Как да спреш да бъдеш майка на съпруга си?

Всички живеем в различни системи – слънчевата система, държавата, работата, семейството и т.н. Като сте вътре и следвате правилата и процедурите, установени във всяка, можете да получите системни бонуси под формата на живот, здраве, пари, любов и т.н. Така всяка система показва, че вие ​​сте нейният ценен и важен елемент. Но ако нарушавате правилата и се борите с установения ред получавате негативен опит.

Например вашето тяло – вашите вътрешни органи не могат да си сменят местата без последствия за здравето. Ако един орган заеме мястото на друг, човекът няма да оцелее. Така и във връзката с вашият партньор. Всеки иска връзката да има любов, страст, взаимно разбирателство – това са бонусите на системата „връзка“. Когато сте на мястото си – любяща жена и съпруга, тогава всичко се получава лесно, без напрежение.

Защо всичко се променя и често отива на нищо? Отговорът е лесен. Това често се случва, защото разпределението на отговорностите в двойката се променя. Да, в живота жената играе много различни роли – стопанка на къщата, любима жена, бизнес партньор или служител, майка. Много често тя се потапя стремглаво в последната роля и губи мястото си в системата на отношенията с мъж. Това има своите последствия.

Да бъдеш майка за детето си, да се грижиш за него, да изискваш послушание, да съчувстваш, да помагаш – това е прекрасно. Но често жената разпространява това поведение и върху съпруга си. Междувременно той вече няма нужда да бъде образован. Той вече е това, което е, вече е възрастен мъж, който знае какво иска, който може самостоятелно да определи дали му е топло или студено, който може да вземе каквото и да е самостоятелно решение.

Как да разберете, че сте станали майка на съпруга си?

Задайте си въпроса: “Как общувате?”
Обучаваш, обгрижваш, съветваш – така се държат майките с децата си.
Ако изведнъж решите, че вашият партньор е някак различен, трябва да го преработите за себе си, да промените навиците му, – не се изненадвайте, че в такава ситуация той ще изиграе ролята, която му е възложена и ще започне да се държи като дете – безотговорен, капризен, непостоянен, нерешителен, т.е. не като възрастен.

Когато една жена влиза в съзависима връзка с партньора си и сама заема мястото на детето. В този случай тя се държи детински, не може да се самореализира, да осигури себе си и т.н. Това също е задънена ситуация.

Възможно ли е да се върне страстта?

Само като осъзнаете, че сте напуснали мястото си, има шанс да коригирате ситуацията. За това:

– не му угаждайте постоянно с дребни неща;

– не поемайте решаването на всички ежедневни въпроси (жените не трябва да забиват пирони и да носят тежки чанти);

– уважавайте мнението му.

Когато спрете да се държите като майка на съпруга си, системата или ще бъде възстановена, или ще спре да съществува напълно. Но ако останете на мястото на майка му, тогава в нея определено няма да има любов, секс и страст. Освен това вашето място ще бъде свободно и лесно ще бъде заето от друга, която ще играе ролята на любима жена – да радва, вълнува, радва, да гледа на мъжа като на силен, отговорен и интелигентен човек. И разбира се, той ще иска да остане с нея възможно най-дълго.

За да поддържате страстта и романтиката, не ставайте майка на мъжа, това е пагубно за отношенията. Оставете тази роля на свекървата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!