Г-ЖА СТОЯНА НАЦЕВА КОРИЦАТА НА ОНЛАЙН СПИСАНИЕ “НОВ СВЯТ ЗА ЖЕНАТА” 2023 Г.

Г-ЖА СТОЯНА НАЦЕВА КОРИЦАТА НА ОНЛАЙН СПИСАНИЕ "НОВ СВЯТ ЗА ЖЕНАТА" 2023 Г.
Ментор Стояна Нацева, е основател на престижната и единствена по рода си в България, Академия “Щастлив Живот”, отличена с най-висока награда GRAND PRIZE VIENNA 2022 и “Компания на Годината” 2023 в категория “Образование и Обучение” Личностно и Бизнес развитие.

1. На какво отдаваш мащабния успех на твоята Академия?

г-жа Нацева: На това, че самата аз следвам модела на поведение, който преподавам – така моят успех е и доказателство за ефективността на уникалния метод на директните промени DIRECT CHANGE SOLUTION. Посветих 25 години от живота си на натрупването на знания и систематизирането им, преди да го патентовам. Днес Академия „Щастлив живот“ е моя сбъдната мечта. Тази модерна компания е насочена към провеждането на обучения за личностно и бизнес израстване; вече над 100 000 души са преминали през нашите 50 платени програми и са променили живота си.
Само за пет години Академията стана абсолютен лидер в сферата на личностното израстване у нас – заради качеството на услугите, които предлагаме и силната комуникация с нашите клиенти.
Вярвам в това, което правя. В проекта Академия „Щастлив живот“ вложих много знания, обич, труд и резултатите са налице – получавам ежедневно благодарности от наши клиенти, а също и многобройни местни и чуждестранни награди.

2. Кои са най-важните черти на характера, за да бъде човек успешен в своя живот?

г-жа Нацева: Безспорно най-важното е да познава добре себе си и личната си дефиниция за успех. Всеки влага в това понятие нещо различно и ако осъзнае какво е то, ще може да го постигне. Твърде много хора преследват чужди идеали и представи за успех, това не им позволява да се почувстват щастливи.

Щом осъзнае какво наистина иска, човек трябва да си постави цели и да положи дисциплинирани усилия за постигането им. Като цяло успешният човек развива реалистичен, критичен, но в основата си положителен начин на мислене. Той или тя трябва да вижда и мисли мащабно, да намира ресурси и да приема провалите като израстване. Самата аз се уповавам на балансирания системен подход към живота и необходимостта да се отделя достатъчно внимание, енергия, време и ресурси за развитието на всички важни сфери в човешкия живот – отношения, здраве, кариерен ръст, хоби, материални блага и всичко друго, за което се сетите.

3. Може ли човек да живее без страхове?

г-жа Нацева: Сигурна съм, че много хора си задават този въпрос, затова и моята книга „Живот без страхове“ е сред най-търсените бестселъри. Няма как да я преразкажа тук само в няколко изречения, но да – човек може да надвие страховете си, да надскочи ограниченията си и да вложи енергия, вяра и мисъл в постигането на мечтите си.
Както „Живот без страхове“, така и останалите ми 11 книги се радват на читателски успех, защото са книги решения. Всяка от тях дава конкретни насоки и упражнения за преодоляването на всевъзможни препятствия по житейския път. В „Изборът ЛЮБОВ“ например се фокусирам върху изграждането на трайни емоционални връзки, на щастливи отношения с партньора. В „Силата на рода“ показвам как трябва да се работи с родовите травми и как може да се извлече максималното от познанията на поколенията преди нас. Друга моя книга – „Живей в изобилие: Енергията на парите“ помага на читателите да се ориентират в причините да не се радват на финансова стабилност. Първа и най-важна сред тях е отказът от поемането на отговорност за качеството на живота, който води всеки един от нас. В България това е особено широко разпространен модел на поведение – да се оплакваш, да търсиш виновни и да ги намираш; да не правиш нищо, за да подобриш положението си. Но щом сме здрави и най-важното – имаме работещ мозък, трябва да го използваме! Чрез разума си можем да анализираме грешките си, да си взимаме поука, да обмисляме нови идеи, да черпим примери от успехите на другите и да ги използваме като трамплин за нас самите.

4. Какво те мотивира да продължаваш напред с бизнеса си?

