Бурканът на Бога

Споделям с вас една много лесна и супер освобождаваща практика на Джулия Камерън за справяне с негативните мисли, които трайно се загнездяват в умовете ни . Вече всеки един от нас води вътрешна борба и всеки от нас търси помощ  за справянето с черните мисли и прогонване на лошите размишления. Тази помощ може да дойде именно от техниката „Буркана на Бог“.
Вече знаете, че не винаги можем да контролираме съдбата си. Тя ни е „написана“ от  Всевишния и избрана от нас под формата на кармични уроци, още преди да се родим, и нищо не е случайно в тази Вселена. Няма човек, който да не е чувал колко могъщни са мислите и пожеланията ни.
Практиката с бурканчето е създадена, за да слагаме в него всичко, за което мислим, че по една или друга причина ни е трудно да се справим или постигнем– страхове, ограничаващи вярвания, тревоги, негативни чувства, желания, надежди, мечти, намерения – ВСИЧКО, с което човек не може да се справи сам. Това се случва посредством написаните на листче такива страхове, терзания, мечти. След това оставяме всичко това в ръцете на Бог.
Как точно как да си направите „Буркана на Бог“?
 Избирате си едно бурканче – без значение на форма, големина, цвят и т.н. Слагате му надпис „Буркан на Бог“ и ако искате може да го украсите по Ваше желание. Записвате на листче своя проблем, мъка, болка, страх или надежда и го пускате в Буркана. Казвате си, че оттук насетне нещата са в ръцете на Господ и Той има грижата да реши проблема.
После продължавате да си вършите обичайните неща, като се стараете да забравите за написаното.
Запомнете: Оттук насетне Господ си знае работата! Доверете се на Бог и на Вселената. Записвайте всеки един страх или негативни емоции и ги пускайте в буркана. Записвайте всяко нещо, което чувствате, че е извън Вашия контрол.
Дайте шанс на себе си да се почувствате отново свободни и независими от страхове и неприятности. Ако съумеете да осъществите тази техника, ще бъдете изненадани от нейния ефект за изчистване на съзнанието и ще си дадете сметка, колко пъти сте страдали от факта, че сте се бъркали не само в чуждите, ами и в Божиите работи!

One thought on “Бурканът на Бога

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!