Как Александрина Попова променя живота си след обученията в Академия Щастлив Живот?

Как бихте представили себе си?

Казвам се Александрина. На 34 години съм. Имам дъщеря на 7 . През последните 17 години работех в семейната ни счетоводна кантора, но реших, че е крайно време за промяна. Миналата година беше най-динамичната в живота ми. Продадох апартамента си в град Пловдив, в който живях последните 25 години. С дъщеря ми се преместихме в София при годеникът ми. Купих си апартамент в София, за който бях мечтала. В процес съм на напускане на работата ми като счетоводител и в търсене на нещото, което ще ме направи щастлива и ще го работя с удоволствие.

– Как личностното развитие помага според вас? Как вие промените живота си?

Вярвам, че винаги можем да сме по-добра версия на себе си. Хубаво е да намираме слабите си страни и да работим върху тях. Така в даден момент точно те ще се превърнат в силните ни такива. Както искаме партньорите ни да се променят, така е хубаво и ние да го правим. През последните години животът ми се промени изцяло. След като преди 4 години се разведох, реших че е време да се заема със своето личностно развитие и че е време да започна да работя върху слабите си страни. Мирогледът ни трябва да се разширява. Ако до преди години смятах, че книгите и курсовете за личностно израстване са пълна глупост, днес съм на тотално различното мнение. Просто трябва да започнеш да осъзнаваш сам някои неща и тогава вече е доста лесно да работиш върху себе си.

– Какво означава любов към себе си? Как обичате себе си?

Любовта към себе си трябва да е на първо място. Много хора ме гледат странно когато го кажа, но ако ти не обичаш себе си и не се чувстваш добре в тялото си и чисто емоционално, то ти няма как да си и добра майка, съпруга, приятелка. Когато се научим да обичаме себе си, тогава можем да дадем и любовта и цялото внимание и на най-близките ни хора. Само тогава ще сме спокойни и ще сме най-добрите и за тези, които обичаме. Не трябва да се чувстваме гузни, когато имаме нужда от време само за себе си – било то дори да отидем в другата стая и да почетем книга 1 час. Има много жени, които след като са майки, се чувстват гузни ако решат да оставят децата си на някой да ги гледа и да отидат да си починат. Това е много грешно. Всеки човек има нужда да се презарежда и няма нищо лошо в това. Не сме егоисти ако имаме нужда от подобно нещо. Дори смятам, че това прави семейството по-здраво.

– Какви нови знания и навици ви помогнаха да промените живота си?

Когато преди 4 години се заех да променям мисленето и навиците си, това беше времето точно по Ковид кризата. Бих казала, че това беше най-добрият момент за мен за промяна. Започнах да ставам сутрин, да отделям по 20-30 минути за четене на книга, да тренирам по 20-30 мин сутрин йога и просто така да крада по 1 час само за мен, преди да са стартирали задачите ми за деня. Това се оказа буквално животопроменящо за мен. Малките навици, следвани всеки ден, водят до големи резултати.

– Какви са вашите хобита, увлечение? Как си почивате ? Какво ви дава енергия и ви вдъхновява?

Обожавам да пътувам и да откривам нови места. Авантюристична натура съм и приключенията са моето хоби и това, което ме зарежда. Преди 5 години стартирах свой блог за пътувания Sanya’s world и това е нещото, което ме вдъхновява и което до някаква степен ми помогна да осъзная, че имам нужда от промяна в живота си, че имам нужда да започна да правя нещо, което да ми носи удоволствие и смисъл.

– Как Академия Щастлив Живот промени живота ви? Какви са вашите осъзнавания от обученията?

Лятото една приятелка ми каза за Академията и че е много доволна от нея. Честно казано в началото не се заинтригувах. Някак си не бях мислила за обучения с ментори до тогава. Но в един момент си казах, че може би трябва да пробвам. Изгледах няколко вида на Стояна и ми допадна. Хареса ми енергията и реших, че това е моето място. Оказах се права. Материалът е много, наистина много. Толкова информация и подбрана по най-добрият начин. Всичко е обяснено на разбираем език. Мотивацията ми се засили и някак си ми се изясни с какво искам да се занимавам. Осъзнах, че доста хора са ми казвали, че ми се отдава темата мотивация и личностно развитие, организация на времето, но тези неща просто минаваха покрай ушите ми. Сега вече се заех да се развивам в тази насока. По време на Академията за треньори си направих страница във фейсбук и инстаграм ‘’Днес е вчерашното утре’’, в която давам съвети на хората и се опитвам да развия в момента. Също така започнах да правя и консултации, за да помагам на хората с мотивацията и организацията на времето.

-Какъв съвет бихте дали на човек, който не се чувства удовлетворен от живота си? От къде трябва да започне промяната?Как човек може да промени реалността си?

Колкото и да ви звучи като клише, всичко в животът ни зависи от нас самите. Не можем да чакаме да дойде някой и да ни направи щастливи или да промени животът ни. Не можем постоянно да гледаме другите колко са успешни, а ние самите да не правим нищо за това да успеем. Трябва постоянно да се развиваме. Животът е много кратък. Аз като един типичен представител на зодия Близнаци постоянно записвам курсове, постоянно пробвам нови неща, нови идеи. За да направим промяната трябва да осъзнаем, че имаме нужда от това и да не спираме да работим за нея всеки един ден. Нещата не се случват лесно. Но ако се случваха лесно, всеки човек щеше да е успешен. Това е разликата – едни се отказват бързо, а други се опитват всеки един ден да постигнат целите си. Много хора са ме питали от къде имам толкова мотивация да правя толкова неща едновременно – да пътувам, да работя, да записвам нови неща, да си гледам детето. Човек когато има желания, може да направи така че в 24 часа да събере всичко, което иска да направи.

-Какво бихте пожелали на нашите последователи?
Пожелавам ви да сте най-вече здрави, защото само това не зависи от нас. А когато имаме здраве, то можем да постигнем всичко. Следвайте мечтите си и не оставяйте хората да ви отказват от тях. Ако някой ви казва, че се заемате с глупости – започнете да работите два пъти по-упорито, за да успеете и да докажете, че са сгрешили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!