Как да създадем щастливи отношения.

В началото на всичко е любовта към себе си. Тя е основополагаща, за да може да дадем любов на всички други и да имаме щастливо съществувание. Тя е важна за да може да полагаш основите на своя живот, своите мечти и нужди. Докато ние мислим, че сме една половинка, и за да сме щастливи трябва да срещнем друга половинка, ние никога няма да имаме щастливи отношения. Ние сме 2 отделни индивида, отговорни самостоятелно на собственото си щастие и за собствените си потребности. Много е важно да подредите правилно ценностите си.

 

                                                                               

                                                

 

Всяко нещо, което поставяте над самия вас, е грешно приоритизирано и се явява проблемна зона, върху която трябва да работите. Много е важно отношенията с родителите да бъдат отработени, защото всички наши проблемни отношения с хората идват от детството.  Най-хубавата практика е да си направите списък с нашите нужди и мечти и лека полека започвате да ги гоните. Правите също и списък с вашите постижения и качества, защото само тогава може да имате здравословна връзка със себе си.  Следващият начин за създаване на щастливи отношения е, да оценим партньора си.

КАЧЕСТВАОТ 1 ДО 10
ФИЗИЧЕСКИ 
ДУША 
ИНТЕЛЕКТ 

 

Ако вие давате ниски оценки, то вие нямате бъдеще с него.

Нормалните взаимоотношения варират между 5 и 10 точки.

Още една техника за трансформиране на отношения. Попълнете таблицата.

Положителни качества на мъжа виОтрицателни качества на мъжа виТрансформирани отрицателни качества в +
комуникативеналчентой е пестелив
добърстуденпредпазлив

Качествата в третата колонка всъщност, са качествата, които ние трябва да отработим в самите нас, за да има баланс в отношенията ви.

Важен факт е, че нашите партньори нямат гадателски способности. Т.е. те няма как да познаят какво искате вие, как да се държат към вас, какво мислите. Поддържайте комуникацията по между си на високо ниво за да имате добри отношения. Споделяйте, казвайте му какво искате, какво е важно за вас, както и искайте той да ви споделя. Говорете си мило, без тон, без критики. Най-важното в една връзка е равнопоставените отношения, баланс 50/50% даване и взимане.  Трябва да отстоявате собствените си принципи, желания, емоции, защото никой освен вас не е отговорен за тях.

Нашите предложения

-26%
28.80 лв.
-26%
28.80 лв.

One thought on “Как да създадем щастливи отношения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!