КАК ДА СБЪДНЕМ ЖЕЛАНИЯТА СИ? Нова статия в Обекти за ДНЕВНИК НА ВЪЛШЕБНИКА 😍

😍КАК ДА СБЪДНЕМ ЖЕЛАНИЯТА СИ?
Нова статия в Обекти за ДНЕВНИК НА ВЪЛШЕБНИКА 😍

Всички обичат маскарадите – можеш да се престориш на някой друг и хубавичко да се повеселиш от негово име, но да не се притесняваш какво ще си кажат хората. Тоест да си поиграеш, без да те спира отрезвяващата мисъл, че вече не си дете. А това сигурно е сред основните причини Хелоуин да става все по-популярен празник, не само сред най-малките.

Цели семейства и у нас ще се трудят в края на октомври над издълбаването на тикви за фенери във формата на зловещи физиономии, с каквито някога фермерите са гонели нечистата сила от домовете си в нощта на Вси светии. Е, ние тук си имаме и кукери, но вносният Хелоуин предлага оправдание за преяждането със сладкиши, а и далеч по-голямо разнообразие от костюми: на призраци, вещици, мумии, вампири, чудовища и дори пирати като Джак Спароу на Джони Деп. Да се потопиш в магическото и да се посмееш над страшното е полезно за здравето.

Дали обаче днес някой над 5-годишна възраст вярва, че с тиквен фенер може да изплаши зъл дух? Или че ако на 31 октомври хвърлиш обелката на ябълка зад рамото си, тя ще падне във формата на първата буква от името на бъдещата ти половинка, както са смятали шотландките преди век-два? Едва ли. А именно вярата (но не в призраци) заедно с насладата от забавлението е ключът към сбъдването на желанията според Стояна Нацева, авторка на новата книга „Дневник на вълшебствата“.

Там не се изброяват съставки на магически отвари, а се разчита на творческия заряд, вътрешната нагласа за промяна и … чувството за хумор. Най-важното е събрано в 10 насоки за сбъдване на желания:

1. Не губете енергия, като предъвквате неуспехите си. Мислете за това, което желаете. Уви, мнозина правят грешката да се ядосват какво нямат, защо така все се провалят… И захранват безпомощността: „Аз не мога… Нямам, няма и да имам…Никога няма да успея!“. Настройте се за щастие, просперитет и пътешествия!

2. Премахнете негативизма от вашия живот. Дайте си сметка какво ви трови, какво ви натоварва, а после опитайте да му избягате. Може да са черните хроники по новините, може да са срещите с роднини, които обичат да ви разказват за болестите си или с приятели, свикнали да ви плачат на рамото. Щом ви стане ясно кои са токсичните хора във вашето обкръжение, просто спрете или ограничете срещите с тях.

3. Вдъхвайте си увереност – ако сами не си вярвате, хората ще го „четат“ от вашето информационно поле и ще се държат към вас по съответния начин. Добре е постоянно да работите върху своето самочувствие. Все ще намерите пари за нова дреха, ако друго не помага.

4. Свикнете да откривате хубаво в лошото и да благодарите. Редовно прилагайте рефрейминг – техниката за преработване на негативните преживявания. При уволнение например може да си кажете: „Слава богу, че вече няма да ставам в 6 сутринта и да харча за бензин! Ще имам повече време за себе си, ще си почина хубавичко, ще се видя с приятели, а после ще измисля нещо.“ Помнете, че когато една врата се затваря, се открехват много нови – и от вас зависи коя ще изберете да отворите.

5. Научете се да действате, щом искате нещо. Така ставате творци на своята реалност, вместо напразно да чакате промяната да се случи отвън. Вълшебникът не зяпа, а сбъдва!

6. Влезте в състоянието на магьосници – нека всеки от вас да запуши устата вътрешния си критик с думи от типа на: „Няма нищо невъзможно! Аз избирам да играя.“ Забавлявайте се!

7. Избавете се от боклуците. Опитайте да изхвърлите 108 непотребни неща от вашия лаптоп или телефон, от вашия дом или кабинет, защото ви е нужно пространство, където ще разположите новите придобивки.

8. Никога не забравяйте, че Вселената е пълна с ресурси! Помислете си и вижте с какво е изобилна вашата лична вселена – с любов, с приятелства, с книги, с възможности за бизнес, с пари, с друго? Защото ние живеем на една планета, но всеки привлича различни неща. И съответно изпитва недостиг на други.

9. Отървете се от ограничаващите вярвания. Ако сега си мислите, че е трудно да се изкарват пари, или че няма как да си хванете свястно гадже, вероятно в основата са залегнали някакви предразсъдъци по линия на семейството и рода, нещо втълпено от познати/приятели или от медиите. Вижте какво ви липсва и защо още го нямате, после срещу всяко ограничаващо вярване напишете ново, оптимистично. Например, ако от едната страна заложите: „Не съм достатъчно красива…“, от другата да се чете: „Аз съм неустоимо чаровна и всички го забелязват!“.

10. Набележете си основна цел. Задайте си въпроса: „Какво искам най-много сега?“. Дайте си сметка защо още го нямате и действайте. Ритуалът „Цар/царица“ може да помогне: вземете молив, представете си, че това е вашият скиптър, насочете го и заявете някое лесно изпълнимо желание. Например: Искам да вечерям пица! В началото ще трябва сами да си осигурите поисканото, но съзнанието постепенно ще свикне, че е възможно всичко да се сбъдне – като с вълшебна пръчица. Да, първо ще поработите за малките желания, но ще видите колко бързо ще започнете да привличате и големи неща. Само не се отказвайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!