г-жа Нацева: Преди всичко аз харесвам това, което правя. За мен основаването на Академия „Щастлив живот“ не е просто печеливш бизнес, а мисия в истинския смисъл на тази дума. Аз съм едновременно мотиватор, преподавател, предприемач и творец. Всеки ден изпитвам дълбока вътрешна благодарност и удовлетвореност, че съм необходима, че чрез моите знания мога да помагам на другите. И не спирам да уча, да добавям опит, да търся нови предизвикателства.

5. Как се справяш с предизвикателствата в живота?

г-жа Нацева: Изобщо не си представям живота без тях! Предизвикателствата правят съществуването смислено и пъстро, да им отговориш умно и с достойнство е единственият начин да вървиш напред и нагоре.
Вижте как звучи самата дума – тя по определение предполага ответно действие. А аз винаги съм казвала, че ние си вредим най-вече когато бездействаме, носим се по течението и приемаме другите за виновни за нашия неуспех. Всеки от нас е дошъл на тази прекрасна планета с определени качества, има своите силни страни и дарби, просто трябва да ги осъзнае и приложи. От друга страна всеки има мечти и цели, до които трябва да дорасне чрез развитието на адаптивност и други ценни способности. Още в една от първите ми книги – „Бъди центърът на своята вселена“, съм начертала пътя, по който може да стане това. Там става дума за превъзмогването на песимизма, за отстояването на личните граници, за справянето с негативизма и завистта, както и за много други „препъни камъчета“ по пътя към личното благоденствие. Забелязвате ли, че избягвам думата „проблеми“? От собствен опит знам, че е по-добре да я заменим с „предизвикателства“ или със „задачи“ за решаване, с намиране на ресурси и ежедневни действия по посока на целта. Ако подходът не сработи, сменям стратегията, но не и целта.

6. Какво означава да е щастлив човек? Има ли пълно щастие?

г-жа Нацева: Щастието е лично и дълбоко вътрешно състояние на удовлетвореност.
Ако има универсално правило за постигането му, то е, че никой отвън не може да ни направи щастливи хора – не и ако ние самите не се заровим в себепознанието, не приемем себе си с всичките си качества и не поемем по пътя на развитието в конкретната желана посока. Щастието е в пътя към изграждането на себе си.
Няма двама души, които да си приличат във всичко, затова няма и две съвсем еднакви определения за щастие. Всеки сам е отговорен за излизането си от позицията на малкото дете, защото само зрелият и отговорен за действията си възрастен човек може да стане творец на своя живот и господар на собствената си реалност.

7. На какво най-вече искаш да научиш хората, които се обръщат към теб?

г-жа Нацева: Точно на това, за което вече стана дума по-горе – да поемат отговорност за живота си, да не търсят оправданията за неуспехите си другаде, да обичат себе си, да си вярват и да сбъдват мечтите си. Да помнят, че единственият човек, който може да им попречи да достигнат желаната реалност, са те самите. Ще видите тази „червена нишка“ да преминава през всичките ми книги, но тук ще отбележа по-специално „Енергия: Презареждане“, защото много често към мен се обръщат хора, които сякаш нямат сили за нищо. Къде изтича тяхната енергия, как са позволили да намалее вътрешната им сила? Помагам им да си отговорят на тези въпроси, защото енергията е невидима сила, но тъкмо тя задвижва взаимодействието между органите и системите в телата ни. Това е нещото, което събира и задържа елементарните частици на материята във функциониращо цяло.
Да го кажем така: колкото повече енергия имате, толкова по-хармонично живеете, сбъдвайки мечтите си. Колкото по-висока е енергийната ви вибрация, толкова по-лесно материализирате хубавите неща в живота си.

8. Кога една мечта е невъзможна? Има ли такива?

г-жа Нацева: Мечтата е нещо прекрасно, но абстрактно. Познавам хора, които обичат да мечтаят, но не правят нищо, за да направят желаното реалност. Затова ги насочвам към разговор за цели – те са конкретни, измерими, достижими и зависещи от самия човек. Мнозина се разпиляват в желанията си да променят независещи от тях обстоятелства или да контролират други хора, което е и неморално, и невъзможно, защото всеки има право на своята свободна воля.

9. Посланието ти към читателите на ‘Нов свята За Жената”

г-жа Нацева: Скъпи читатели, бъдете дръзки! Мечтайте смело, поставяйте си цели и правете стъпки към постигането им! Животът може да бъде или интересно приключение, или безсмислено съществуване. Изберете какво искате и действайте! Аз знам, че вие можете. Дори и никой да не вярва във вас, аз вярвам във всеки един от вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!