Как да си разреша да получавам повече в живота.

Вътрешни блокажи за сбъдване на желания

Според вас кой получава повече в живота?

Този, който иска повече в живота, този, който има големи мечти или този, който не иска много в живота, този който няма големи мечти?

Верният отговор е този човек, който има големи мечти, защото този, който няма големи стремежи, няма мечти, той получава каквото и да е от живота. Т.е. задоволява се с всичко, което живота му поднесе. А този , който има желания и мечти, не се задоволява с трохи, а знае какво точно иска и как да го получи.

Много е важно ние да си позволим да имаме вътрешни мечти  и да са много ясно дефинирани. Много хора, може би ще кажат „Аз имам мечти, но те не се сбъдват! Защо?“

На този въпрос ще ви отговоря в тази статия.

Като за начало, ще ви кажа, че за да имате повече, трябва да си разрешавате повече. Да знаете какво точно искате и да мечтаете.

Как създаваме нашата реалност?

-Първият вариант е „Аз създавам реалността си‘‘

-Вторият вариант е „Аз създавам обстоятелства, които предразполагат цялата Вселена да ми съдейства да създам реалността си.“

Вие може да имате много мечти, много желания, но ако имате вътрешни забрани, няма да получите това, за което мечтаете. Кои са тези вътрешни забрани?

-Първата вътрешна забрана е въпроса „Дали това наистина е възможно?“, „Може ли?“ .

Много хора винаги, в каквато и да е ситуация, за каквото и да действие, чакат одобрение от вън. Те винаги имат усещането, че това, което искат, не е разрешено за тях, че не е възможно да го направят и те просто не осъзнават, че отговора е единствено в тях.

-Втората вътрешна забрана е недоверието в себе си. Вие ясно виждате целта си, виждате и колко много хора са постигали подобна на вашата цел, но вие еднолично не вярвате в собствените си способности и се съмнявате, че можете да го направите. Това е втория вътрешен саботаж, поради който ние не постигаме мечтите си. Тук упражнението, което ще ви помогне да създадете нови невронни връзки е прописването на ръка „Аз разрешавам на себе си да ……….! 100 пъти. Всяка лична увереност  се гради с действия. Така че, дерзайте.

-Третата забрана е страха от първата крачка. Страхът от трудностите на първата крачка. Страх от това, че няма да го направите добре, че няма да се справите по пътя. Страхът, че вие точно няма да го направите както трябва.  Тук е важно да  спрете да гледате през филтъра на страха и проумеете, че веднъж направите ли първата крачка, после всичко тръгва по естествения си ход и се нарежда.

Всички тези проблеми идват от нашето детство, когато родителите ни са ни забранявали да мечтаем, да искаме много, да сме шумни, да сме идейни, да сме различни от другите и  всичко това, с цел да бъдем социално приемливи. Но когато сте добри за обществото, всъщност вие не сте добри за себе си. Вие не сте добри за себе си, когато сте удобна за всички останали. Вие не сте добра за себе си, когато винаги угаждате на всички около вас. А когато вие сте добра за себе си, от всички останали не сте достатъчно харесвана, но един от признаците за духовно и емоционално израстване е да не ви пука какво мислят другите за вас. В етапа на порастване ние имаме социални стопери, които представляват забрани от родителите ни през различните физиологични години на подрастването ни. Всичките наши вътрешни забрани са ограничаващи вярвания от детството ни и за това е много важно да бъдат преработени. Ние живеем във времена, в който никога не е било по-лесно да постигаме мечтите си. Живеем в изобилие и в свобода и единствено от нас зависи да съумеем да видим колко неограничени възможности има около нас.

Вижте повече:

3 thoughts on “Как да си разреша да получавам повече в живота.

 1. User Avatar
  Мария Димитрова says:

  Сърдечно благодаря, Стояна! Винаги успяваш да ме вдигнеш!
  Благодаря!
  Благодаря!
  Благодаря!

 2. User Avatar
  Мариана says:

  Купила съм си всичките книги!
  Възхитена съм от Стояна Нацева.
  Остава само да започна да практикивам упражненията 🙂
  Благодаря!
  Благодаря!
  Благодаря!

 3. User Avatar
  Таня+Желязкова says:

  Благодаря ти мила Стояна много неща научих от видията ти‼️👍
  БЪДИ БЛАГОСЛОВЕНА😇😇😇💖💖💖‼️‼️‼️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!