Как да променим негативните мисли към позитивни?

Как точно да контролираме нашите негативни мисли? Всички знаем, че мисълта е материална. Каквото мислим, това привличаме. Може да не е днес или утре, може да е след година, но неизменно онова, за което мислим непрекъснато, ще стане част от нашия живот. Затова, от изключително голямо значение е, да можем да контролираме своите мисли. Знаем, че сходното привлича сходно и ако имаме непрекъснато негативни мисли, ще водим негативен живот. Ако мислим за хубави неща, съсредоточаваме се върху нашите цели, които сме си написали, надявам се.

Как да променим негативните мисли към позитивни?

 

Звучи лесно на теория, как да го направим на практика? Как да променим негативните мисли към позитивни?

Първо трябва да осъзнаем, когато сме в ситуация на негативност, кога чувстваме негативни емоции и кога имаме негативни мисли. Как става това? Когато непрекъснато се питаме как се чувстваме. Има друга техника: на всеки час да си навием часовника и да се попитаме дали към момента мислим позитивно или негативно? Какво привличаме към момента? Как се чувстваме, какви са нашите усещания в тялото? Къде отиват мислите ни? Ако имаме възможност, да си навием аларма на телефона, и на всеки кръгъл час, може и да си ги записваме, какво точно мислим и как се чувстваме към конкретния час?

Но във всеки момент, когато не се почувстваме добре, има три начина, чрез които можем да променим фокуса на нашата мисъл. Защото, където отива фокусът на мисълта, там отива нашата енергия. Където я даваме, това храним и това привличаме. Така че, от изключително голямо значение е, да направляваме нашата енергия към хубави неща, да контролираме мисълта си. Нужна е предварително малко подготовка. Да извадим лист и химикалка и да напишем две колонки. В първата колонка 10 неща, за които обичаме да мислим. Тук може да е детето ни, любимата жена или мъж, любимо хоби или работа, пътешествия – нещата, които обичаме да се напишат в лявата колонка. В дясната колонка пишем дейности, които обичаме да правим: обичаме да ходим на разходка, да гледаме кино, да четем подходяща литература. Харесва ни да гледаме видеата на Стояна. Пишем десет неща, които обичаме да правим.

Способи Как да променим негативните мисли към позитивни?

Първият способ е, в момента, в който установим, че мислим нещо негативно, вадим нашия списък и избираме от лявата колонка нещо, върху което да префокусираме нашата мисъл. Нуждаем се само от воля. И ако, примерно, първа точка е нашето дете, започваме да си мислим колко обичаме нашето дете, как обичаме да си играем с него, неговия смях, неща, които ни зареждат! С мисълта и с волята си превключваме от негативното към позитива. Нужни са няколко тренировки, но си заслужава.

Вторият способ е, от втората – дясната колонка, избираме една от дейностите, които да предприемем. Обичаме разходка – отиваме на разходка. Обичаме кино – отиваме на кино. По този начин, чрез силата на мисълта и волята, префокусираме от негатив към позитив.

Третият начин е, когато усетим негативна мисъл, която ни потиска и ни сваля вибрациите. Наприемр: „Това нещо няма да се получи“. Тогава я преобръщаме и си я казваме 10 пъти, силно на глас, или ако сме сред хора – наум, но когато е произнесено през гърлената чакра, действа много по-силно: „Напротив, точно аз съм позитивен човек и всичко ми се получава!“. Повтаряме го десет пъти на глас, ако не можем – умствено – винаги е по-добре да проговаряме с увереност на глас. Естествено са нужни сила на волята и трябва да наблюдаваме и да положим усилия, защото няма нещо, с което, като с магическа пръчка да префокусираме нашето негативно мислене към нещо позитивно. Заслужава си, защото по този начин формираме нашия нов позитивен начин на живот. Защото, където отиват мислите, чувствата и емоциите ни, каквото храним с нашата енергия, това неминуемо ще се появи в нашия живот.

Това са три изключителни важни практики, които ви съветвам да започнете да практикувате още от днес. Имам обучения и книги, които да ви помогнат: „Бъди центърът на своята Вселена“, „ Правилата на царицата“ , „Силата на рода“, „Живот без страхове”, „Енергията – Презареждане”.
Първо инвестирайте в себе си и развийте навици, които изискват постоянство и програма. Можете да вземете всички книги на г-жа Стояна Нацева с подаръци в Щастие в кутия, вижте тук.

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!