Как да се справим с тревожността?

На първо място е заливането на всички нас с информация! Внимание, информацията е не винаги качествена. Затова е изключително важно да изберете от къде точно да черпите информация. Това ви дава хигиена на ума и ви пази от прегряване на мозъка ви.

Много е важно да отбележим, че всичко което ви заобикаля, става част от подсъзнанието ви. Ако вие слушате агресивна музика – подсъзнанието ви става агресивно. Ако вие гледате страшни филми, това се появява в живота ви, защото вие програмирате подсъзнанието да го търси.

Фокусирайте се върху благодарността, а не върху дефицита. Направете си дневник на самонаблюдението и реагирате по-различен начин, за да постигнете различни резултати. Много е важно да записвате вашите чувства, за да ги изразите на белия лист.
Изключително важно е да си подарите 10 минути тишина. Не е необходимо да правите дори медитации – просто останете на саме със себе си.

Изберете хора, които ви вдъхновяват, които ви разбират и ценят. Това е изключително важно за намаляването на тревожността ви.
Включете се във ВИП зоната на Академия Щастлив Живот

Всъщност тревожността дава на много хора вторична изгода, защото това състояние дава чувство на безопасност. Това се крие в детството, защото тогава сте се тревожили. Ако цял живот сте се тревожили и това е ваше нормално състояние и психиката не иска да вземе друго решение.

Много лесна практика е да започнете да си казвате „Сега съм зает/а да се тревожа, тъй като имам да правя други неща. От 17 до 18 часа ще се тревожа.“
Така казвате ДА на тревожността, но я отлагате. Така вие започвате да контролирате вашите емоции, а не емоциите вас.

Много е важно да разберете защо вие не искате да вземете решение, а предпочитате да се тревожите. Ако вие спрете да се тревожите, вие трябва да предприемете действие.
Затова спрете и се замислете какво мислихте точно преди да започнете да се тревожите.
Всяко наше поведение има скрита изгода. Предпочитате да се тревожите вместо да поемете отговорност за живота си.

Колко пъти вие си заровихте главата в пясъка и това ви даде резултати?
Време е да съставите план Б. Вие можете да живеете без тази омразна работа или без токсичния партньор. Когато направите своя план Б, подсъзнанието се успокоява, защото вие имате варианти. Затова е важно да добивате нови опитности и да преминавате нови курсове.

Тревожността е признак, че вие не живеете тук и сега. Никой не може да гарантира дали утре ще се събудите. Наслаждавайте се на живота си, прекарвайте време с любимите си хора и присъствайте истински в живота. Това ще ви заземи и ще ви успокои.

Много важно е да си почивате достатъчно, да спите достатъчно, да дишате дълбоко да се разхождате. Отделете време за себе си. Бъдете спокойни и слушайте себе си.
Инвестирайте в себе си в моите книги и обучения, които гарантирано ще променят живота ви.

One thought on “Как да се справим с тревожността?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!