Как чрез самолишение отхвърляме женствеността си

Как чрез самолишаване отхвърляме себе си

ЛИШАВАНЕ НА СЕБЕ СИ

Доста жени страдат от тъй наречения симптом „Лишаване на себе си“, който буквално е симптома на отхвърляне на женствеността.

 Какво е „Лишаване на себе си“?

– Това е ситуацията, в която дадена жена отива да пазарува в магазина или на пазара  и купува продукти за децата, за съпруга си,  за кучето, за родителите, а за себе си или не остават пари, или казва, че това, което иска да си купи не е важно и не е наложащо.

-Спестяването за сметка на себе си е когато не пестите никакви пари за семейството си, но когато става въпрос за харчене на пари за себе си, винаги си казвате: “Друг път ще си го купя. Сега не ми е спешно. Има по-важни неща, които трябва да купя.“.

– Това лишение се изразява и в носенето на един чифт маратонки, един чифт официални обувки, две-три рокли, няколко чифта дънки и тениски, и повече домашни дрехи, които износвате, но децата и мъжа ви винаги са спретнати и облечени според модата.

– Това грешно лишаване на себе си се изразява дори в зашиването на бельото, чорапите и чорапогащниците, и това не притеснява жените, които икономисват, защото според тях „няма кой да види кръпката“.

– Жените с този симптом, когато отидат в скъп магазин, от който имат намерение да си купят нещо, винаги намират най-евтините стоки и купуват тях.

– В тялото на една такава жена живеят двама души. Единият много иска да си купи нещо стилно, нещо скъпо и хубаво, нещо само за себе си, но другият човек винаги надделява и накрая жената не купува нищо, за да спести пари. А всъщност за какво отиват тези пари? Отново за другите, не и за себе си. Всички други са по-важни пред самите тях.

– Това спестяване се проявява и в ситуации, когато жената има пари, има възможност, но когато отиде на пазар, купува само най-необходимите продукти и нищо повече, макар много да и се иска да си купи „онази маска за коса“, или „хубавата, черна дамска чанта“. Тези жени винаги се задоволяват с това, което имат.

Всяка жена, която лишава себе си, ще разбере какво имаме предвид. Може би и много жени ще се припознаят в това описание. Тук дори не са необходими допълнителни обяснения, за да разберете каква е разликата между разумно харчене и лишаване на себе си. Спестяването за сметка на себе си в течение на времето се превръща в навик и патология, която е много трудна за лечение. Това се случва при хора, които нямат аргументи, че чувстват любов към себе си, и за това защитният механизъм се включва и не позволява да се правят никакви “излишни” разходи.

 

Жена, която лишава себе си:

– губи женския си чар;

– лекотата и магията изчезват от живота й;

– всичките и проблеми личат на лицето и;

– мъжете не се интересуват от тях, освен в случаите на полза;

– умората и недоволството от живота се появяват;

– щастието става недостижимо за тях;

 

Защо лишаваме себе си?

-Зад лишенията винаги се крие някакъв голям страх и/или вина. Те винаги мислят по този начин: “Сега, ако похарча тези пари, може утре да нямаме пари за нещо много по-важно?!  По този начин ще причиня “нещастие” или дори “смърт” на близките си!” Това се дължи на дълбок страх, идващ от детството.

-„Ако не харча за себе си, никой няма да ме обвини за нещастията, които могат да се случат по моя вина, ако нямаме пари.“ -това е желанието да останеш невинна. Много детско желание. Една зряла жена винаги може да поеме отговорността за действията си.

-По този начин се жертва собственият живот, собствената красота, в името на “спасението” на другите. А саможертвата никога не е безкористна.

-И тук отново говорим за гордост. Сякаш животът на другите зависи от вас, вие сте толкова Всемогъщи, че можете да предотвратите нещастието на близките си.

-Защо това да е знак за загуба на женствеността? Жените, които спестяват на свой гръб, работят върху мъжките енергии, а това са строг контрол, отговорност, защита и спасяване на другите.

