Как да превърнем отрицателната ситуация в положителна.

Как да превърнеме отрицателната ситуация в положителна.

Тази техника препоръчва Вес Хопър “Удивителната сила на благодарността!”
Ако преживявате негативен сценарий , се опитайте вместо да оспорвате, да приложите един от законите на вселената, закона на противоположностите (полярността). Според този закон всяко нещо има две равни и противоположни страни. Всяка ситуация, която изглежда лоша, съдържа равно количество добро, стига да го потърсите
Ето как да прилагате несъпротивата при всяка ситуация.
а/ Първо, напомняте си, че вселената е благосклонна към вас.
б/ Второ, напомняте си, че вие решавате как да наречете ситуацията – добра или лоша.
Известно е, че съпротивата (определянето на преживяването като лошо) увеличава страданието и удължава изживяването. Влагането на енергията в „лошото” преживяване само поражда още подобни на него! Ценното в несъпротивата е, че наистина ускорява процеса и ви води по-бързо към добрата част!
Ето защо открийте доброто в ситуацията и бъдете благодарни за него!/
Напишете (това е задължително!) на лист хартия плюсовете от неустройваща ви жизнена ситуация (мъжът зи е напуснал семейното огнище; нe ви връщат заема; проваляте се на изпит; нямате работа и т.н.).
На пръв поглед изглежда сложно, но теоретично, абсолютно всяка ситуация има своите плюсове, но е нужно да ги откриете.
Дори да напишете 2-3 – това също е резултат. Но колкото повече – толкова по-добре!
След завършването на това увлекателно занятие напишете на същия този лист:
“Скъпа Вселена или Матрица (или Симорон Степанич, или Бог, или Живот, или Вашето обръщение към Висшите сили), ако смяташ, че съм заслужил/а тази ситуация, аз я приемам с благодарност, но, ако е възможно, направи така, че утре до обяд да ми върнат парите и също да получа голяма премия (или мъжът ми да се върне и да ми подари пръстен с изумруд в знак на вечна любов; да ми предложат нова по-високоплатена работа) и т.н., и т.н.
Същността на тази техника е в това, да се отделим от резултата, да се смирим със ситуацията и даже да благодарим за нея, но при това, приемайки всеки вариант, ясно да се формулира желаното ново.
Накратко – намираме позитив в това, което не ни устройва, благодарим и поръчваме подобряване на ситуацията до немислими размери. По този начин проблемът намалява своята значимост, получават се много плюсове и лесно се “пуска” желанието .Листът се скрива някъде, да не ти е пред очите.
Техниката може да се прави по всяко време – няма точен ден/час/съобразяване с лунните фази – просто когато попаднете в “лоша” ситуация, направете я добра.
Например:
Не мога да намеря подходящия човек за мен, но това има своите плюсове:
– Мога да се занимавам с творчество за свое удоволствие.
– Мога да отида на почивка, без да се съобразявам с нечий чужд график.
– Мога да прекарвам с близките си/приятелките си цялото си свободно време.
???
Мила Вселена, от цялото си сърце ти Благо-Даря! Аз, със смирение и благодарност, приемам това и зная, че всеки има своя час и сега за мен тази неопределеност носи само ползи! Но, ако е възможно, направи така, че в живота ми да се появи подходящия мъж!

Нашите актуални предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!