Как да се научим да мислим положително?

Отвсякъде ни облъчват как позитивното мислене е толкова полезно за нас, ние естествено се съгласяваме с това нещо. Основният закон в нашата Вселена е Законът на привличането, който се изразява в следното: “Сходното привлича сходно.“. Което означава, че каквото ние излъчваме, на каквато вибрация се намираме, точно същото привличаме в нашия живот. За съжаление, ние сме забравили, че в момента, в който сме се родили, ние сме били едни души от светлина. Малкото дете обича абсолютно всички около него, толкова се радва на себе си и другите и излъчва безусловна любов. Няма търпение да се събуди, да започне новия ден и да живее живота такъв, какъвто е. За съжаление, с годините, ние се научаваме на много негативни програми. Научаваме се да се пазим, да се страхуваме, защото нашето его пораства, научава се да се пази от всичко и ние спираме да излъчваме онази безусловна любов, с която сме дошли на белия свят. Започваме да търсим негативното, с цел да се предпазим от болката, да заключим нашето сърце, да не би някой да ни нарани или нещо да ни каже, да не би под някаква форма – какво ще си кажат хората. Различни страхове и негативни програми усвояваме, с които ние ограничаваме, всъщност, онова, което сме – едно чисто сърце от любов и светлина.

Академия Щастлив Живот, мисли положително

Как можем да се научим да мисли позитивно?

1. Да се съсредоточим и да наблюдаваме нашите мисли. През деня като се усетим в емоционално състояние, да се запитаме: „Какво се случва в момента с мен? За какво мисля? Къде насочвам своята енергетика?“. На всеки един час може да си навием алармата на часовника и просто да се спираме и да казваме: „Стоп.“. Да се наблюдаваме как се чувстваме в момента, какво да направим, за да се почувстваме по-добре? Как се чувстваме в момента и къде отива нашата енергия? Защото където отива нашата енергия, там изтича нашата сила, там отива нашата душа и точно това в момента, привличаме в нашия живот. И ако не ни харесва онова, което привличаме, може просто да променим самата мисъл. Да се опитаме да се контролираме чрез самонаблюдение. Каква точно мисъл ни кара да не се чувстваме добре и как можем да я променим? Истина ли е това за нас, факт ли е или е някакво наше тълкувание на конкретна ситуация, например. Дали работим чрез любовта на сърцето или тук се включва нашето его: „Чувствам се обиден, защото той/тя така ми каза, така се случи.“. И ние пак не сме чиста любов, така че ако това се материализира, такъв ли живот желаем?

2. Да се събуждаме с намерение означава да живеем осъзнато. Какво означава това? Това означава, че когато станем сутрин рано, с каквото намерение тръгнем нашия ден, точно това ние ще привлечем в собствения си живот. Пример: среща. Ако благодарим за това, че тази среща ще мине прекрасно, тя наистина ще бъде такава. Ако се събудим и нашето намерение е да изживеем един вълшебен ден, нашият ден ще бъде вълшебен, защото винаги е според думите ни. Да внимаваме какво казваме, защото: “В началото бе словото.“. Да правим позитивни намерения за деня, защото знаем за феномена на само сбъдващото се пророчество, каквото кажем, това се проявява в нашия живот. „Слава Богу, чудесно ще мине тази среща. Благодаря на Вселената, че днес ще изживея един вълшебен ден.“. Така, че да се опитаме да включваме намерението, наблюдавайки нашите мисли, да правим действия чрез намерения. Винаги ще бъде според вярата ни и да се опитаме да повярваме, че денят ни ще бъде вълшебен, да вярваме повече в Бога, в себе си и в любовта.

3. Да търсим красивото и доброто. Защото сме свикнали да се концентрираме върху липсите, върху нещастията или какво ще кажат хората, какво дават по новините, а ние трябва съзнателно да търсим красивото и доброто, защото където се фокусираме, точно това ще продължаваме да преживяваме в живота ни. От нас зависи да контролираме нашите мисли, защото те стават наши думи, стават наши действия и впоследствие привличат събития, които ние преживяваме и наричаме наш живот или съдба. Ние като души от светлина привличаме в нашия живот хора, чрез които да изживеем кармични уроци. Да пускаме хората и да се съсредоточим върху хубавото, защото го има и хубавото ще дойде. Също може да си запишем списък с положителни неща, за които обичаме да мислим, за дейности, които обичаме да правим. И всеки път, когато се хванем за негативна мисъл, да се постараем да се префокусираме върху нещо от този списък. Въпросът е да имаме самонаблюдение, да имаме самоконтрол. Защото нашите мисли обикновено са циклични, на ден имаме около 60 000-90 000 мисли и ако започнем да ги записваме, ще се уплашим, че повечето повтарят едно и също: “Защо така, как така, виж това или онова?”, като една мисловна дъвка, така че ние трябва да се научим да контролираме нашите мисли, защото мислите привличат нашите емоции. Да не се оставяме на течението, просто да насочваме нашите мисли съзнателно, защото те се проявяват в един момент в нашия живот и ние ако водим негативен живот, това следва от нашите негативни мисли. Ако водим позитивен живот, означава че имаме хубави мисли. Много е важно да ги наблюдаваме, заедно с нашите емоции и да ги пренасочим в желаната посока с намерение.

Нашите предложения

-73%
Original price was: 185.60 лв..Current price is: 49.90 лв..
-78%
Original price was: 176.60 лв..Current price is: 38.80 лв..
-52%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 18.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-33%
Original price was: 1,800.00 лв..Current price is: 1,200.00 лв..
-31%
Original price was: 128.00 лв..Current price is: 88.00 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!