Какво избираш – проблем или решение?

Робърт Дилтс, чиито модели се използват универсално в бизнес и личностното развитие, поставя рамката на проблема чрез НЛП модел, включващ 4 въпроса:

Какъв е проблемът?
Колко време продължава това?
Кой е виновен?
Защо това се случва?

Какво избираш - проблем или решение?

 

 

Тези въпроси звучат безобидно, но те стимулират мозъка да търси отговори. И ще се изненадате, че можете да получите отговор, че проблема продължава цял живот. Тези въпроси успешно очертават рамката на проблема. Но те нямат нищо общо с постигането на целта, мотивацията и ресурсното състояние. Напротив, колкото по-дълбоко човек се “забива” в тази рамка, толкова по-трудно му е да намери ресурс. Така че, ако чуете тези четири въпроса, бягайте.

Каква е рамката на решението тогава?
Прилича на рамката на проблема, като две капки вода, само че действието й у е напълно противоположно. И ето какви въпроси включва:

Какво искате?
Кой или какво може да ви помогне в това?
Как да разберете, че задачата е решена?
Какво можете да научите, решавайки този проблем?

Чрез тези въпроси можете да осъзнаете лесно, че Вселената е изобилна и пълна с ресурси и вие можете да разрешите абсолютно всеки казус, пред който сте изправени.

Какво избирате – проблем или решение?

Забелязвате разликата между въпросите за рамката на проблема и рамката на решението. Чрез едните въпроси виждате проблема, а чрез другите виждате какво вие желаете. Първия метод ви показва виновните, а втория метод ви показва тези, които могат да са ви полезни.
Ето затова винаги задавайте правилните въпроси. Те ще ви отведат до здравословни отговори и чрез тях ще начертаете ясните стъпки към постигане на целта. А с конкретни стъпки, подплатени с действия успехът ви е гарантиран.

Ако искате да научите цялата технология и да постигате всичките си мечти с лекота, курса Мислене на победител – НЛП ЕКСПРЕС поток 8 е за вас
https://happylifeacademy.eu/course/mislene-na-pobeditel-potok-8/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!