Какво мога аз да контролирам?

Това, което зависи от вас е вашата реакция към околната среда. Вие имате две решения да бъдете реактивни или проактивни. Какво означава това?

Реактивен, означава да реагирам на това, което виждам, усещам и чувам. Тоест не аз съм господар на живота си, а околната среда всъщност ме контролира. Каквото се случи отвън при мен предизвиква много силни, много силни емоции.

Когато човека е проактивен, той става господар на живота си. Тоест той вижда какво се случва в околната среда и съзнателно избира как да реагира. Когато се научите да действате проактивно започвате да творите живота си.

Какво мога аз да контролирам? Академия Щастлив Живот

Нещата, които можете да контролирате са :
Как се чувствате?
Какви думи използвате?
Как реагирате на нещата, които се случват около вас?

Не забравяйте, че вие сте отговорен за това как се чувствате, какво говорите, как се държите, дали се грижите за себе си, дали спазвате правилата и т.н. Вие не можете да контролирате, колкото и да искате чувствата, реакциите, действията на другите хора. Хората имат друга реалност, имат кармични уроци.

Напишете си на лист два списъка – какво можете да контролирате и какво не можете. Концентрирайте се върху вашият собствен живот и как можете да се чувствате по-добре и да сте по-щастливи. Например да отидете на басейн, да хапнете нещо любимо, да гледате любим филм. Само концентрирайки се в собствения си живот ще откриете ключа към щастието.
Направите вашия живот приказка като работите върху себе си и хабите по-малко нерви към другите.
Запонете с книгата Силата на Рода. Горещо ви я препоръвам. Тя претрансформира хиляди живота. Ще претрансформира и вашия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!