Как ние проектираме върху другите нашите отношения?

Много често ме питате: ” Как ние проектираме върху другите нашите отношения?”

Знаете, че света е огледален и ние всъщност сме сами. Да, точно така, сами сме в свят с много огледала, подобно на Алиса в страната на чудесата. Вие се гледате в огледалото и виждате своя образ. Ние няма как да поправим огледалото, за да променим образа, който виждаме. Ние можем да работим върху себе си и да променим отражението в огледалото. Това е и смисълът – околните отразяват нашето отношение и към нас, и към света изобщо.

Направете това упражнение и се уверете сами.
Вземете един лист хартия и го разграфете като координатна система. Помислете за един предмет, които обичате и се запитайте какво точно харесвате в този предмет.

В горния ляв квадрант запишете предмета, който много обичате и какви качества притежава. Например, ако това са любимите ви обици, те притежават стил, класа, красота, блясък и т.н. Опишете как вие възприемате този предмет.

В горния десен квадрант запишете какво вие можете да подобрите във вашия предмет. Всичко, което обичате може да бъде подобрено. Ако говорим за любимите ви обици, те могат да се излъскани например, за да блестят още повече.

В третия квадрант долу в дясно напишете свойствата на предмет, който не обичате, не разбирате, които ви дразни.Предмет, които отхвърляте и не ви харесва.

В последния четвърти квадрант напишете качествата, които са полезни на хората в предмета, които вие отхвърляте.

След като си напишете, пренесете качествата от 1 и 3 квадрант към себе си. Кажете “Аз обичам в себе си следните качества и свойства” и да прочетете всичко, което написахте в първи квадрант. Кажете на себе си “Аз не харесвам в себе си”, всичко което сте написали в трети квадрант.
Ще се учудите, че вие притежавате всички тези качества, както за любимия, така и за не любимия предмет.

Това показва, че ние преписваме своите качества на другите хора.
Запишете се за Емоционална интелигентност коучинг програма за щастливи отношения от тук https://happylifeacademy.eu/course/otnosheniya-v-stil-kouching/
ако искате с бързи темпове да промените своята личностна история и отношенията си с другите хора.

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!