Изкуството на разфокусирането

“За да отпуснете единия мускул, трябва да напрегнете другия”.
Така един лекар каза на пациент. Точно така. И в живота работи така. Ако имате проблеми в семейството и не можете да ги разрешите по никакъв начин, това е така, тъй като все още нямате средства и възможности. Трябва да насочите цялото си внимание към работа. Направете кариера, може би започнете да търсите нова работа, за да промените нещо драстично и да подобрите живота си.

Ако имате проблеми на работното място, които също все още не могат да бъдат решени, нямате ресурси за това, трябва да се справите със здравния си проблем. Например, излекувайте зъбите си или започнете да спортувате. Ако възникнат проблеми със здравето и все още няма възможност за тяхното радикално решаване, е необходимо не само търпеливо да се подлагате на лечение – трябва да се занимавате с работа, личен живот или творчество.

 

Академия Щастлив Живот

Можете дълго да изброявате проблеми, които понякога не могат да бъдат решени. Те не се поддават на решение и това е всичко. Трябва да чакаме и да търпим. Но има средство за подобряване на ситуацията – трябва честно да положите всичките си усилия в съвсем различна област, където всичко зависи от вас.

Нерешим проблем – той е като спазъм, като парализа. И мозъкът вече е уморен да мисли, да търси изход от порочния кръг, вече е “прегрял и замръзнал”. Трябва да положите усилия в нещо друго, в нещо, което е достъпно и се поддава на вашето влияние.

Ще се изненадате, но скоро ще започне да се решава проблем, който не е решен по никакъв начин. Ще започнат подобрения, ще се появят възможности. Можете да дишате свободно и да измислите нещо. Решението ще дойде от само себе си, често се случва. Ситуацията се “отпусна”, излезе от състояние на парализа и ступор, стана мека и податлива. Понякога се решава без нашите усилия.

Този метод работи в отчаяно положение, когато нищо не може да се направи. Всъщност можете. Само в друга област, в тази, в която нещо зависи от вашите усилия. След известно време ще започне подобрение там, където всичко е преди не е могло.

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!