Слава Богу, днес аз излъчвам мир.  Аз съм източник на светлина и любов.“ Днес деня е пасивен. Ден за почивка, за книга, филм, релаксиране, медитация. Не са желателни активните дейности и контактуването с хора.

Ден 5

Днес е денят за вашите таланти и способности. Ако мислите, че нямате талант, това е защото не се вслушвате в себе си, а винаги зависите от чуждото мнение.

Пием гореща вода преди закуска и казваме: „Днес чествам своята уникалност. Позволявам си да бъда себе си и показвам моя талант на Света. Аз споделям щедро своите способности със Вселената. Петото число от месеца е идеално за всякакви нови начинания. Имайте самочувствие, работете върху целите си и смело обърнете внимание на творческите си способности. Деня е подходящ за започване на танцови занимания. А можете просто да си пуснете любимата музика вкъщи и да танцувате, което също си е една добра кардио тренировка.

 Ден 6

Аз съм творец на собствената си реалност.  Аз съм господар на собствения си живот. Ако се чувствате недоволни в някой аспект от живота ви, днес е идеалния ден за работа с нещата, които не харесваме.

Започваме деня с топла вода и следните думи: „ Аз признавам себе си творец на собствения си живот и съм отговорен за всичко в живота ми- и добро, и лошо. „ След половин час пием още една чаша топла вода и казваме: „ Всяка една неприятност идва в живота ми, за да я превърна в любов и светлина и да променя живота си.“

Ако през днешният ден получите някаква провокация, запомнете, че смущенията и препятствията впоследствие ще се превърнат в стъпала към вашата цел. Вечерта преди да си легнете, напишете на лист като списък, всички неща от живота, за които сте недоволни или не ви харесват. Помислете какъв ще е плана за промяна на тези неща.

 Ден 7

Казват, че на днешният ден мисълта и думите се материализират и придобиват огромна сила. Днес е чудесен ден за изразяване на желанията си. Кажете ги на глас. Вземете листа с желанията, които написахте на 1-ви и застанете пред огледалото.

Започнете да четете едно по едно всяко желания, като го добавяте: „Скъпа Вселена, помогни ми да изпълня по най-добрия и най-лесен начин желанието ми (……Изричате желанието.…) „ Денят също е подходящ за „орисване“ на хора. Например, ако желаете мъжа ви да започне по-хубава работа, отивате до него и му казвате с усмивка „Ти заслужаваш най-добрата работа. На теб нещата ти се случват лесно и бързо. Аз знам, че ти ще успееш!“

 Ден 8

Днес е чудесен ден за неутрализиране на кармата! Кармата е последица от създадените от вас енергии. Мисли, емоции, намерения, които веднъж създадени и преживени, впоследствие се превръщат в реални обстоятелствата в живота ви. Днес ще можете да осъзнаете и разберете какви са причините за тях.

Пийте чаша гореща вода и кажете: Слава Богу, днес аз решавам да неутрализирам кармата си! Пускам всички отрицателни енергии, които съсипват живота ми.“ Отдайте се на спомени. Разгледайте стари снимки, дневници, вещи. После почистете тялото си чрез детокс, релаксиране, сауна. Изчистете къщата.

 Ден 9

Днешното мото е „ Не ми пука от нищо, аз съм източник на спокойствие и радост.“ През днешният ден дори и да срещнете провокатори, не забравяйте, че провокациите могат да се изгонят, чрез насочване на вниманието върху някаква различна дейност. Ако към вас се задават някакви проблеми, отнасяйте се спокойно и пасивно към тях.  Опитайте се да изпълните деня със малки и спокойни дела. Всички страхове днес на излишни.

Половин час преди закуска изпийте чаша гореща вода  и изречете думите: „Аз приемам живота си такъв, какъвто е- с любов и благодарност. Вярвам на Вселената.“ Денят е страхотен за медитация.

 Ден 10

Най-подходящият ден за взимане на сила от Рода е 10-ти. Ако имате или сте имали конфликти или лоши отношения с някой от роднините ви, момента за прошка настъпи. Простете и поискайте прошка от всички роднини, с които имате дразги, обиди и лоши отношения. Благодарете на родители, баби, дядовци, братя и сестри за всичко, което са направили за вас! Изразете любовта си към тях. Дори и да не отговорят.

Изпийте чаша топла вода преди закуска с думите: „Благодаря на родителите ми,  на рода ми, на семейството ми, че са такива каквито са. Приемам семейството ми и силата на Рода и  от тук нататък ще я използвам само за добро.“ Помнете, вие сами сте си избрали родителите, от  които се нуждаете за да научите своите кармични уроци, своя потенциал,  сила и любов.