-Ако една жена включва режим на лишаване  и спестяване, това означава, че тя “изключва” жената от себе си. И няма абсолютно никакво  значение от какво спестява тя. Важен е принципът.

-Зрялата жена не се притеснява за парите, защото не се натоварва с “контрол” и “отговорност” за живота на другите. Тя не страда от самонадеяност и чувство за величие. Тя знае, че не е дошла на тази Земя, за да отговаря за живота на други хора.

 

-Ако има пари, жената лесно ги харчи за себе си и не се тревожи за това. Ако вдишвате, трябва да издишвате. Не може само да вдишвате и да пестите от издишването през цялото време.

-Ако изпитвате страх от това да не останете без пари, това означава, че дълбоко в себе си все още живее вашето вътрешно дете, което надделява над възрастния човек.

-Ако лишавате себе си, знайте – не става въпрос за пари, а за принципа на жертвоготовност. Вие жертвате живота си и винаги слагате другите през вас. Нарушавате един от най-най-важните житейски правила!

-Жената, която икономисва за свой гръб,  няма време за себе си, няма желание да направи нещо с живота си. Тя е заета от други проблеми, които изглеждат по-важни от собствения й живот. Така че, не винаги става въпрос за пари. Винаги има и алтернативни начини да се грижите за себе си и да се чувствате красива. Научете се да си правите домашни маски за лице. Научете се да шиете и да експериментирате със старите си дрехи. Правете си прическа, гримирайте се.

Никога не лишавайте себе си:

От здравословно хранене. Една жена не трябва да пести от здравословна храна. Вие целогодишно трябва да се храните здравословно и да се грижите за своето тяло.

От козметиката. Пряко задължение на жената е да бъде красива. Когато си слагате грим, трябва да се чувствате като кралица, защото в този момент се формира и вашето достойнство. Абсолютно всяка жена трябва да се грижи за красотата си, за кожата си и за самочувствието си.

– От грижа за косата. Ако имате финансов недостиг, това не ви оправдава, защото можете да си направите всичко сами. Вече има достатъчно много информация в интернет за приготвяне на маски, балсами, илачи за коса.

– От покупка на бельо. Жената трябва да обърне специално внимание на бельото. Извършете ревизия на гардероба си и изхвърлете всичко избледняло, старо, неудобно, скъсано бельо. По принцип бельото е тест. Какво бельо имате, такова отношение  имате и към тялото си и към женствеността си.

– От домашното облекло. По принцип най-малко внимание обръщаме на домашните дрехи. Можете да разберете какво е мнението ви са себе си, по това, с което ходите у дома, когато никой не ви вижда. Не носете стари анцузи, стари тениски, халати, суитшърти и пеньоари. Вие сте жена. Носете поли, носете рокли, носете блузки и ризки с красиви деколтета. Носете бижута. Веднага ще видите как животът ви ще се промени.

– От грижи за емоционалното си състояние. Жената трябва да се грижи за вътрешния си мир, за душевното състояние. Тя трябва да поддържа вътрешната чистота и вътрешното си пространство чисто от страх и безпокойство. Жизнено важно е да правите неща, които ви радват, които ви удовлетворяват и ви правят щастливи.

Нашите актуални продукти

2 thoughts on “Как чрез самолишение отхвърляме женствеността си

 1. User Avatar
  Таня Желязкова says:

  Ооо така правя аз!
  Правя си подаръци сама щом ми хареса нещо?Създавам си радост на душата сама ! Не чакам на никой да ми я създаде!???

 2. User Avatar
  Боряна Балева says:

  Грижата за себе си е част от любовта към себе си. Винаги ме радва всяка нова дреха, правя си снимки и подбираем храната си. Това е отношение към себе си и стандарт, който изгражда сам, ако поискаш.
  Благодаря ❤️ ❤️ ❤️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!