Как да чуваме вътрешния си глас?

Питате ли се как можете да чуете тялото си и истинските желания на душата?

Искате ли да чуете мечтите на ума и сърцето?

i love me

Съвременното общество е фокусирано върху външния свят. Нашето внимание се абсорбира през цялото време от външни стимули, все повече и повече ни отвлича от нашите вътрешни. Как да постигнем баланс между външния и вътрешния свят? Как да чуем желанията на душата си? Как да живеем според волята на сърцето? Ще се опитаме да намерим отговори на тези важни въпроси за всеки човек.

Повечето хора не могат да отговорят на най-простите въпроси за истинските си желания, техните чувства и усещания в тялото. Постоянно концентрирайки вниманието в главата си, ние се отдалечаваме все по-далеч от себе си, от вътрешния си свят, от сърцето си, от истинските си нужди. Такава тенденция води до психосоматични разстройства, когато тялото започва да ни “крещи”, че сме се отклонили от правилния път. Резултатът е недоволство от живота и депресия. Изглежда, че има всичко: пари, бизнес, кариера, семейство, деца. Но няма щастие. Животът не е щастлив. Душата боли от това, че никой не я чува отдавна.

Как да промените себе си и живота си?

Има прости техники и технологии, които ще ви помогнат да си възвърнете себе си и да живеете жив живот, следвайки пътя на призива на душата.

1.Научете се да се спирате ежедневно много пъти и да зададете въпроса: “спри! Как се чувствам сега? “Такива „спирки ” ще изместят вниманието ви от главата към вътрешния свят, към изследването на душата. С течение на времето те няма да са необходими, просто ще свикнете да осъзнавате чувствата си, да спрете да ги потискате, да ядете или да ги изтласквате. Ще започнете да разбирате по-добре себе си и да чувате истината, от която се нуждаете. Например, ако се чувствам тревожно във връзка с една или друга ситуация, ще се запитам: за какво точно се притеснявам сега и как мога да разреша този въпрос? Как мога да се чувствам в безопасност? Най – често нашето вътрешно дете се страхува-кажете си няколко думи за подкрепа и тревожността със сигурност ще изчезне.Съзнателното общуване със себе си е висш пилотаж. Не е лесно човек да осъзнае чувствата си, защото няма навик да слуша себе си. Постоянно си задавам въпроса: “какво чувствам сега?”, ние придобиваме навика да бъдем в контакт със себе си, да излезем от автопилота до вниманието и да придобием свобода.

2.Задайте си въпроса: “какво наистина искам?”. Вземете лист хартия и напишете всичко, което “чувате” в себе си, без оценки и осъждане. Душата тихо ни шепне за своите нужди и желания, но ние, правейки други неща, просто не я чуваме. Преди да пишете за това, което наистина искате, можете да се обърнете към душата си и да кажете: “Скъпа моя Душа, прости ми, че толкова често пренебрегвам гласа ти, искрено съжалявам за това. Благодаря ти за търпението! Обичам те, Душа моя. Сега съм готов да чуя всичко, което ми кажеш.”

Настройте душата си, започнете да пишете. Как определяте, че това е желанието на душата, а не на ума? Лесно. Желанията на душата предизвикват трепет и така наречената “да-реакция”, вие се чувствате добре и радостни. И желанията на ума винаги са свързани с „трябва”, „трябва”, „трябва”. Те нямат чувства. След като напишете всичко, което идва като послания на душата, прочетете внимателно и се запитайте какво ми пречи да го направя? Какво ще ми помогне да преследвам желанията на душата си? Какво мога да направя сега? Умът може да започне да се съпротивлява на тези желания и това вече е вътрешен конфликт – когато главата казва едно, а душата желае друго. Това несъгласие в нашия свят не ни води до желания резултат и създава психосоматика в тялото. Ако не можете да преодолеете това несъгласие сами, можете да се обърнете към специалист за помощ.

 

3.Нашето тяло е нашият верен приятел. Чрез болката тя сигнализира, че правим нещо нередно. Но съвременният човек най-често просто пренебрегва посланията на тялото си, а симптомите се задушават с хапчета и лекарства. Това е задънена улица. Изграждайки диалог с тялото си, започваме да живеем пълноценен здравословен живот. Запитайте се: “чувствам ли се удобно в тялото си?” Отговорът на този въпрос определя качеството на живота ви. Много е хубаво, когато не само чувствате комфорт в тялото, но и чувствате шофиране, сила, енергия и удоволствие. Задавайки си въпроса: “какво чувствам сега в тялото?”, вие поддържате контакт с тялото и енергията в него. Можете да установите или възстановите диалога с тялото си, като му напишете писмо: “скъпо мое тяло, прости ми, моля те, за това, че ти причиних болка и страдание, съжалявам, много съжалявам. Много те обичам и ти благодаря, че си толкова красива.” Говорете с тялото си, кажете му думи на любов и възхищение. То чува всичко и ще ви отговори със сила и здраве.

Защо правиш всички тези трикове? Отговорът е прост: за да се постигне основната цел на съвременния човек – връщане към душата си, разбиране на нейните нужди, познаване на нейните задачи. Последствията от постигането на тази цел ще бъдат три важни аспекта на живота: усещане за вътрешна истина, разчитане на вашата власт и искрена любов към себе си. Само при такива условия хората могат да станат свободни и щастливи в нашия труден и динамичен свят. Ще могат искрено да дадат своя дар на света и да живеят съзн

нашите актуални продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!