 Ден 11

11-ти е ден с много заряд и мощна енергия. Днес имате нужда от действия и е време да бъдете активни. Единственото нещо, което трябва да направите е този енергиен потенциал, да бъде използван мъдро и разумно. Само добри дела и положителни мисли. На днешният ден можете на направите това,  което отдавна планирате.

Преди закуска обичайно пиете чаша гореща вода и казвате: „Слава Богу, аз създавам живот изпълнен с много светлина и любов. Мъдро насочвам всичката енергия само към добри дела.“ Днес е най-подходящият ден да си спомните, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Вие имате неограничени способности.

 Ден 12

Днешният ден е деня на любовта. Енергията на днешният ден ви тласка към любов. Отдайте се на този импулс и направете нещо хубаво за себе си. Не обвинявайте други хора, че не ви дават любов, внимание, уважение, грижа. Дайте си сама всичко, от което имате нужда. Много често хората слагат себе си на последно място и отлагат собствените си мечти. А нещото, което трябва да направите е, когато ви заболи гърба, да отидете на масаж. Когато ви се хапва сладко, отидете и си купете торта. Не чакайте другите да поемат отговорност за вашите желания.

Изпийте чаша гореща вода преди закуска с думите: „Аз обичам себе си. Аз осъзнавам своята уникалност, талант и красота. Моето съществуване е от полза за тази Вселена!“

 Ден 13

Днес е деня на знанието. С лекота и продуктивност можете да усвоите всяка информация. Денят е много подходящ за обучения, курсове, учене и четене.  Днес ще намирате отговори на всеки въпрос. Енергията на деня ще ви позволи да преразгледате стари проблеми с блокажи, за които дори не подозирате. Решението на този проблем ще доведе до подобряване на живота ви и сбъдване на мечтите ви.

Сутринта на гладно изпийте чаша гореща вода и кажете утвърждението за деня: „ Скъпа интуиция, аз вярвам в теб. Позволявам ти да ръководиш живота ми по най-добрия начин!“

 Ден 14

В днешният ден всички начинания са обречени на успехи. Енергията на 14-тия ден ще ви даде вдъхновение и сила да предприемете действия по сбъдване на мечтите ви. Денят е подходящ за спорт, танци, разходки и друга физическа активност. Не забравяйте, че когато направите живота си такъв, за какъвто сте мечтали, вие правите подарък на цялата Вселена, защото Вселената иска сбъдването на мечтите ни.

Започвате деня с чаша гореща вода и казвате: „Слава Богу, всички мои намерения се материализират.  Целият ми живот върви по план!“

 Ден 15

През днешният ден избягвайте от хора, които ви носят всякакъв стрес и негативни емоции. Днес гласът на интуицията няма да е с вас, за това не взимайте важни решения. Подходящи дейности за деня са водене на дневник, правене на упражнения и медитация. Избягвайте хора, които ви въвличат в драми. Ако ви провокират, просто мълчете.  Спестената енергия ще се превърне във ваша сила. Деня е идеален за почистване на къщата и въвеждане на ред в бизнеса.“

Преди закуска пиете обичайно чаша с гореща вода и казвате: „Днес избирам да съм наблюдател. Ще гледам света като страничен наблюдател.“

 Ден 16

Днес е мирен ден. Вибрациите на деня ви помагат да се доверите на потока на живота. Дайте си заслужена почивка, не насочвайте прекалено много вниманието към себе си, а се отдайте на хармония и баланс в днешния ден. Тишината ще бъде най-добрият ви приятел през днешния ден.  Колкото по-спокоен/на сте днес, толкова повече увеличавате енергетиката си.

Пием гореща вода и произнасяме думите: „ Слава Богу, днес аз пускам всички лоши спомени  от миналото си и всички тревоги за бъдещето си. Аз живея тук и сега и се наслаждавам на живота.“

 Ден 17

Днес е ден на свободата. Подходящи занимания днес са сбирките с приятели и съмишленици. Ще ви се отрази много добре да сте в приятна компания. На днешният ден успешно се създават и нови приятелства.

