Какво наистина искаме?

Искам да поговорим за нашите желания и мечти.

Ще ви споделя една история, която много ми хареса и много ме докосна. Седял си един човек с столичен квартал, пушел си на балкона, пиел си и нареждал: „Ах, тази моята жена колко е… Децата ми са толкова непослушни, работата ми е отвратителна, моят шеф е ужасен. Всичко е отвратително в тая държава, нищо не става, с каквото се захвана.“ И на неговото рамо седяло едно ангелче и записвало: отвратителна държава, жена, която…, деца, които не слушат, ужасен началник, отвратителна работа и колеги, невероятно тъп живот, първо в „Биг брадър“ какво става. Много странно, но щом така си е пожелал човекът – това да бъде неговата воля. Така и ще бъде.

Какво означава това?

Че каквото помислим, чувстваме и говорим, това се проявява в нашия живот. Няма как да е по друг начин. Нашите мисли и чувства се проявяват физически, както говорихме, според Закона на Привличането, Каквото реално мислим, това ни се случва. Така че, е желателно много да внимаваме за нашите мисли, думи и дела. В Библията е написано: „В началото бе словото.“. Защото това формира нашата реалност, нашето днес, утре, вдругиден – това е нашият живот.

Академия Щастлив Живот

Такъв живот ли искаме да живеем?

Така ли искаме да се чувстваме?

Да си отговорим на тези въпроси и да спрем да приемаме, че сме преживяли живота си напразно, като една приятелка. И аз й дадох едно упражнение, което искам да дам и на нас.

Да си представим, че сме на 20 години. Имаме милиони пред себе си, имаме още 80 години живот, какво бихме направили? Да го запишем в нашия дневник. Да пропишем животът, който бихме имали, ако имаме милиони и сме на 20 години, ако всичко е неограничено, какво бихме искали да изживеем?

Това ще ни даде една много добра представа за нашите истински желания. На мен тази практика, докато я правех, ми беше безумно забавна, просто съм се забавлявала и в един момент осъзнаваме, че не парите, те не са всичко, това, което искаме всички е – внимание, уважение, любов. Да, парите помагат определено и ние можем да ги имаме. Това упражнение ще ни помогне да разберем нашите ценности и наистина какво ни липсва в нашия живот.

Ако все още нямате моите безценни книги, ви гарантирам, че чрез тях ще се научите да слушате вътрешното си аз и да отделяте повече време за най-важния човек в живота ви – за вас самия.

искам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!