КАК ДА ВЪЗДЕЙСТВАШ НА ДРУГИТЕ?

– Говорете за това, което интересува другия.

Често, когато искаме да убедим партньора си да направи нещо, ние започваме да му говорим колко е важно това за нас или му излагаме доводите си защо според нас това, което искаме да направи ще бъде добро за него. Ако той не се съгласи, несъзнателно започваме да го манипулираме с нещо от рода – „значи не ме обичаш достатъчно, длъжен си да го направиш, ще съжаляваш ако изпуснеш този шанс“ и т. н.

Подобни манипулации, целящи предизвикване на съжаление и внушаване на чувство за вина обаче често имат обратен ефект. С принуда и заплаха може да заставите някого да извърши нещо насила, но никога не може да го накарате да го пожелае истински и да даде всичко от себе си.

По същия начин ако имаме искане към свои работодатели или някоя институция, ние обикновено се опитваме да ги убедим като изтъкваме нашите нужди.

Истината обаче е, че никой не се интересува от нашите нужди повече отколкото от своите.

Да, има много състрадателни хора, които помагат на другите, но всеки човек усеща собствената си болка и собствените си проблеми много по-силно отколкото чуждите. И това е нормално.

Затова говорете за това, което интересува другия, говорете за неговите нужди и му покажете начин да ги задоволи.

Ако свържете своето искане с неговите нужди и с това, което живо го интересува, тогава ще можете да предизвикате истинско желание у него да го извърши.

– Внушавайте на хората съзнание за тяхната значимост.

Най-мощният подбудител в човешката природа е стремежът на човек да бъде важен. Всеки един от нас, колкото и да е скромен или отдаден на другите, дълбоко в себе си копнее за признание, внимание, похвала, за това да бъде значим и да знае че има принос за нещо.

Затова винаги внушавайте на хората около вас съзнание за тяхната значимост. Понякога е нужно толкова малко, за да мотивирате човек да даде най-доброто от себе си.

– Проявявайте искрен интерес към другите.

Хората хвърлят много усилия в опитите си да се харесат на околните и да привлекат вниманието им. Но всъщност много по-голям успех ще имате ако самите вие проявите искрен интерес към тях. Бъдете добър слушател и чуйте какво казва човека, с който говрите. Умението да слушаш активно е много ценно и ви прави добър и предпочитан събеседник.

– Обръщайте се към човека по име.

Аз съм си създала навика винаги да се обръщам към човека по име и ако не си спомяням името му, винаги питам – „извинявайте, как ви беше името, как да ви наричам“. И повтарям името му. Този наглед дребен детайл всъщност оказва изключително въздействие.

Когато се обръщам към човека по име и повтарям в разговора името му, усещам как винаги му става по-приятно, чувства се поласкан, сякаш съм му отделила специално внимание, изпитва някакъв комфорт и по-лесно се доверява.

Хората, които имат таланта да въздействат на другите, винаги притежават качества като увереност, позитивност, независимост, ораторски умения.

Увереност.
Увереността е най-важното качество на хората, които умеят да убеждават. Никой не би се доверил и не би последвал плахия, неуверен в себе си човек. Харизматичната личност знае какво иска, вярва в себе си и е убедена в това, което прави.

Ако искате да развиете увереност в себе си, започнете да се държите така сякаш сте уверен. Опитвайте нови неща, взимайте думата в групата, казвайте мнението си въпреки страха и притеснението.

Способността да говорим пред повече хора.
Харизмата всъщност е израз на умението за общуване. За да имаме въздействие върху хората, най-вече може да ни помогне способността да говорим пред публика.

Независимост.
Харизматичните хора са независими, не се страхуват да бъдат различни и да имат собствено виждане за нещата. Те поемат отговорност за своите действия и за всичко, което им се случава. Независими са от общественото мнение и от обстоятелствата.

Позитивност.
Разбира се, най-краткият път към сърцата на хората е усмивката. Не можем да спечелим някого ако сме намръщени или на лицето ни е изписана гримаса на досада.

-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-41%
Original price was: 48.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-71%
Original price was: 206.60 лв..Current price is: 59.90 лв..
-52%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 18.80 лв..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!