Половин час преди закуска пиете чаша гореща вода и с усмивка казвате поредното позитивно утвърждение:  „Слава Богу, аз отварям сърцето си за добрите хора в моя живот. Превръщам живота си в празник и празнувам моето съществуване на тази хубава Вселена. Осъзнавам колко е прекрасно да съм човек.“

 

Ден 18

Днес е огледален ден.  Ще виждате отражението на поведението ви във всички хора, с които се срещате днес.  Вглеждайте се внимателно във хората около вас. Денят е подходящ за открития и решения за повечето ви проблеми.  Запитвали ли се какви хора ви дразнят? Например крадците? А задавали ли сте си въпроса какво сте откраднали вие? Ще кажете, не! Аз никога не съм крал. Но да, вие крадете. Крадете от времето си и го раздавате за хора, които не го ценят. Може да сте откраднали някоя чужда идея или мечта. Ефекта на огледалото важи и за обратното. Всички качества, за които се възхищавате на другите хора, са характерни и за вас.

Пием гореща вода сутрин и казваме: „ Слава Богу, аз приемам себе си такава, каквато съм с любов и благодарност. Приемам и света такъв, какъвто е. Позволявам си да бъда себе си.“

 Ден 19

Идеален ден за уединение. Енергията не деня може да засенчи съзнанието ви и да станете жертва на измама. Днес ще срещнете много хора, които ще се опитат да ви манипулират или изиграят. Стойте далече от тях. Ако е възможно избягвайте всякакъв вид комуникация. Денят е чудесен за разходка сред природата. Прегърнете дърво, помиришете как ухаят цветята. Чуйте песента на птичките. Свържете се с Земята. Ако нямате възможност да отидете в гората, визуализирайте. Легнете удобно, сложете си слушалки и си пуснете звуци, които ще ви помогнат да се пренесете чрез мислите си.

Сутринта след чашата с вода си кажете: „ Слава Богу, аз лесно създавам мир, спокойствие и хармония. Усещам връзката си със Земята. Благодаря!“

 Ден 20

Ден на решителност. Ден за преминаване от намерение към действие. Денят е благоприятен за комуникации, личностно израстване, развитие и намиране на нови съмишленици. Най- важното днес е да не разхвърляме енергията си върху много задачи едновременно, а да изберем една основна и да се фокусираме върху нея.

Половин час преди хранене пием чаша с топла вода и казваме: „Слава Богу, аз се свързвам със Вселената. Аз съм част от Вселената и Вселената живее вътре в мен. Това, което искам за себе си го иска и Вселената. Благодаря.“

Ден 21

Днес е денят на силата. Имате абсолютно всички шансове да направите пробив и да стигнете до нови нива на възможностите си. Можете да надминете себе си! Енергията на деня ни дава сила да открием нови таланти и добродетели в себе си и да решим стари нерешени проблеми. Ако днес осъзнаете някакви ограничаващи вярвания или стари предразсъдъци, в никакъв случай не бягайте от тях. Осъзнайте ги, приемете ги и си кажете: „ Да, тези ограничаващи вярвания ми пречеха, но сега когато ги осъзнах, нещата стават по-различни. Аз имам възможността да ги променя.“  През днешният ден има много голям ефект от всички земни елементи (вода, огън, земя, въздух), ако намерите приложението им в живота ви.

Пиете водата сутринта и си казвате: „ Аз лесно се освобождавам от ограничаващите си вярвания, които ме държаха на едно място. Аз продължавам смело по пътя си напред.“

 Ден 22

Днес правете само това, което ви носи удоволствие. Внесете радост във всяко ваше действие. Деня е чудесен за развитие и придобиване на нови знания. Всяка нова информация за вас ще бъде усвоявана много лесно. Интуицията днес ще работи изцяло във ваша полза. Може да получите прозрение по някакъв важен въпрос или казус. Творческите ви умения през днешния ден се усилват. Работата през днешния ден ще ви донесе успех и полза за дълги години напред.

Пиете гореща вода преди закуска и произнасяте на глас: „ Аз съм творец на собствения си живот. Сам/а създавам мечтания си живот. Отварям съзнанието си за нови, чудесни идеи, които ще променят живота ми към по-добро.“

 Ден 23

През днешният ден ще има много конфликти, гняв, агресия. Затова избягвайте местата където има струпване на хора. Опитайте се да запазите спокойствие и се занимавайте само с дребни, рутинни задачи. Ако не можете да решите проблемите си мирно и тихо, просто ги отложете за друг ден.

Пием чашата вода на гладно и казваме: „Слава Богу, моите конфликти и проблеми се решават по възможно най-добрия  и лесен начин. Аз съм спокойна.“

 

Ден 24

Ден на повишена енергия. Силите на природата са на ваша страна. Всичко, което сте замислили днес, ще бъде подкрепено от цялата Вселена. Ще почувствате прилив на сила и активност. Днес е чудесен ден за спорт. Няма да се почувствате изморен, а напротив. Ще почувствате прилив на енергия и сила.

