Добри ли сте към себе си и другите?

Добри ли сте към себе си и другите?Какво всъщност е доброто?  Доброто е истинско само ако е дадено от любов и ресурс. Доброто се прави анонимно, безвъзмездно и от чувство на изобилие. Преди да направите нещо за някой, винаги го питайте дали иска да приеме това добро, защото в някои случаи, в стремежа си да правим добро за хората, ние ги задушаваме от внимание, от помощ, от грижа и им пречим да научат собствените си кармични уроци. Друга важна част, която трябва да се знае е, че един човек може да даде  нещо само тогава, когато в собствения му живот има изобилие от това нещо. Т.е. ако ние обичаме себе си, можем да дадем любов на другите. Ако ние имаме пари, можем да дадем на заем. Ако ние сме здрави, можем да се грижим за здравето на другите.

Когато един човек прави прекалено добро за някой, това не е добрина. Когато един човек прави добро, не от желание и от изобилие, а от очакване на одобрение и похвала, това също не е добро. Има хора, които правят добро на някой, само защото очакват нещо от този човек или с цел да го манипулират. Винаги правете добро само по собствена воля и от желание. Няма никакъв смисъл вие да жертвате себе си, заради това друг да е щастлив. Няма смисъл да ходите с мъжа си на кръчма например, без да го искате, само за да е щастлив той. Нито вие ще сте щастлива, нито той  ще е доволен, че правите нещо на сила.

А вие добър ли сте със себе си? Приятел ли сте със себе си? Правите ли добро сам за себе си? Обичате ли се достатъчно? Добър сте тогава, когато обичате себе си и Бога, и правите само неща, които ви харесват и искате. Много е важно първо да се научим да обичаме себе си, да разчитаме на себе си, да правим добро за себе си, да се грижим добре за себе си, и само тогава можем да бъдем добри и за всички останали. Ние сме отделна личност, независима от никой. От никой друг НЕ ТРЯБВА да зависи собственото ни щастие, освен от самите нас. Много важно е също, да имаме лични граници, лични принципи и да не позволяваме на хората да ни използват и да влияят негативно върху живота ни.

Винаги, когато погледнете към огледалото се гледайте с любов и благодарност и си казвайте:

„Слава Богу аз осъзнавам себе си като Божествен потенциал. Аз съм господар на собствения си живот. Аз съм творец на собствената си реалност. Аз пазя лични граници. Аз не правя непоискано добро. Правя малки добрини, само ако са поискани.“

Нашите продукти

-26%
28.80 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!