Как да се справя с емоциите!💓

Задавате ли си въпроса “Как да се справя с емоциите!💓”
Но първо, помислете: какви емоции изпитвате?🤗

Когато човек премине към по-високо ниво на осъзнатост по отношение на чувствата си, той прекарва повече време в наблюдение на себе си. Може да не е толкова удобно или лесно, колкото бихме искали, но така трябва да бъде.

Ако по някаква причина се страхувате от истинските си чувства, не забравяйте да си напомните, че те не могат да ви навредят.

Емоцията е само вибрация в тялото, нищо повече. Можете да изпитате всякакви чувства, без да предприемате никакви действия и без да реагирате по никакъв начин на тях.

Как да се справя с емоциите!

И така, как да трябва да оставим емоциите да се проявят️.

Да оставим чувствата да се проявят е умение, което трябва да се научи и практикува. Имайте предвид, че да изживееш напълно емоция не е същото като да реагираш на нея, да й се съпротивляваш или да се преструваш, че не съществува. Представете си, че в момента изпитвате гняв. Когато оставите емоцията на гняв да се прояви без съпротива, реакция или без да бягате, ще видите как просто и спокойно наблюдавате тази емоция с разбиране и състрадание към себе си.

Най — лесният начин да си помогнете да изживеете емоция е да я опишете подробно. Вземете лист хартия и опишете състоятието си. Запитайте се:

Какво чувствам?
Как реагира тялото ми на тази емоция ?
Чувствам ли точно това, а не нещо друго?
Какво е специалното в тази емоция?

И тогава, вместо да се отървете от това чувство, вдишайте го дълбоко. Отворете сърцето и разума си за това чувство. Осъзнайте, че вие сте в състояние да я изживеете.
Кажете три пъти на чувството ДА! ПРИЕМАМ ТЕ!
И наблюдавайте как то преминава.

Често тялото ви ще се съпротивлява да изживее определена емоция. Опитайте се просто да я оставите да вибрира на телесно ниво. Наблюдавайте я, опишете я, почувствайте как напрежението отминава. Приемете тази емоция без преценка. 😍

Представете си, че имате тежка чанта, която трябва да носите, докато стигнете до местоназначението си. Тази метафора много точно описва истинското пребиваване на емоцията. Това е самото умение, което е едно от най-важните, ако искате да създадете хармонична връзка между двама възрастни, те знаят как да управляват емоциите си. След като го овладеете, ще преминете на съвсем ново ниво на взаимоотношения със себе си и околните, тъй като това ще ви позволи да не реагирате бурно на “неудобни” емоции, а да се отнасяте към себе си със състрадание, независимо от чувствата, които изпитвате.

Искате ли да научите как сами да създавате и избирате емоциите си?

One thought on “Как да се справя с емоциите!💓

  1. Дими Йорданова says:

    Полезна и интересна информация. Бих искала да добавя, че има начин да анализираме и трансФормиране нашите вокални емоции,който обменяме. Това би помогнало до голяма степен за развитието на нашата емоционална интелигентност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!