Пиете днешната чаша с гореща вода и казвате утвърждението за деня: „ Слава Богу, днес аз осъзнавам какво мога и какви са моите неограничени възможности. Аз правя най-доброто за себе си и Вселената. Благодаря.“

 Ден 25

Днес е важно да разберем каква е разликата между движението напред в живота и тъпченето на едно място. Истинското движение е поток от енергия. А излишната суета и врява блокират този поток от енергия. Днес е ден за почивка и релакс. Не се учудвайте ако нямате енергия и сила през днешния ден. Това е защото Вселената ви показва, че вие трябва да си вземете  заслужена почивка и да останете пасивен поне за ден. Днес просто се концентрирайте върху себе си и помислете: Какви са вашите нужди? Какво искате от живота? Какво искате от себе си?

Пиете водата сутринта и казвате: „Слава Богу, аз съм център на своята Вселена. Аз се храня с любов, уважение, вяра и внимание.“

 Ден 26

Днес е ден за умереност. Не казвайте на никого за вашите мечти и планове. Не споделяйте на никого за вашите чувства и тайни. Също така, днес не се препоръчва харченето на пари. За тези от вас, които през днешния ден са склонни към провокации, помнете, че дълго време ще носите последствията от това. Днес е подходящ ден да дадете прошка на хора, на които сте обидени  или да поискате прошка от тези, които сте наранили. Хубаво ще е през днешния ден да се занимавате с монотонни задачки, като например: почистване, подреждане на шкафове, документи, сглобяване на шкаф или др. мебел.

Половин час преди хранене изпиваме чаша гореща вода с думите: “Днес аз живея в мир със себе си и в хармония със света около мен. Днес аз съм чиста любов. Каквото и да се случи през деня, аз давам само и единствено светлина и любов. Благодаря!“

 Ден 27

Денят отново е ден на яснотата и интуицията. Днес шестото чувство работи на пълни обороти. Денят е прекрасен за молитви, упражнения, прошки, творчески дейности, изкуство, положителни утвърждения, медитация и всички духовни дейности, които ще доведат до мир и радост на душата ви.

Половин час преди първото хранене пием топла вода и казваме: „Слава Богу, аз чувам знаците на Вселената. Аз чувам вътрешният си глас. Вярвам на себе си и Вселената.“

 Ден 28

Днес е много благодатен ден, изпълнен с енергия от любов и благоденствие. Днес ще чувствате прилив на енергия и любов. Колкото повече разпръсквате от тази енергия на Света, толкова повече тя ще се връща при вас. Днес не взимайте важни решения, по-добре си почивайте активно и правете само неотложни неща. Много хора днес ще разберат каква е тяхната висша цел и мисия и ще могат да хармонизират живота си.

Пием вода преди закуска и непосредствено след това казваме: „Слава Богу, аз създавам своя личен живот според законите на любовта. Аз влагам любов във всичко, което правя.“

 Ден 29

Ден на пречистване е днес. Възможно е да се чувствате много напрегнати и изтощени. Вие обаче не се притеснявайте, а вземете нещата в свои ръце. Направете медитация. Направете упражнения за пречистване на тялото и душата. Искайте прошка, дайте прошка. На днешният ден не правете планове, защото възприятието ви е силно изкривено и няма да успеете да различите реалността от илюзията. Старайте се през деня да прекарате повече часове под слънцето, а вечерта можете да си запалите ароматна свещ.

30 минути преди хранене пием чаша топла вода и изричаме утвърждението: „Слава Богу, аз приемам и обичам Света такъв, какъвто е. Позволявам си да бъда себе си и приемам другите хора такива, каквито са решили да бъдат. Приемам разнообразието на света.

Ден 30

Последния ден е ден за наслада от себе си, от Вселената и от другите. Радвайте се на всичко, което се случва тук и сега. Не мислете за миналото и не планирайте бъдещето.  Сипете си чаша чай или кафе, гледайте синьото небе,  чуйте се с любим човек. Радвайте се на всички дребни неща в живота ви. Осъзнайте, че Света е точно за това-за любов и радост. Това е всичко, от което се нуждаете, за да сте щастлив/а.

„Слава Богу, аз живея тук и сега.Благодаря“

специални предложения

4 thoughts on “Лунен календар

 1. User Avatar
  Марийка says:

  Благодаря!
  Слава Богу следвам стъпките в календара и всичките ми желания и мечти стават реалност! Аз обичам себе си!
  Аз съм творец на собствения си живот! Аз с лекота сбъдвам мечтите си! Да бъде тук и сега!
  Благодаря, Благодаря, Благодаря на Вселената!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!