Как да се справим със СО-Зависимите отношения?

Не знам защо, но повечето хора живеят в илюзията, че любовта означава толкова силно да сме се привързали към своя партньор, абсолютно всичко да правим заедно, той да не може една крачка да направи отстрани, изобщо нищо да не се случва, че ние сме половин човек и имаме нужда от друга половинка и всичко трябва да се случва непрекъснато заедно, което води до со-зависими отношения. Любовта е прекрасно нещо, когато започнем да ставаме зависими от нашия партньор, тогава пристъпваме основен Божествен закон: „Не си прави идоли и кумири.“. Освен любовта, която имаме към Бога и Вселената, на първо място винаги е нужно да поставяме себе си, на второ място трябва да са нашите интереси, любими действия и увлечения. За съжаление повечето хора се разтварят в своя партньор и вече всичко зависи от това как той се е събудил, какво е казал, дали иска днес да сме заедно или да не сме или да направи една стъпка встрани, без това да ни причини огромна болка. И колкото повече човекът иска да има странични интереси, хобита, работа, като отделна личност може да има нужда от свобода и е нормално да има, това ни причинява мъка, страдания и душевна болка.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ СЪС СО-ЗАВИСИМИТЕ ОТНОШЕНИЯ

Как да се справим със СО-Зависимите отношения?

Как да се справим с това? Обикновено хората решават, че тук трябва още повече да хванат партньора и да го задушат. По тоя начин, ако е истинска любовта, той да прави само каквото те преценят. Но не разбират, че престъпват основен Божествен закон и Вселената винаги отнема тези партньори, до които не сме дорасли. Винаги, когато поставим някой над себе си, неговите настроения и цели или самия него над нас, това винаги ще ни бъде отнето и ще страдаме, защото това са со-зависими отношения – зависим от друг човек. А ние трябва да сме независими личности. Нужно е да сме самодостатъчни и да може да живеем нашия живот. Когато сме във връзка, ние е хубаво да даваме най-доброто от себе си на другия човек, да се чувстваме чудесно в тази връзка, но когато той има хоби, работа или някакво увлечение, ние трябва пак да бъдем щастливи и човекът да не е завързан за нас 24 часа.

Как се излиза от со-зависими отношения?

Повечето психолози препоръчват това да стане рязко, но много трудно може да се приложи това на действие. Предлагам да го направим бавно, като разширим нашите граници, нужно е да си спомним от какво сме се отказали, заради връзката с този човек, нашите хобита, цели, мечти, какво сме правили преди това. Може да сме ходили на йога два пъти седмично. Да намерим нашите цели и стремежи и да започнем лека полека да разширяваме нашите граници, като отново правим нещата, заради които сме се отказали в името на тази любов, без никой да ни моли, сме решили и сме се отказали. Точно обратното. Ние трябва да сме най-важният човек и да следваме нашите цели и да се развиваме, без да задушаваме другата личност, и да направим хармоничен съюз. Да си спомним кои сме ние, какво обичаме, какви са нашите интереси, хобита и от каквото сме се отказали и постепенно да го върнем в нашия живот. Като съответно даваме възможност на другия човек, също да се развива.

Връзката е като ластик, в момента, в който разтегнем ластика – единият партньор има едни ценности и забавления, другият партньор има различни, в момента, в който се съберете, отпускаме ластика и има много силно привличане. Така е, за да го има дълги години в нашия брак, съюз, партньорство, ние е необходимо да имаме собствени интереси. Когато сме с този човек, да му се отдадем изцяло. Да бъдем мили, ласкави, нежни, но когато не сме с него, да градим нашия уникален живот, да не забравяме кои сме ние, нашите цели, мечти и начини да се забавляваме. Да се изградим себе си като личност отново. Това е единственият градивен начин да излезем от со-зависими отношения. Защото, когато рязко прекратим, пак продължават цикличните мисли. Всичко идва от любовта към себе си и независимостта на личността. Това е истинската любов към себе си, да си дадем любов с нежност и да се радваме на себе си, да се наслаждаваме и да задоволяваме сами базовите си потребности.

Вселената се състои от четири кръга. Първият кръг – това сме ние, как се отнасяме към себе си. Вторият кръг са близките партньорски отношения. Трети кръг са нашите познати. И четвъртият кръг е Вселената. Както ние се отнасяме към себе си, така се отнася нашият партньор впоследствие, познатите и така се отнасят всички, включително и Вселената към нас. Така че да бъдем самостоятелни личности  и във връзката да излъчваме само безусловна любов, защото ако сме с някой, който да задоволява наша потребност, това не е истинска любов. Истинската любов е винаги споделена. Ако излъчваме благодарност, безусловна любов, радост и лекота от живота, няма да има болка и страдание и всичко ще се случва естествено лесно, защото отношенията ни ще бъдат на съвсем друга основа.

Включете се в обучението Емоционална интелигентност коучинг програма за щастливи отношения от тук
https://happylifeacademy.eu/course/otnosheniya-v-stil-kouching/
и променете отношението към себе си и всички около вас.

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!